Spune-mi cum îi consideri pe oamenii religioşi?
Incep sa cred ca esti incapabil sa oferi un raspuns legat de o intrebare. Ce legatura are ce ti-am cerut eu cu intrebarea asta?
Prima data raspunde la ce ti-am cerut dupa care poti pune intrebari. Nu crezi ca asa e corect?
E a 2-a oara cand lasi un raspuns aiurea si eviti sa raspunzi la intrebarile mele.
Eh nu te-am condamnat ci tu insuti ai spus aceasta si nici eu nu-s sfant deoarece si eu sunt om ca si tine.
Adevarul eu unul si acela este Biblia.
" Cultul zeului Ra, zeul soare, in timpul faraonului Amenhotep IV (1364-1347 inainte de Hristos)devenise foarte important in acea vreme. Ra se ''crease pe sine'' si apoi crease celelate zeitati.
In acelasi timp, zeul Ra nu era doar zeul soare, era considerat insasi universul, si se crease pe sine din sine insusi!
Cita asemanare intre idolatria de acum 3000- 5000 de ani si ceea ce spune ‘’omul de stiinta’’Stephen Hauking azi: ‘’ din Nimic se poate într-adevar crea Ceva, iar Universul nostru chiar a fost creat din Nimic. ’Gravitatia si fenomenele cuantice au creat universul din nimic, fara a fi nevoie de existenta unui Creeator, s-a creat pe sine din sine insusi’’-citat din www.isushristos.org
Voi ateii aveti o credinta asemanatoare cu religile antice.
Ce legatura are intrebarea mea cu raspunsul tau? Ia mai incearca o data poate reusesti. (sau poate si tu faci parte din cei incapabili sa lase un raspuns care sa tina de intrebari)
Eu te-am intrebat ce culoare are iarba si tu mi-ai raspuns "cartof". E un raspuns plin de inteligenta.
Imi place ca sunteti din ce in ce mai multi cei care incearca sa faca din ateism o religie. Pacat ca nu va iasa. Stii macar ce este ateismul? Eu as zice ca nu. Stii macar ce inseamna credinta? Stii diferenta dintre "a crede ca..." si "credinta religioasa"? Sunt doi termeni diferiti pe care observ ca ii incurcati (unii intentionat altii din prostie).
Incearca totusi sa raspunzi la primele intrebari (asta daca nu faci parte din cei incapabili desigur).
Eu nu fac o religie din ateism ci prin faptul ca voi insiva sunte-ti asa siguri de asta faceti o religie. Mai indeaproape cei mai neutri oamenii fata de orice crez sunt agnostici care nu infirma sau afirma existenta unui zeu si spun pur si simplu ca nu stiu.
Voua va e frica sa recunoste-ti ca nu le stiti pe toate. Ai spus ce dovezi aduc ca Yehova ( in traducere Eu sunt Cel ce Sunt) este adevaratul Dumnezeu?
Poate e subiectiv dar viata mea e o dovada de ajuns pentru mine. Daca ma crezi ma crezi, daca nu nu eu nu te oblig, iar cu privire la dovada, dovada mea e Biblia ( stiu faza da, da dar cum ramane cu celelalte cartii "sfinte") nu-mi pasa ( iar ca ma faci ingorant nici atata) "Fericiti cei bajocoriti din cauza Numelui Meu caci a lor este imparatia cerurilor.
Daca Biblia spune ca contine adevarul cred acest lucru. Nu-mi pasa de doctrine sau religi ci de credinta in Isus Hristos care e mai presus de toate. Sa ai parte de bine.
1 - Mergi la scoala. Trebuia sa incep cu partea asta.
2a - Eu am un dragon invizibil in camera (el este unul din cei 7 zei care au creat universul). Ma crezi sau nu?
2b - In total, exista 14.5 miliarde zei iar al tau nu se afla printre ei. Ma crezi sau nu?
2c - La crearea universului au participat 7 zei si un gnom. Ma crezi sau nu?
Daca nu ma crezi, felicitari, esti aproape ateu (mai trebuie sa scapi de un zeu si esti ateu). Conform afirmatiilor tale, tu faci parte din alte cateva sute de religii pe langa cea crestina. Crezi ca zeul tau accepta asa ceva? Eu as zice ca nu.
Acum sa revenim la idiotenia cu "nu stiu". Exista doar 2 variante : fie exista, fie nu exista. Corect? Nu exista varianta cu "nu stiu". Daca exista, inseamna ca poti sa prezinti niste dovezi cu adevarat bune. Daca spui ca exista si nu poti sa prezinti dovezi, eu pot sa trag concluzia ca zeul tau nu exista. E ca la tribunal ba : vinovat sau nevinovat. Tu zici vinovat, eu zic nevinovat. Pana nu prezinti dovezi cu adevarat bune, varianta mea e corecta. Da, eu pot sa ma insel dar e datoria ta sa prezinti dovezile pentru ca tu faci "acuzatia". Intelegi?
3 - Viata ta nu e o dovada valida pentru zeul tau. Daca spui ca asta e o dovada valida, atunci trebuie sa accepti si existenta altor zei. De ce? Pentru ca viata unui hindus e dovada existentei acelor zei, viata grecilor e dovada existentei zeilor din trecut, etc. Intelegi? Nu cred.
3 - Cartea ta nu e o dovada valida pentru zeul tau. Daca spui ca e o doavada valida, atunci trebuie sa accepti si existenta altor zei. De ce? Pentru ca scrierile altor religii sunt dovezi valide pentru acei zei. Intelegi? Nu cred.
4 - "Daca Biblia spune ca contine adevarul cred acest lucru."...
5 - "nu-mi pasa"... e imposibil sa nu te fac ignorant din moment ce spui asa ceva.
Bonus :
1 - crezi in zeii altor religii? Conform mentalitatii tale, tu nu poti fi ateu (pentru ca ie naspa). Esti agnostic cand vine vorba de zeii altora? Daca esti agnostic, atunci o sa ai probleme grave cu zeul si cu semizeul tau.
2 - Stii macar ce inseamna ateu? Eu presimt ca nu stii si consideri ca ateu inseamna impotriva crestinismului. Un ateu este cineva care nu crede in zei (adica in toti ba). Si tu esti ateu cand vine vorba de zeii altor religii.
3 - Zi-mi diferenta dintre "eu cred ca..." si "credinta religioasa". Daca eu spun "cred ca maine o sa ninga", inseamna ca am format o religie si ca am credinta religioasa?
Evit să mă arunc în polemici. Am metode mult mai bune de a-mi folosi timpul. Cele bune.
Eu nu am zis ca fac parte din alte cateva sute de religii, nu trage concluzi pripite, am zis doar ca cei mai impartialii de orice crez sunt agnostici nu am spus ca sunt agnostic.
Eu stiu ce inseamna ateismul nu trebuie sa--mi imi explici si mai apoi faza cu judecatorul e tare:)) eh te crezi tare superior umanitatii si tu le stii pe toate:))
"14.5 miliarde zei"
legat de faza asta sunt mai putini deoarece maxim 100, 1000 de zei corespund altor religi fiind acelasi zeu dar cu alta denumire. Acum ce cred despre ceilalti zei? Ce spune Biblia despre ei ca sunt demonii, ca neamurile aducea jertfe demoniilor. Iar faza cu ateismul nu e religie ma face sa rad:)) adica pe bune la fel cum crestini se inchina lui Dumnezeu, la fel voi ateii ii divinizatii pe Chales Darwin si Stephen Hawking (king =rege :)) i se potriveste numele doar e regele ateiilor) diferenta dintre oricare religie si voi este ca voi nu va inchinatii, nu sarbatoriti si nu avetii ritualurii specifice.
In rest avetii toate cele necesare unei religii o credinta nedemostrata decat de vreo doua cateva experimente si speculatii dovezii nu aveti deci si voi sunteti in aceiasi oala ca si religiosii mai mult ca sa dea si mai multa dovada de faptul ca ateismul e o religie a necredintei s-a deschis si o biserica ateista in Anglia si acum si in Romania:http://www.ziare.com/......nia-824427
si site-ul official:http://firstchurchofatheism.com/
AvalohAlyn întreabă: