| gman100 a întrebat:

Daca ucid dusmanii tarii mele pe timp de razboi ma duc in iad sau in rai?

23 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Dusmanii tari tale sau dusmanii oamenilor de afaceri, politicienilor si parvenitilor din tara ta? Specifica.

| RAY a răspuns:

Iisus era sa fie prins si dus la moarte =judecata si a spus =cel care va ridica sabia de ea va fi nimicit, ce au demonstrat crestini = ca a avut dreptate, cel care ridica sabia de ea va fi nimicit

| anonimg a răspuns:

În timp de război nu poți să fi decât necombatant.

| Celcestietot a răspuns:

Spune Dumnezeu, că fiecare om va da socoteală la judecată. În decalog există porunca : Să nu ucizi! Poate să fie în legitimă apărare, de exemplu dacă vine cineva cu toporul la tine să îți de-a în cap, îți dai seama că te aperi. Cine scoate sabia, de sabie va pieri. Dacă tu ești o fire pașnică de fel și îl omori fără intenție, pentru a te apăra, va vedea Dumnezeu dacă se va pune că păcat sau nu. Dacă îți va părea rău pentru așa ceva, păcatul va fi iertat, îți mai poți spala haina. Numai atei care hulesc pe Sfântul Duh, nu li se va ierta acest fapt, în rest toate păcatele se pot ierta, dacă nu le vei mai practica și dacă regreți sincer. Iarăși, dacă omori un om care ar vrea să violeze pe cineva, ai comis o faptă bună, și nu cred că se pune că păcat, că nu a fost cu intenție, adică nu ai spirit sălbatic care te predomina în viața cotidiană, a fost pe moment pentru a salva pe cineva. Că este păcat sau nu, dacă este în legitimă apărare, acest fapt se poate ierta. Important este sa nu dai tu în cap la oameni de plăcere, că atunci nu vei mai intra in împărăția lui Dumnezeu (scrie in Biblie). Acum faci ce vrei, poți să omori sau nu, eu te-am informat. Cam aceasta a fost părerea mea. Oricum Biblia nu este de acord cu ucisul. Dacă nu mă crezi, citește.

| Holiday a răspuns (pentru Celcestietot):

"Oricum Biblia nu este de acord cu ucisul."

Nu exista consecventa in Biblie in ce priveste acest subiect.
Nu ca ar conta ce spune povestea asta, dar asa ca idee.

| Celcestietot a răspuns (pentru Holiday):

Oricum prin poza te declari ateu, deci nu am ce vorbi cu tine. Scrie in Biblie. Cauți, nu mă întrebi pe mine. Tu ai devenit ateu pentru că nu ești informat. Nu ești informat pentru că spui, că nu scrie in Biblie. Se pare că și tu ești o marioneta a lor.

"Scrie in Biblie. "

Asta spuneam si eu. Numai tampenii scrie.

"Cauți, nu mă întrebi pe mine."

Nu te intrebam, afirmam. Cand intrebi, la sfarsitul propozitiei este semnul intrebarii. Ia vezi, e? Nu e.

"Tu ai devenit ateu pentru că nu ești informat. "

Nu "am devenit". N-am fost niciodata credincios. Ma rog, poate exceptand in copilarie sa fi fost, legat de Mos Craciun si alte cateva povesti de genul, dar, desi in jurul meu multa lume promova povestea spiridusului crestin, niciodata n-am crezut-o. Spune-i instinct, sau cum vrei, ca la varsta aia nu putea fi vorba de informare, dar cert e ca asa a fost. Lucky me!happy

"Se pare că și tu ești o marioneta a lor."

A cui?
In plus, e cert ca nu exista marionete mai manipulabile decat cei cu aburii credintei in cap. Cu cat sunt mai densi, cu atat sunt mai usor de manipulat.

Dacă nu crezi în nimic de acolo, de ce nu încerci să dai de El, de exemplu cerându-i semne? Unii mai pun și întrebări fără semnul specific, deci nu m-ar mai mira nimic. Cere, și ți se va da. Ai încredere.

"...de ce nu încerci să dai de El, de exemplu cerându-i semne?"

E o gluma, nu? Tu ceri semne oricarui spiridus din povesti? Si te pomenesti ca ai impresia ca si primesti "semne"...asta chiar ar fi ingrijorator pentru sanatatea ta mintala...

Nah, este părerea ta. De ce jignești, am vorbit eu urat cu tine? Cere-i și vezi ce se întâmplă, și dacă nu primești, ști și tu ce se întâmplă.

| sadrian46 a răspuns (pentru Holiday):

Cum nu?
Este vreme să ucizi. (Ecleziastul 3.3).

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Gandeste-te ca soldatii sunt de fapt asasini platiti si antrenati de catre statul respectiv, doar ca tu nu o faci pentru semenii tai s-au pentru familia ta o faci pentru ca asa zice marele boss (generalul) si pentru ca esti platit bine chiar foarte bine. Dumnezeu nu doreste sa fi un ucigas ci sa nu iti pierzi credinta in el si sa respecti cele 10 porunci. Sincer sa fiu eu nu as face armata pentru tara, ca sa ce? sa imi apar conationalii care se impart in doua tabere cei buni si ticalosii sti tu la ce ma refer si a treia categorie ar fi tiganii (romii).
Soldatii sunt jucariile statului si a sistemului care ii apara pe cei ce detin puterea si in special guvernul cu tot cu bastarzii care il formeaza.
Ce spune Biblia despre cei ce ucid:
Uitaţi-vă împreună cu mine în versetul 12, unde se spune: „Cain care era de la cel rău, l-a ucis pe fratele său.
Şi pentru ce l-a ucis?
Pentru că faptele fratelui său Abel, erau bune şi plăcute înaintea lui Dumnezeu, faptele lui Abel erau fapte ale neprihănirii iar ale lui Cain erau fapte rele şi nimic bun nu ieşea de la el, de aceea l-a pizmuit, l-a invidiat şi mânat de gândurile acestea a premeditat, a făcut un plan şi în final l-a dus la îndeplinire, ucigând pe Abel.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Dusmanii tari tale sau dusmanii oamenilor de afaceri, politicienilor si parvenitilor din tara ta inclusiv tiganii? numai un prost si-ar apara tara pentru ca tara isi bate joc de proprii cetateni.

| Panamax a răspuns:

Ai putea sa ti-i faci prieteni si sa beti o bere impreuna.
Se spune sa-ti iubesti dusmanii nu sa-i ucizi.

| Octavian199 a răspuns:

Mircea08, cum zice in biblie ' sa iti omori dusmanii', cum a 'scos' zeul evreu evreii de sub papucul egiptean?rolling on the floor

| Mircea08 a răspuns:

In iad!
Dumnezeu spune sa nu ucizi, spune sa lupti impotriva raului facand binele, deoarece acolo unde este binele nu mai poate exista raul. In zilele noastre nici macar nu te obliga nimeni sa mergi pe front. Inainte erai obligat, iar in acest caz trebuie sa te supui "inaltelor stapaniri" adica institutiilor statului deoarece asa este scris :
"Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.Pentru aceea, cel ce se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotrivesc îşi vor lua osândă."
(Epistola catre Romani a Sf. Apostol Pavel – 13/1, 2)
Au fost militari care au luptat in transeie, in linia intai, si au tras cu pusca deoarece erau obligati sa termine munitia pe care o aveau, deci trageau in directia inamicului dar nu se uitau unde trag. Ei trageau doar ca sa consume munitia.

| AG777 a răspuns (pentru Mircea08):

Pai și uciderile de oameni pe care le ordona Dumnezeu în Blibie alea nu erau pacat

| Mircea08 a răspuns (pentru AG777):

Am spus eu vreodata ca invatatura din Vechiul Testament era buna? Daca ar fi fost buna nu mai era nevoie de Noul Tastament.
"acum insa, Arhiereul nostru, a dobandit o slujire cu atat mai osebita, cu cat este si mijlocitorul unui testament mai bun, ca unul care este intemeiat pe mai bune fagaduinte, caci daca (testamentul) cel dintai ar fi fost fara de prihana, nu s-ar mai fi cautat loc pentru al doilea"
(Epistola catre Evrei a Sfantului apostol Pavel – 8/6, 7)
"Atunci am zis: Iată vin, în sulul cărţii este scris despre mine, să fac voia Ta, Dumnezeule". Zicând mai sus că: "Jertfă şi prinoase şi arderile de tot şi jertfele pentru păcat n-ai voit, nici nu Ţi-au plăcut", care se aduc după Lege, Atunci a zis: "Iată vin ca să fac voia Ta, Dumnezeule". El desfiinţează deci pe cei dintâi ca să statornicească pe al doilea."
( Epistola catre Evrei A sf. Apostol Pavel - 10/7-9)
Crestinismul a aparut odata cu Iisus. Cei care au trait inainte nu erau crestini, asa cum nu sunt nici cei care acum traiesc potrivit invataturii vechi. Atunci cand a aparut crestinismul, mare parte nu au crezut in Iisus si au ramas mai departe in vechea religie, cu Legea, cu preotii, iar o parte au trecut la crestinism, iar acea parte nu aveau alta invatatura decat cea a lui Iisus (Noul Testament). Chiar si dintre preoti au fost unii care au lasat preotia si au trecut la crestinism.
"Si cuvantul lui Dumnezeu crestea, si se inmultea foarte numarul ucenicilor in Ierusalim, inca si multime de preoti se supuneau credintei. "(Fapte.6:7)
Trebuie citit cu atentie Noul Testament, ca eu nu pot explica in trei cuvinte cum s-a schimbat testamentul si preotia. O parte importanta din explicatii o gasesti in Epistola catre Evrei A sf. Apostol Pavel –7/11-28

Răspuns utilizator avertizat
| Helper07 a răspuns:

Pe de o parte iti salvezi tara pe de alta omori suflete insa asta n-a fost un "pacat" cred pentru israeliti pentru ca ati omora dusmanii era o necesitate nu ca asa iti placea tie. Insa mai gandeste-te, care e poporul pentru care merita sa lupti si cum sa lupti.

| unvecin a răspuns:

Matei 26:49-52: "Indata, Iuda s-a apropiat de Isus si I-a zis: "Plecaciune, Invatatorule!" Si L-a sarutat.

Isus i-a zis: "Prietene, ce ai venit sa faci, fa!" Atunci oamenii aceia s-au apropiat, au pus mainile pe Isus si L-au prins.

Si unul din cei ce erau cu Isus a intins mana, a scos sabia, a lovit pe robul marelui preot si i-a taiat urechea.

Atunci Isus i-a zis: "Pune-ti sabia la locul ei; caci toti cei ce scot sabia de sabie vor pieri."

Dacă e păcat să ucizi un om, e păcat și să-l ucizi pe motiv că e îmbrăcat diferit de tine.

Exemplu de manipulare: îmbraci o mulțime de oameni la fel și îi înveți să se considere „noi". Iar „restul" sunt buni de ucis, chiar dacă merg și ei la aceeași biserică cu tine, doar că în altă țară. În mod normal, dacă l-ai întâlni i-ai spune „frate"... dar dacă stăpânirile au decis să fiți în tabere diferite... gata și cu frăția.

Romani 12:19-21: „Preaiubitilor, nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu; caci este scris: "Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati", zice Domnul. Dimpotriva: daca ii este foame vrajmasului tau, da-i sa manance; daca-i este sete, da-i sa bea; caci daca vei face astfel, vei ingramadi carbuni aprinsi pe capul lui." Nu te lasa biruit de rau, ci biruie raul prin bine."

În timp de pace Dumnezeu e stăpânul tău și-L asculți. În timp de război nu mai e? Cum rămâne cu „Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni!" (Fapte 5:29)?

Sunt valorile creștine utilizabile doar în timpuri de pace? Poate un gest politic să-ți dea valoril peste cap, încât să uiți tot ce îi învățai pe oameni înainte?

Parcă în vremuri bune obișnuiai să predici de aici: „Daca te bate cineva peste o falca, intoarce-i si pe cealalta. Daca iti ia cineva haina cu sila, nu-l opri sa-ti ia si camasa." (Luca 6:29)

Creștinul adevărat nu se înclină unde bate vântul. Ci mai degrabă plătește cu viața, cum au făcut Isus și apostolii. Și multe milioane.

„Ferice de voi, cand oamenii va vor uri, va vor izgoni dintre ei, va vor ocari si vor lepada numele vostru ca ceva rau, din pricina Fiului omului!" (Luca 6:22)

| sadrian46 a răspuns (pentru unvecin):

Creștinul adevărat nu se înclină unde bate vântul. Ci mai degrabă plătește cu viața, cum au făcut Isus și apostolii. Și multe milioane.
Da, au murit degeaba. Au rămas cei ce au luptat pentru viața lor. Aceia au urmași în zilele de azi, aceia care au luptat pentru supraviețuire, nu cei ce urmează un ideal ce te bagă în mormânt cu voia ta.

| unvecin a răspuns (pentru sadrian46):

Pot să înțeleg perspectiva aceasta la un om care trăiește pentru lumea prezentă și atât. Majoritatea oamenilor așa trăiesc. Respect pe cine recunoaște deschis.

Dar creștinul crede și într-o lume viitoare și o viață eternă. Chiar vi se pare consecvență să zici azi că merită să dai orice ca să obții viața veșnică și mâine, pentru că s-a schimbat cursul istoriei, să devii fiară care ucide pentru a rămâne în viață?

Astăzi să zici: „Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul!" (Matei 5:5) și mâine să practici diferit.

De ce n-a făcut și Isus la fel? Doar putea să Se salveze. Sau de ce nu i-a învățat pe ucenici: voi să nu faceți așa?

„iată, vă trimit ca pe niște miei in mijlocul lupilor." (Luca 10:3)

N-am văzut miel transformându-se în lup, pentru că „situația o cere".