Animalele nu pot pacatui. Doar oamenii și îngerii au abilitatea de a-L respinge pe Dumnezeu si astfel sa pacatuiasca
Si oamenii sunt animale deci nici noi teoretic nu putem pacatui.
Oamenii sunt animale doar din perspectiva celor care nu cred in Dumnezeu. Odata ce crezi in Dumnezeu nu mai poti sa crezi ca oamenii sunt animale
Stiinta a studiat fiintele lumii atat cat a putut iar pe baza definitiilor si caracteristicilor distincte ale fiecaruia a atribuit fiecare specie in parte unei categorii precise care sa o reprezinte pentru a le putea clasifica mai usor. Daca omul prin definitie si caracteristici este animal, are acelasi organism cu al unui animal, nu poti tu sa vi un nimeni al Pamantului sa spui ca omul nu este animal doar pentru ca te inchini tu la un zeu inexistent si nedovedit concret doar ca pe noi acesta ne trateaza altfel, cu porunci si consecinte. O opinie trebuie spusa, daca vrei s.o spui, nu trebuie impusa. Tu nu faci asta, altfel ai fi tinut.o pentru tine sau ai fi raspuns celui care te intreaba simplu, din opinia ta. Nu sa le raspunzi altora impunator, ca nu esti tu sfant atotstiutor.
Auzit la el... "trebuie"... Au ajuns religiosii sa stie ei ce trebuie si ce nu. Cand a fost timpul vostru si ati avut puterea de a decide ce trebuie si ce nu trebuie am vazut ce ecosistem de trai ati creat.
Efectiv dita mai zidul de text. Mucho texto. N-am de gand sa citesc toata palavrageala aia inutila
Indiferent daca crezi sau nu in vreo divinitate adevarul este acelasi: suntem doar niste primate putin evoluate.
Asta e o teorie doar. De aia îi zice "teoria evolutiei" si nu "adevarul evolutiei"
"O teorie științifică este o explicație a unui aspect al lumii naturale care poate fi testată în mod repetat și verificată în conformitate cu metoda științifică, folosind protocoale acceptate de observare, măsurare și evaluare a rezultatelor."
Zeul tau nu poate fi nici testat, nici dovedit, este doar simpla speculatie.
De fapt iti este frica sa citesti. Daca vorbeam despre religie ai fi citit. Asa despre stiinta, mare frica iti este. Esti o alta javra de pe platforma. Un gunoi religios.
Toate lucrurile in care credem noi oamenii pot fi testate si dovedite la eprubeta?
In tot ce facem in viata de zi cu zi ne punem halatele albe si experimentam o ipoteza?
Cand te casatoresti cu cineva nu stai sa experimentezi stiintific daca persoana respectiva va fi o pereche potrivita pentru tine, ci pur si simplu prin dragoste si credinta te inhami la acest drum. Ce ridicol ar fi sa emitem ipoteze stiintifice despre persoana de care ne indragostim, nu?
Ursul omoara de nevoie, pentru a-si procura hrana. Nu e pacat.
Omul omoara de placere. Este pacat.
E pacat doar daca crede in Dumnezeu pentru ca se aplica porunca "sa nu ucizi". Depinde de religia ursului.
Din pacate nu am cartea si nici nu am citit-o. Ce scrie mai exact? Sau cum scriu pe internet ca sa caut?
Am citit tot exodul 32 si din cate am inteles, Dumnezeu nu a mai vrut sa faca rau poporului Sau (32:14). Dar Moise cand a vazut vitelul, s-a enervat si a distrus tablele scrise de Dumnezeu pe care nu se specifica ce scria (32:19). La (32:27) nu cred ca erau cuvintele lui Dumnezeu, cred ca erau cuvintele lui Moise. La (32:35) zice ca Dumnezeu a pedepsit poporul, dar nu zice exact in ce mod. Asta inteleg eu, sper sa nu gresesc.
Okay, și puii de la KFC, cadavrele de porci atârnate prin abatoare, fermele ce cresc vaci pentru a fi tăiate? Și exemplul poate continua. Nu știu dacă tu mănânci sau nu carne, dar sunt sigur că sunt sute de milioane de oameni care mănâncă carne zilnic și nu o fac de foame, fiindcă ar putea să mănânce alte alimente care conțin substanțele hrănitoare din carne in forme mult mai puțin nocive. În societatea bolnavă în care trăim noi se sacrifică animale pe bandă rulată doar ca să fim noi oamenii șmecheri cu burțile pline de trupuri neînsuflețite ale animalelor. Deci nu știu ce relevanță are întrebarea ta, îmi pare rău.
Sa stii ca am fost pe veganism o perioada, dar din cauza lipsei de nutrienti si proteine din carne eram aproape la pamant. Asa ca nu ne putem descotorosi de tot de carne, asa suntem noi, omnivori, mancam din toate.
Eu nu am nimic cu nimeni, fiecare e liber să facă ce vrea. Eu mănânc carne foarte foarte rar, și doar pui și pește. Cred că ultima dată am mâncat acum o lună. Pur și simplu nu mă atrage, o mănânc când chiar îmi e foame și nu am alte opțiuni. Nici ouăle nu îmi prea plac, le consum tot rar. Mie chiar îmi fuge gândul la animalele sacrificate când văd carne, și nu sunt eu nu știu ce sfânt, fac alte chestii mult mai grave. Dar carne nu prea, mai bine bag niște fasolică, niște mazăre, niște cartofiori, și lista poate continua. Te pup!
Deci zici sa nu mai mancam carne ca le facem rau animalelor?=]]] Realizezi ca si veganii omoara plantele, nu? Sa fim seriosi, asa e natura. Nu poti sa faci nimic, ori omori tu ceva [fie animal, fie planta] ori o sa mori tu.
Eu am zis de mine. Fiecare face ce vrea și mănâncă ce vrea
Da,dar sa nu obligi un om sa manance numai legume
Dar nu obligă nimeni pe nimeni
anonim_4396 întreabă: