| fetitaCUPiscoturile a întrebat:

Daca universul vizibil cuprinde peste 200 miliarde de galaxii, fiecare cu peste 200 miliarde de stele (cum e soarele nostru) = 40.000. 000.000.000. 000.000.000 de sisteme solare. Oare cate specii inteligente ar exista in universul acesta. eu cred ca sunt de ordinul miilor. Chiar credeti ca exista un Dumnezeu care sa paota controla tot universul acesta. si sa ascute rugaciunile miliardelor de miliarde de miliarde de specii ( In plus mai este si teoria multiversului (care cuprinde o infinitate de universuri)

33 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Aha si din toata liota aia de stele vad ca nu ne raspunde nimeni si noi emitem prin spatiu de peste 100 de ani,pina si zidul chinezesc se vede din spatiu si este mare cit vaca dar, extraterestrii au orbul gainilor rolling on the floor. Garantat sunt extraterestrii cu ghiotura pe pamint, au navalit si pe la tara cind pisicile erau in nunta si nu se mai dadeau plecati si ii prind taranii in cursa ca pisicile au liber.
Extraterestrii de la NASA=Adam si Eva in versiunea extraterestra rolling on the floor Au venit de la sute de ani lumina cu caruta trasa de cai, ca nava ciuciu zice NASA, dar nava este in ferentari cu oistea rupta la aterizare si calul doarme la poarta
Teoria panspermiei.=Teorema ciuciuspermiei asta ca sa ii scoata din butoiul cu r,,, pe evolutionisti si sa comp verigile lipsa.Si sa explice ce spune genetica cu Arhitectul Suprem=Dumnezeu
Explicatiile voaste ciuciustiintifice rolling on the floor

| AragorN88 a răspuns (pentru Urzi23):

Semnalele radio emise de noi nici nu au parasit galaxia noastra, se aproximeaza ca ar fi traversat 100 de ani lumina.
In cazul in care nu stii, genetica este compatibila cu teoria evolutionista.
Nu inteleg ce razi atat? E mai de ras versiunea voastra din biblie decat teoria de care spune Armodar.
Metoda asta stiintifica de care tot razi tu e ceea care a dus la inventarea calculatorului care iti da tie prilejiul sa tastezi tampeniile astea.

| Urzi23 a răspuns (pentru AragorN88):

Genetica explica evolutionismul ca mecanica cuantica cuvintele din Limba Romana.Stiinta fara filozofie este oarba.A Einstein. Evolutionismul =99.99% adevarat ca este o demonstratie circulara rolling on the floor

Fugi la popa lolozila sa te spovedeasca la Antipa si sa te miruiasca cu osul de brontozaur. Apoi dai la pupat moaste scuze fosile si icoana lui darwin, Vezi ca popa lolozila nu doarme pe acolo, o mai plimba pe bunica in lesa prin parc si toti ateii ii zic sar~na ciinelui, chestie de evolutie.

Faptul ca ne atribui caracteristici pe care crestinii le fac nu ti se pare ca suna ipocrit? Ajung sa cred ca esti doar un troll.
Apropo, Einstein a zis ca Stiinta fara religie este imperfecta, religia fara stiinta este oarba.

| ramona30 a răspuns (pentru Urzi23):

Observ ca iti plac citatele, in special ale lui Einstein, uite iti mai dau eu cateva sa le dai ca argument in dezbateri:
„Cuvântul reprezintă pentru mine nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunilor umane, Biblia, o colecţie de legende onorabile dar primitive şi care sunt totuşi destul de copilăreşti." - Einstein

"Dacă oamenii sunt buni doar pentru că le e frică de pedeapsă şi pentru că speră la o recompensă, atunci suntem într-o stare jalnică." - Einstein
Si as mai indrazni sa iti mai sugerez cateva:
Farurile sunt mai folositoare ca bisericile.
— Benjamin Franklin
"Biserica spune că Pământul este plat dar eu ştiu că este rotund pentru că am văzut umbra lui pe Lună şi am mai multă încredere în o umbră decât în Biserică." - Ferdinand Magellan
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." - Voltaire
"Se poate ca rolul nostru pe această planetă să nu fie slăvirea lui Dumnezeu, ci crearea lui." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Credinţă înseamnă a crede ceea ce ştii că nu e adevărat." - Mark Twain
"Religia este o iluzie şi îşi derivă puterea din faptul că se potriveşte cu dorinţele noastre instinctuale." - Sigmund Freud
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Credinţa: să nu vrei să ştii ce este adevărat." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Trebuie să punem la îndoială logica poveştii de a avea un atotştiitor şi atotputernic Dumnezeu care a creat oameni cu defecte şi apoi îi învinovăţeşte pentru propriile sale greşeli." - Gene Roddenberry
"Dă-i unui om un peşte şi va mânca o zi, învaţă un om să pescuiască şi va mânca o viaţă, dă-i unui om religie şi va muri rugându-se să primească un peşte." -
"Când un om delirează se numeşte nebunie. Când mulţi oameni delirează se numeşte religie." - Robert Pirsing
Succes in a intelege maximele acestea! laughing

| Urzi23 a răspuns (pentru ramona30):

Nici nu ma deranjez sa citesc ce ai scris Tu ai citit Capitan la 15 ani inspirata de acolo, tu esti profa de istorie la 13 ani si esti b,,, adica stii ciuciu Nu te deranja cu citate foloseste ce mai gasesti prin minte banuiesc ca ai reusit sa acumulezi cit stiam eu in a 3 a.Nu mai vorbi aiurea ca rid copii de tine.Mai da pe la scoala si nu mai bate cimpii. Vrei sa repet intrebarile care te faci ca ploua si le bagi pe sub pres ca tu ai cultura generala ciuciu, la tine este wikipedia parca esti clona lui lolozila.Tu nu vrei sa gindesti eu te incurajez sa incerci.

| ramona30 a răspuns (pentru Urzi23):

Eu incerc sa port un dialog la un nivel civilizat, tu imi raspunzi folosind in fiecare fraza cuvinte precum "ciuciu" sau jigniri sau insulte pe care nu ar trebui sa le faca decat cineva care imi cunoaste activitatea profesionala si rezultatele. In fine, din punctul meu de vedere consider incetat orice dialog cu tine. Nu imi mai da raspunsuri la acest post sau la vreunul viitor pentru ca nu il va citi nimeni.

AragorN88 a răspuns (pentru Urzi23):

Faptul ca ne atribui caracteristici pe care crestinii le fac nu ti se pare ca suna ipocrit? Ajung sa cred ca esti doar un troll.
Apropo, Einstein a zis ca Stiinta fara religie este imperfecta, religia fara stiinta este oarba

Urzi23 A raspuns cu intelepciune:

Ciuciu a spus Einstein " religia fara stiinta este oarba." noi vedeam si acum 2000 de ani la luminare, voi puneti cazanul de rufe pe luminare si nu vedeti nimic deci tot stiinta este chioara fara religie.'Aici se afla slabiciunea pozitivistilor si a ateilor
de profesie, infatuati in convingerera ca ei au avut
succes in a scapa lumea nu numai de zei, dar si de
miracole. Frumusetea este ca trebuie sa ne limitam la
recunoasterea MIRACOLULUI, dincolo de care nu este
nici o iesire. A. Einstein.

Fara cuvinte

| fetitaCUPiscoturile explică (pentru Urzi23):

Deci stiinta a evoluat in ultimii 100 ani (de la descoperirea electricitatii si a tranzistorului care au facut posibila toata tehnologia din ziua de astazi). Crede-ma ca peste inca 100 de ani nivelul incultilor si a celor indoctrinati si indobitociti cu religie va disparea.

Eu am avut ocazia sa vizitez multe tari arabe ( emirate, iordania, siria, israel, egipt, si am vazut ca acolo religia e folosita ca metoda de tinere a populatiei sub control. Am apucat sa vorbesc cu tinerii de acolo si mai toti sunt impotriva ei dar de rusine fata de parinti, neamuri, vecini, se inchina zilnic si merg la moschei si respecta traditiile cu sfintenie ( stiai ca acolo nu ai voie sa iesi cu sotia in oras si cu alt prieten si sotia lui) doar in familie. Cand esti in vizita in casa un arab nu ai voie sa-i vezi sotia. asta sta ascunsa in dormitor pana pleaca musafirul. scolile sunt numai de fete si numai de baieti, cand un musulman vrea sa se combine cu o fata acesta trebuie sa mearga la fata acasa si sa vorbeasca cu ea doar in prezenta mamei ei, acest lucru tine cateva luni in care tinerii nu au voie sa stea singuri. Nu ai voie sa iei o femeie araba la autostop se pedepseste cu puscaria. femeile nu au voie sa fie insotite decat de parinti sau rude. E foarte greu sa scapi dintr-un cerc atat de strans, avand in vedere ca la ora fixa cand este rugaciunea totul ingheata si fiecare face rugaciunea acolo unde este. Sa vezi cum toti sunt opriti pe autostrazi si se inchina la allahul lor. pana si in supermarketuri malluri totul ingheata. Crede-ma ca daca si religia ta ar fi fost la fel de aspra nu ti-ar mai fi convenit. Fi bucuros ca poti sa iesi liber cu cine vrei si sa te simti bine.

Argumentul tau ca "ciuciu a spun Einstein 'religia fara stiinta este oarba' " ma face sa cred ca nu stii despre ce vorbesti.
Da, Einstein credea intr-un dumnezeu, dar nu apartinea niciunei religii.
Ideea ca un dumnezeu ar exista undeva este o posibilitate, nu neg asta. In cazul asta poti sa zici ca sunt agnostic.
Eu nu cred in ideea unui dumnezeu care lasa carti pe pamant ca dovada ca ei exista, care raspunde la rugaciuni, se astepta ca noi sa ne inchinam lor sau se manifesta in realitate.

| Urzi23 a răspuns (pentru fetitaCUPiscoturile):

Ce au arabii si islamul cu Ortodoxia ca nu pricep. Poate nu esti informata dar noi nu citim coranul noi citim Biblia. Casele unde ne rugam noi se numesc Biserici nu Moschei sau Geamii.Au ajuns americanii in irak sa ii civilizeze si irakul este in ruine ciuciu civilizatie ciuciu apa potabila si toate cele ciuciu bombe chimice, nu ciuciu petrol rolling on the floor irakienii sunt in pelerinaj la Guantanamo si sunt tratati ca in evul mediu de au sarit cu gura mare si Amnesti I, Eu zic sa folosesti mintea cind scrii

Poate tu nu pricepi ce citesti asta este treaba ta.Tu poti sa te rogi si la calculator si la fire este treaba ta si respect optiunea ta, deci eu zic ca este de bun simt si inversa.

| Armodar a răspuns (pentru Urzi23):

Acum nu vreau sa ma bag intr-o polemica, dar cred ca ce am de spus poate sa miste putin niste suruburi...

Eu am citit destul de extensiv despre religii in general. Ca inginer, ma intereseaza mai mult faptele decat "bla bla"-ul. Ce ati zice daca v-as spune ca toate religiile majore de pe pamant practic sunt identice? Ia ganditi-va la asta: un Dumnezeu, un Buddha, un Allah un Thor...un Isus, un Mohammed. SI caracteristicile nu se opresc aici: toti au un rai si un iad, toti cred in renastere, toti cred ca trebuie sa respecti niste reguli ca sa fii demn...si multe multe altele.

Parerea mea personala este ca toate aceste religii au fost impamantenite de o civilizatie mult superioara decat a noastra si apoi adaptate fiecarei regiuni a globului in parte. De altfel pana si egiptenii credeau in renastere...cu cel putin 4000 de ani inainte de Iisus...

Cand depasesti o anume complexitate si interdependenta a rezultatelor...coincidenta pur si simplu nu mai tine...

| Urzi23 a răspuns (pentru Armodar):

Este parerea ta si o respect,eu am Credinta mea si o practic dupa slabele puteri omenesti. Despre civilizatiile extraterestre, nu prea ma intereseaza, ce au facut egiptenii si alte minuni de zei vad ca sunt istorie.vis a vis de coincidenta "Coincidenta este felul in care Dumnezeu se face anonim" A Einstein

| mentalism a răspuns (pentru fetitaCUPiscoturile):

Da,da,da si niste tineri si-au dat seama in deplinatatea intelectualului lor si din inspiratia data de la zeii lor rihana si lady gaga, ca ar trebui sa le fie rusine de Creatorul lor? mda, si eu sunt tinar si recunosc ca generatia tanara de mii de ani nu a fost capabila de a lua o decizie corecta( ca e firesc, la tinerete toti gresim). da nu am cu cine discuta...

| ramona30 a răspuns:

E greu de raspuns la asta. In primul rand calculul tau este un pic exagerat. Daca numarul galaxiilor este un pic rotunjit e o greseala la numarul de stele. Galaxia in care ne aflam noi este o raritate, ma refer la dimensiune si numar de stele. Exista foarte, foarte putine galaxii atat de mari ca a noastra. Ca o medie, o galaxie are aproape 1 miliard de stele si nu 200 de miliarde(multe au chiar sub 50 de milioane). Mai mult, nu toate stelele au sisteme solare. Dimpotriva, majoritatea nu au. Chiar si cu aceste rectificari si reduceri ale numarului total (estimat) de galaxii tot avem o posibiliate mare sa existe si alte forme de viata. Partea cu d-zeu nu stiu daca m, ai merita discutata. Lumea a evoluat mult, e timpul sa lasam in urma cadavrele din dulap.

| fetitaCUPiscoturile explică (pentru ramona30):

De unde ai scos-o pe asta ca galaxia noastra e un mare, e una dintre cele mai mici. Are un diametru de 100.000 de ani lumina. Este foarte greu sa intri in contact cu alte civilizatii deoarece viteza luminii e cosiderata viteza maxima, si la dimensiunile universului este foarte, foarte mica. E ca si cum ai pune un melc sa mearga din spania pana in kamceatka(Rusia) Se estimeaza ca universul are in diametru 46miliarde de ani lumina. Crezi ca e posibil sa te intalnesti cu altii din capatul opus? Va trebui descoperite alte legi pentru o astfel de calatorie.

| ramona30 a răspuns (pentru fetitaCUPiscoturile):

Am citit in unele carti ca galaxia noastra este una gigant. Uite si un citat de pe wikipedia la definitia galaxiilor "Galaxiile tipice conțin între 10 milioane ( - galaxiile pitice)[3] și un bilion ( - galaxiile gigante)[4] de stele". Galaxiile care au peste 30 de miliarde de stele sunt galaxii gigant. Galaxiile gigant reprezinta cam 1-2% din numarul total al galaxiilor.
Crede-ma ca stiu foarte, foarte bine ca galaxia noastra este una gigant. Din multitudinea de galaxii descoperite, si majoritatea sunt gigant pentru ca astia sunt cele mai usor de detectat si observat, doar 40-50 de galaxii sunt considerate a fi mai mari decat Calea Lactee. Ceea ce este extrem de putin. In fine, ceea ce sustin eu nu afecteaza teza ta. Ideea ta e clara, universul este absolut urias, sunt atat de multe sisteme solare, probabil si alte forme de viata, iar o fiinta care sa le cunoasca si sa le stie pe toate nu este posibila. Si eu sunt convinsa ca d-zeu, isus, allah si mos craciun nu exista. laughing

| AragorN88 a răspuns:

Cauta Kepler mission pe google. E un proiect NASA care cauta planete in galaxia noastra. Deocamdata au gasit peste o mie de planete, si aproximativ 50 din ele sunt in zona Goldilocks.

| AnghelB a răspuns:

Toti ateii o dau inainte cu galaxiile?

| Coconutz a răspuns:

Asta sau totul este fals. Realitate proiectata prin constiinta globala.Si de fapt suntem singuri.

| mentalism a răspuns:

Asta o spun cercetatorii, dar evanghelia si alte carti sfinte nu fac referire la alte fiinte existente.,, vocile,, care se aud la statiile radio pot fi interferente sau ispite satanice.

| fetitaCUPiscoturile explică (pentru mentalism):

Daca am fi ramas cu rugaciunea si nu am fi trecut la stiinta azi voi nu mai scriati pe laptoape ci stateati in pesteri si mancati carne cruda!

| Urzi23 a răspuns (pentru fetitaCUPiscoturile):

FetitaCUPiscoturile explică (pentru mentalism):

Daca am fi ramas cu rugaciunea si nu am fi trecut la stiinta azi voi nu mai scriati pe laptoape ci stateati in pesteri si mancati carne cruda!

Urzi23 A raspuns cu intelepciune:

Esti de toata jena cu pestera ta, Pelton a descoperit turbina lui dupa moara de apa din Romania rolling on the floor ai nostri foloseau morile de apa de 1700 ani, dar a asteptat biata moara sa fie descoperita de Pelton rolling on the floor sa ii poarte numele ca ii tusea moara cu facaie rolling on the floor Pina si sistemul de reglaj este ca la moara Romaneasca de la Muzeul Satului rolling on the floor. Lasa metinul si du-te si vezi Muzeul Satului ca am dat clasa cu taranii Crestini.Trebuie recunoscut ca ei foloseau mintea nu stateau pe metin si farmerama rolling on the floor. Ateii sunt cei mai jalnici din univers rolling on the floor

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns (pentru Urzi23):

Urzi23 esti cel mai mare tampit si idiot de pe acest site nu raspunzi cu nici o intelepciune esti patetic mai ales pentru ca vorbesti la persoana III

| Urzi23 a răspuns (pentru adulahfaapdoøjadjal):

Fugi la vale melcule rolling on the floor

| mentalism a răspuns (pentru fetitaCUPiscoturile):

adica daca nu credeam in extraterestri acum traiam in pesteri? nu am spus de stiinta in general! lose!

| mentalism a răspuns (pentru Urzi23):

Imi place cum gandesti! daca vrei id-ul meu sa mai discutam, uite aici: mitical67 pa pa si eu ii dispretuiesc pe astia( ateii). adica daca nu credeam in extratereasca lor acum eram salbateci? ce prostie!

| S3c0ndSh0t a răspuns:

Teoria multiuniversului chiar este o realitate din punctual meu de vedere.Nu putem spune cate vieti exista in aceste universuri (se spune ca sunt aproape infinite aceste vieti adica nemuritoare). Extraterestrii sunt adevarati (provin din alt univers cu mult peste noi pamantenii) La statiile radio daca asculti bine vei auzi niste "voci" si se zice ca sunt extraterestii.Dovezi exista multe (cei de la NASA confirma).Au fost gasite corpurile unor extraterestrii.Acele corpuri sunt puse undeva si pazite bine de catre NASA.

| GoAndFuckYourselfWithAKnife a răspuns:

Orice ce nu este om se numeste o fiinta inteligenta.

Răspuns utilizator avertizat
| Armodar a răspuns:

Pot sa iti raspund pe partea stiintifica:

este imposibil, statistic vorbind - ca pamantul sa fie singura planeta cu forme de viata inteligenta tocmai din cauza faptului ca exista prea multe potentiale surse de viata pe alte planete - chiar si in sistemul nostru solar (meteoritul martian descoperit in Antartica CMP001 care contine bule de carbon fosilizat - care poate fi produs doar de excretia bacteriior dovedeste deja ca a existat viata pe Marte).

Ce mai pot sa spun ca pe langa teoria multiversului mai este si teoria panspermiei...care presupune ca viata pe pamant nici nu a inceput pe pamant, ci ca a fost adusa aici din afara (ori extraterestri ori prin meteoriti, asteroizi...).

Si spun asta pentru ca diferenta de timp intre aparitia pamantului si aparitia vietii este prea scurta pentru a lasa sortii timp sa construiasca ceva asa complex ca ADN-ul.

Întrebări recente