Prin clasa a 5-a sau a 6-a ai sa inveti la Geografie despre modul in care miscarea Pamantului in jurul Soarelui, in jurul axei sale si inclinarea axei terestre conduc la aparitia anotimpurilor, a zilelor si noptilor.
Și Cine a gândit mecanismul ăsta așa de superb care funcționează de atâta amar de ani? A făcut o particulă bum și gata?
Se numeste gravitatie. Corpurile cu masa se atrag intre ele.
P.S>: Cred ca ar trebui sa ramai la capitolul "inteligenta emotionala".
Pentru tine orice raspuns e dumnezeu
Și cum a apărut această forță?
Nu stie.
Și cum a apărut dumnezeu?
"Daca viata in Univers este intamplatoare, de ce avem legi ale naturii care raman neschimbate, de ce avem secvente si cicluri"
Oricum nu inteleg de unde ideea asta tembela ca daca ceva e intamplator atunci nu poate ramane constant sau sa se repete in timp...
Daca rotesc limbile ceasului intamplator consideri ca ceasul ala nu este setat intamplator, din simplul motiv ca indica ora ciclic, la intervale de timp egale?
Daca imi cade o moneda pe jos si ramane intr-o crapatura din asflat timp de zeci de ani consideri ca locul in care a cazut nu este intamplator, din simplul motiv ca moneda a ramas in aceeasi pozitie si deci neschimbata?
"E evident ca este o ordine pe Pamant si in Univers,"
Asa cum nu inteleg de ce miliarde de planete care se lovesc intre ele imprastiindu-si masa sub forma a zeci de bucati aruncate intamplator prin spatiu, miliarde de stele care explodeaza cu o putere inimaginabila distrugand totul in calea lor, nu inteleg de ce toate acestea ar fi considerate "ordine", iar nu "haos". Dupa ce criterii?
Daca iti umplu casa cu dinamita si o arunc in aer consideri ca ti-am facut ordine in casa?
Cand Little Boy a picat deasupra orasului Hiroshima consideri ca a facut ordine prin oras?
Asa logica?
Pai acea "inteligenta" a dat startul din secunda 0 in care a aparut "ceva" in existenta si... dupa totul si-a vazut de drum.
chiftelutacrocanta întreabă:
LisaJulie întreabă: