| Gsix a întrebat:

Daca un minor a intretinut relatii sexuale la varsta frageda cu alti copii minori(baieti si fete), mai poate fi mantuit, in cazul in care credea ca nu are nimic daca face acest lucru? Cat despre sexul oral si an al, este pacat sau nu? Rog sa raspundeti serios, in cunostinta de cauza, fara jignitori. Pe mistocari si "smecheri" am sa ii raportez pentru fapte sau vorbe obscene.

Răspuns Câştigător
| Doub a răspuns:

„Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire" (1 Ioan 1:9).

| Gsix explică (pentru Doub):

Sa inteleg ca trebuie sa ma spovedesc? Imi poti da facebook-ul tau sau undeva sa vorbim, te rog...

| Doub a răspuns (pentru Gsix):

Nu am facebook. Da, trebuie sa te spovedesti, dar nu in fata preotului, ci in fata lui Dumnezeu. Doar EL iti poate ierta pacatele.

Ai messenger? Si chiar crezi ca ma va ierta? Imi este atat de rusine de faptul ca eram mic si...

Linisteste-te. Isus a murit la cruce pentru tine, pentru ca te iubeste. Si bineinteles ca te iarta, mai ales ca regreti asta. Daca vrei mai reciteste versetul asta, scrie in Biblie:"„Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire" (1 Ioan 1:9)."

Frate/Soro, mai ai putin si ma faci sa plang, vorbesc serios, nu ai idee de cat timp ma macina asta si faptul ca am cazut si acum, la varsta de 17 ani, in fantana pacatelor si pacatuiesc cate odata parca fara sa imi dau seama sau fara sa realizez urmarile ce se vor intampla si ca pedepsele sunt crunte... parca pur si simplu nu gandesc... Te rog, m-am desteptat acum, in al 12-lea ceas si vreau sa fiu iertat si curat, ca sa pot merge sus, in campia Domnului si sa pot munci in Gradina Edenului. Ajuta-ma si sfatuieste-ma cum sa fiu iertat si cum sa evit pacatele. I-a cumva legatura cu mine, am foarte multe sa te intreb om bun.

Heiii,gata! Ti-am spus:". Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." Pur si simplu aseaza-te inaintea Lui Dumnezeu si inaintea Lui Isus si cere-I iertare si cum spuneam El te va ierta pentru ca te iubeste foarte mult. "Om bun"-aaa, asta suna ciudatlaughing

Multumesc frumos!

Nu ai pentru ce. Daca e ceva, ma intrebi.

In ce zile ale saptamanii nu am voie sa muncesc si daca e sarbatoare, adusul de lemne la sobe si hranitul animalelor este pacat? Si daca poti raspunde despre sexul oral si an al, daca este si el un pacat.

AaAAstraight facestraight face.Nu stiu cat sunt eu in masura sa-ti raspund,dar o sa-ti spun strict parerea mea. Pai presupun ca nu ai voie sa muncesti Duminica,ca e ziua Domnului. Eiii, cum sa fie adusul de lemne sau hranirea animalelor pacat?laughing Nu, nu e. Trebuie si ele sa manance si tu sa te incalzesti.happy.Si legat de relatiile intime si restul eu stiu ca e pacat. Oricum, in Biblie spune ca e bine sa-ti incepi viata sexuala cand esti casatorit, dar daca tu ai facut-o si iti pare rau Dumnezeu te iarta.

16 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Modelul celor trei instanțe: Sine, Eu și Supra-Eu
Acest model a fost expus de Freud în 1923: "das Es", "das Ich", "das Über-Ich". "Eul" și "Supra-Eul" sunt instanțe cu conținut conștient sau inconștient, "Sinele" este totdeauna inconștient. În felul acesta se rezolvă în mod elegant problema localizării instanței de cenzură a proceselor psihice.

"Sinele" este un rezervor primitiv și neorganizat de impulsuri, izvorul emoțional al impulsurilor și al dorințelor impulsive, locul reprezentărilor și comportărilor arhaice și al refulărilor.
"Eul" se găsește la limita între conștient și inconștient, este instanța trecerii la acțiune, a funcției de adaptare la realitate și de investigare a realității. "Eul" derivă din "Sine" și reprezintă "Sinele" în viața reală conștientă, cu alte cuvinte, modulează necesitățile impulsive într-o formă adaptată la realitate.
"Supra-Eul" este instanța superioară, domeniul conștiinței, al valorilor, al idealurilor, al preceptelor și interdicțiilor, al reprezentărilor morale.
Pentru a se apăra de impulsuri inacceptabile, "Eul" dezvoltă strategii sub forma unor mecanisme de protecție, cum ar fi refulările (excluderea impulsurilor din percepția conștientă), proiecțiile (atribuirea propriilor dorinți inconștiente altor persoane), adoptarea unui comportament în totală contradicție cu puternicul impuls inconștient. Categorisirea unui impuls ca inacceptabil rezultă de regulă în urma unor interziceri, a unor norme morale sau a unei cenzuri exercitate de "Supra-Eu". Când exigențele "Supra-Eului" nu se îndeplinesc, persoana respectivă poate dezvolta un sentiment de rușine sau culpabilitate.

Anxietatea[modificare | modificare sursă]
Unul din fundamentele teoriei psihanalitice moderne îl constituie conceptul de anxietate, care în anumite condiții de pericol poate declanșa un mecanism corespunzător de apărare. Aceste situații periculoase pot fi:

teama părăsirii sau pierderii unei ființe iubite
riscul pierderii iubirii din partea partenerului
pericolul unor represalii sau pedepse
imputarea nemeritată a unei culpabilități
Simptomele și sublimările rezultate din aceste situații reprezintă totdeauna niște compromisuri, care nu sunt altceva decât forme ale adaptării la realitate, în care forțele aflate în conflict ajung mai mult sau mai puțin la o stare de împăcare aparentă.

Ce este nevroza?[modificare | modificare sursă]
Din cele de mai sus rezultă că nevroza reprezintă starea de refulare a unei amintiri, a unui impuls inacceptabil, precum și simptomele ce decurg din aceste procese. "Eul" refulează fanteziile, dar "libido"-ul legat de aceste fantezii continuă să persiste provocând tulburări somatice de natură isterică, stări de anxietate sau fobii obsesive.

Mai pe scurt, sinele spune: "Vreau sex." Eul spune: "Am sa fac sex cu acea persoana pe care o cunosc...", transpune necesitatea in contextul respectiv, ir supra-eul spune: "Nu, nu am sa fac sex, pentru ca e gresit, e imoral... etc"

Cum Supra-eul spune "NU", Eul se conformeaza negand pur si simplu necesitatea, spunand: "Eu NU VREAU sa fac sex."

"Când exigențele "Supra-Eului" nu se îndeplinesc, persoana respectivă poate dezvolta un sentiment de rușine sau culpabilitate."
Cum e in cazul tau.

Tot ce trebuie sa faci este sa constientizez ca fapta in sine nu e gresita.

| Jeezy a răspuns (pentru Inferno):

Cu ce am gresit noi ca oameni sa avem printre noi dinastia ca voi...fac pariu ca tu habar nu ai poate nici nu ai citit ce ai postat copy-paste si poate parem destepti nu?

| Inferno a răspuns (pentru Jeezy):

Tu sigur nu ai citit.

| danay72 a răspuns:

Trebuie sa se caiasca sincer si sa nu mai practice, apoi toate formele sunt gresite. Efeseni5:3-5.

| airahaz a răspuns:

Pot sa mai adaug ca daca vrei sa ti se ierte pacatele ar fi bine sa te duci la un preot sa te spovedesti si sa spui acest pacat ca la randul lui sa iti dea un Canon de pocainta adica rugaciuni si metani pentru iertarea pacatelor)asa te-as sfatui cel mai bine si sa nu-ti fie teama

| HolyPriest a răspuns:

Nu exista iertare pentru ceea ce ai facut. Situatia e mult prea grava...
O sa ajungi in iad din pacatesad