Ți-ai răspuns singur..."nu a fost credincios".
Păi dacă nu crede, ce să facă el în Rai? Sunt doar 2 locuri, rai și iad. Unde să-l trimită?
Din fericire dumnezeul inventat de evrei si preluat prosteste de crestini chiar nu exista.
Dragul meu prieten, singurul fara pacat a fost Domnul Iisus. In rest nu exista om fara pacat, exemplul oferit mai sus este inexistent. Ai pacatuit nu doar printr-o crima sau un act fizic, ci Dumnezeu spune ca printr-o privire plina de ura si remuscare spre fratele/aproapele tau, este asemenea unei crime, la un nivel mult mai mic, dar este pacat, printr-o minciuna, dar nu aceste pacate te vor duce in iad, Dumnezeu iarta. Singurul pacat care te va desparti vesnic de Dumnezeu este pacatul necredintei, al neintoarcerii omului la Dumnezeu. Noi avem in noi o natura pacatoasa, o atractie spre rau, nu trebuie sa inveti un copil de 9 ani sa minta, stie deja, dar trebuie sa il inveti sa spuna adevarul.
Noi depunem adesea eforturi pentru a face binele, ''sa nu curvesti (sa nu faci sex in afara casatoriei), sa nu minti, sa nu furi, sa nu injuri, sa cinstesti pe parintii tai, sa iti iubesti dusmanii'' Aceste lucruri morale, sfinte, sunt greu de indeplinit pentru noi, pentru ca avem o atractie de a le comite. Dar tot Dumnezeu spune ''Nici un soldat nu merge la razboi pe cheltuiala lui'' Dumnezeu te echipeaza pentru a trai sfant, frumos, iti da putere si te intareste sa mergi mai departe, fara El, ne este imposibil sa indeplinim aceste principii, principii date spre folosul nostru, Domnul nu ne da legi pentru a ne impiedica sa ne distram, ci pentru a ne proteja de la autodistrugete. Plata pacatului este moartea, ori platim noi acest pret, ori plateste Dumnezeu pentru noi, si El l-a platit acum 2000 de ani la cruce, prin aceptarea jertfei Lui, noi suntem iertati si datoria este platita. Dumnezeu nu este un Dumnezeu al osandei, al maniei, care se uita spre pamant cu o fata incruntata si e mereu suparat si morocanos, multi oameni asa il vad pe Domnul, dar nu este deloc adevarat. El este tata iubitor, un Dumnezeu care ne iubeste nespus de mult, un Tata iubitor si atent interesat de fiecare dintre noi, chiar daca noi ne indepartam de El, dragostea Lui pentru noi ramane aceeasi. Situatia este mult mai complexa si daca ai dori ti-as putea scrie intr-o ocazie viitoare legat de acest subiect, ce am scris mai sus este un rezumat a cateva ore de vorbit, este mult mai complex. Desigur, nu o sa scriu un roman, dar iti voi detalia situatia mult mai mult cu argumente biblice si iti recomand si cateva carti daca doresti. O seara frumoasa in continuare, Hristos te iubeste.
În Biblie se spune „... Cereți și vi se va da. ". Dacă omul nu s-a rugat pentru mântuire înseamnă că nu a avut nevoie de ea.
Pai daca n-ar fi auzit niciodata de Dumnezeu si crestinism atunci nu ar avea nicio vina pentru "necredinta" dar daca a auzit de ce nu s-a interesat in ce consta crestinismul? Nu exista om fara vina si nu doar pacatele mari te trimit in iad ci si cele mici. Daca a auzit de crestinism dar nu a investigat suficient ce presupune e vinovat de lene si cel mai probabil de mandrie. Si nu mai ziceti ca Dumnezeu trimite oameni in iad. Noi ne trimitem singuri in iad prin alegerile si faptele noastre. Iadul este sinonim cu respingerea lui Dumnezeu, iar Dumnezeu nu te poate obliga sa Îl iubesti. A merge in rai inseamna sa-L iubesti pe Dumnezeu si sa Îi pazesti poruncile, iar daca acel om L-a respins toata viata cum poate sa-L iubeasca dupa moarte? Nu merge asa
Mândria este primul din cele sapte păcate capitale
Iubirea de argint sau avariţia
Desfrânarea
Invidia
Lăcomia Pântecului
Mânia
Lenea sau nepăsarea faţă de muncă.
Mare e păcatul pe care îl faci!
Bine e să nu faci păcate
Daca nu fost credincios nu o sa ajunga in locurile inventate de religie. Logic nu. Cei credincioși normal cred ca va ajunge in iad. De ce? Simplu, pentru ca nu a făcut ca ei.
Există mai mulți termeni referitor la ce va fi după Judecata finală: Rai, Răsplătiri,Iad, Gheenă,Întunericul de-afară, dar nu cred că există un standard absolut după care se calculează rezultatul final,atât timp cât se vorbește și în parabole despre ce va fi la Sfârșit. Poți face rău și din neatenție, indiferență,inconștiență sau răutate. La fel și Binele, dacă-l faci din interes sau cu fățărnicie, tot rău este. Deci nu se va Judeca strict doar ce a făcut sau nu fiecare, ci mai ales din ce motive! (Cel puțin, asta am înțeles eu).
Nu-l trimite nicăieri. Dacă ar exista iadul și Dumnezeu, logica ar fi următoarea:
Gândește-te că ai un copil. Și îi spui că dacă crede că ești tatăl lui, îl primești în casă, dacă nu crede că ești tatăl lui să plece. Din moment ce el nu te acceptă ca și tată al lui, nu are ce căuta în casa ta.
Deci, cea mai plauzibila chestie, daca crezi în Dumnezeu, e că după moarte, cei care au crezut vor merge în rai, iar cei care nu au crezut - nu se știe.
Iadul e în antiteza cu credinta, cu ideea de Dumnezeu. Să luam acelasi exemplu.
Dacă copilul tau nu crede ca esti tatal lui, îi dai foc. Dar susții că ești drept și milos. Nu are logică.
Nu-ți bate capul. Dacă ajungi să crezi în Dumnezeu cu adevarat, e ok, dar n-o face doar pentru că îți e frică că s-ar întâmpla ceva dacă nu o faci.
"Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, şi Cuvântul Lui nu este în noi." (1Ioan.1:10)
"Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu." (Romani.3:23)
anonim_4396 întreabă: