Exista un singur lucru la care sunt exclusivist total, si nu vreau sa renunt nicidecum, la credinta mea in Isus. In rest, imi place sa fiu foarte maleabil in orice privinta. Si sti de ce? Pentru ca doar Isus Hristos a facut o afirmatie foarte indrazneata, pe care Mahomed, Buddha, Krishna, sau alti fondatori de religii nu si-au permis sa o faca. El a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal (Dumnezeu) decit prin Mine". Si atunci, daca El e a zis asta, ori a fost un mincionos si un om peste masura de ingimfat, ori un nebun care nu stia ce zice, ori a spus adevarul si chiar a fost si e ce spunea. Eu, dupa cercetari serioase, am descoperit ca a spus purul adevar. Un adevar, e adevarat, exclusivist, insa asta e adevarul - exista o singura cale catre Dumnezeu - prin Isus Hristos. Orice alta cale e un surogat, doar aceea e ca buna si adevarata.
1. Asa ne invata religia
2. Pentru ca noi am gasit adevarul, si incercam sa le zicem si altora sa ne urmeze, daca nu vor, e problema lor.
Tu crezi in Dumnezeu pentru ca te-ai nascut in aceea religie sau ca asa simti tu de cuviinta?
Aman2
Cei cu amandoi?
Amandoua*
Explicami cei cu amandoua?
Da chiar asa de greu esti de cap ma?
Tu crezi in Dumnezeu pentru ca te-ai nascut in aceea religie sau ca asa simti tu de cuviinta?
Pentru ca m-am nascut in credinta ortodoxa si pentru ca asa cred eu de cuviinta ca e mai bine, prefer religia ortodoxa.
Pai draga vorbeste cu toti dinti din gura
Da, ai dreptate, trebuie sa cred intr-un punct care a creat un univers cu o perfectiune inimaginabila, sunteti penibili, si ai grija cu jignirile prietene.
Bine, eu o sa cred in continuare ca pamantul are ~6000 de ani, daca vrei sa crezi altceva nu te opresc.
Multa bafta! Nu-mi plac discutiile prea lungi.
1. Religia nu contează
2. Eu unu nu incerc să conving pe nimeni să urmeze religia mea (Ortodox), doar spun adevărul.
Referitor la speeder96:Stai pe tine te invata religia dar nu pe altii, daca tu vrei sa crezi este treaba ta daca el nu vrea sa creada e problema lui. Dumnezeu ne-a dat "libertatea" de a alege intre religia crestin ortodoxa si alte religii.
Doar sa fii prea ratacit sa parasesti religia adevarata pentru niste sectari nebuni.
Te simti bine? Ateismul nu e o secta/religie/dogma.
Ateu = Neaga existenta lui dumnezeu sau a divinitatii
Deci noi nu suntem sectanti, noi pur si simplu nu credem in ce e supranatural/paranormal. Nu mai fa confuzii din astea
Ateu =/= Satanist
Ateu =/= Sectant
Bai semianalfabetule unde vezi tu ca am scris de atei? Sectarii sunt penticostalii, sambatasii, martorii lui iehova si a cui naiba or mai fi. Iar religia adevarata cu o vasta istorie si dovezi este religia ortodoxa si cea catolica. Nu cele care au aparut dupa 1900 datorita unui schizofrenic care a avut o criza si gata "a vorbit in limbi "(numa de el stiute ) ) Cum naiba sa mergi sa te rogi in fata unui fatarnic in costum parca e la sedinta de afaceri care nu are scoala pentru asa ceva care nu are nimic de aface cu Dumnezeu, credinta si pocainta. A FI POCAIT INSEAMNA A FI SMERIT, CURAT IN FATA LUI DUMNEZEU SI A CELOR DIN JUR CURAT LA TRUP SI SUFLET. Citeste pe net ca este unde. Urasc sectarii! Doamne fereste de cei care se pierd printre acesti fanatici!
Vreau total sa te contrazic religia cea adevarata este cea crestin ortodoxa nu si cea catolica asta se stie din cele mai vechi timpuri si asa o claseaza si istoricii.Ia pune frumos manuta pe istoria crestinismului
Esti credincioasa? Esti ortodoxa sau catolica? E interesant ca dai definitia pocaintei asa cum e ea, spui un mare adevar, insa imediat mai apoi dai cu bita in balta, spunind ca urasti sectarii. Asa te invata Isus Hristos? Nu te invata sa iubesti pe toti oamenii?
Eu ii iubesc pe sectari. Ii iubesc si pe ortodocsi si catolici. Ii iubesc si pe cei ce nu cred deloc. Ii iubesc, pentru ca Isus Hristos m-a invatat sa ii iubesc si pe cei ce cred diferit de cum cred eu. El iubeste pe toata lumea, eu de ce nu as face-o? Daca El nu ar iubi pe cei ce cred diferit, ar avea grija Diavolul sa ii extermine cit mai repede si cit mai sigur. Insa El ii iubeste si ii ocroteste de multe ori.
Lasa ura la o parte! Nu e buna. Uraste doar un singur lucru: pacatul, si fa-o atit de mult si de intens, incit sa te departezi de El. In schimb, iubeste. Iubeste-L pe Dumnezeu, iubeste oamenii, de orice fel ar fi ei, iubeste natura cu toate lucrurile create de El. Si sigur viata ta va fi mai frumoasa!
Aaa, scuze, am crezut ca vorbesti si despre atei ca doar asta e subiectul. Inseamna ca ai facut putin offtopic.
Nu trebuie sa iti para rau. Eu am fost acaparat doar de Isus Hristos, care, cindva, asemeni sfintului apostol Pavel, mi s-a aratat si mie, insa nu in mod direct, ci prin niste credinciosi ai Sai, care, timp de o zi, mi-au aratat dragoste cit nimeni nu mi-a aratat toata viata mea de pina atunci (si erau vreo 20 de ani).
Imi pare mie rau pentru tine, ca nu ai inteles esenta crestinismului, a ortodoxiei, si care e dragostea, si ca lasi loc pentru ura in viata ta. Urasti sectarii. Nr. 5 din "top ten" al Romaniei, Richard Wurmbrand, a fost un om ce a stat 14 ani in inchisorile comuniste datorita credintei lui, din care trei intr-o celula intunecoasa, si singur. Dupa primii sase ani, a fost eliberat, si ajungind acasa si-a dat seama ca este mai de folos sa fie alaturi de cei de-o credinta cu el in puscarie, si efectiv s-a rugat lui Dumnezeu ca daca El crede ca e mai bine pentru acei credinciosi ca el sa fie din nou in puscarie pentru a-i incuraja, sa il trimita inapoi. Si a fost trimis, pentru alti 6 ani! Iar cind a venit acasa, a spus ca a venit de acasa de la fratii lui, acasa la familia lui. Povestea lui din inchisoare, una din cele mai frumoase povesti de viata, o poti gasi in cartea sa "Cu Dumnezeu in subterana", o carte scrisa in nenumarate editii, si tradusa in mai multe limbi. El nu a tinut cont de faptul ca unul e catolic, altul ortodox, altul sectar, nu, ci a cautat mereu sa iubeasca, mereu sa ajute, mereu sa slujeasca altora, mereu sa impace, mereu sa fie cum a fost Isus Hristos pe pamint. Si, ei bine, da, a fost sectar.
De mult timp am invatat sa nu ii judec pe oameni. Inca de mic copil, aflat in casa bunicilor mei. Bunica era catolica, bunicul ortodox, insa nu auzeai certuri, sau discutii (nici cu privire la religie), totul era armonios acolo, pentru ca dragostea dumnezeiasca era acolo si trecea peste diferente. Bunica mea nu vroia sa se ia cu bunicul meu, insa cind l-a cunoscut s-a rugat ca daca Dumnezeu vrea, sa i-l arate in vis, si urmatoarea noapte a visat numai cu el! Zimbesc si acum cind imi aduc aminte de ce "injuratura" foloseau ei, ca sa nu foloseasca cumva cuvinte urite: "Du-te la oi!" Ei au fost primele exemple de oameni cu adevarat credinciosi, care cred si iubesc.
Sau nu o sa il uit pe "Nea Miloiu" (era o porecla primita din respect, pentru comportamentul lui avut) din armata, un ortodox convins, de care, cind ne-am liberat, datorita credintei impartasite impreuna in armata, ne-am despartit ca niste frati, cu o sarutare, desi el ma stia ca fiind neoprotestant. Nu am sa uit niciodata acel moment.
De-a lungul vietii, am mai cunoscut oameni, fie catolici, fie ortodocsi, fie neoprotestanti, care fiecare in parte credea sincer si asta se vedea in viata sa, prin dragostea aratata celor din jur. Am ajuns sa cred cu convingere ca Dumnezeu nu e nici orotdox, nici catolic, nici neoprotestant, nici de vreun alt fel, cum multi L-ar vrea, ci e doar crestin. Tot ceea ce conteaza e persoana si lucrarea lui Isus Hristos si cum ne afecteaza ea pe noi, ce ne determina sa facem. In rest, micile diferente (apropo, stii ca intre ortodocsi si catolici sunt doar 5 diferente, iar intre ortodocsi si "sectari" sunt ceva mai multe, insa infim mai putine decit lucrurile pe care le avem in comun?) nu ar trebui sa ne dezbine, sa ne duca la ura sau alte lucruri de acest gen. E o vorba in Biblie si eu ma tin tare de ea: "Dumnezeu ii cunoaste pe cei ce sunt ai Sai".
De unde ai dedus tu ca subiectulsunt ateii?
Poate am fost rautacioasa, fiecare cu credinta lui si Dumnezeul lui si parerea lui. Oare este vreun "pastor " din asta care sa aiba tupeul sa meraga in fata unui Preot care o viata a postit si s-a rugat si a slujit lui Dumnezeu sa-i spuna ca, credinta lui nu este cea dreapta? Cred ca s-ar prabusi Sfanta Biserica peste el. Scuza-ma te rog daca am jignit. Nu mai continui acest subiect infinit. Multa Bafta si sanatate
Si ce crezi, ca pastorii nu postesc (ooo, ei inca postesc post negru, cel putin o data pe saptamana!) nu se roaga, nu slujesc lui Dumnezeu (slujind aproapelui lor)?
Stai linistita, nu este nici un pastor care sa fie tupeist si sa faca ce ai zis. De regula, ei stiu sa accepte pe cei ce cred diferit. Nu uita, regula e dragostea, acceptarea.
Nu m-ai jignit. M-a durut insa ca ai ura in inima ta, si nu o ai pentru o persoana (sau mai multe) anume, ci doar pentru o idee, pentru ca sunt sigur ca nu cunosti realitatea, nu ai ajuns vreodata sa cunosti un pastor.
Ba da am cunoscut si vorbesc in cunostinta de cauza. Am cunoscut ura si neacceptarea. pentru ca eram tineri si ne iubeam si-a dat baiatul afara din casa, a dormit pe strazi in Italia, este boschetar si in ziua de azi.Eu provin dintr-o familie respectabila si demna. Nu suntem indoctrinati religios. Dar familia spalata pe creier nu mai vedea nimic in jur decat aducerea diavolului "aproape de domnul". Pentru ca el nu avea nimic in comun cu penticostalii si nu vroia sub nici o forma sa intre in aceasta secta.Era un tanar foarte calm si linistit si inteligent, isi dorea foarte mult sa urmeze o facultate. Dar nu. Daca vroia bani de facultate el trebuia sa treaca la sectari. Nici nu vreau sa-mi mai amintesc cat erau de ingusti la minte si se dadeau "cei buni, cei drepti." Acum le e rusine cu propriul lor copil, il reneaga si nu-l primesc in casa. M-am intalnit cu el dupa 10 ani. Ca un caine a fost fugarit si ca un caine a umblat pe strazi. Mi-a fost foarta mila de el. Era mutilat de vant, ploi si probleme. Si totusi ma intreb de ce mi-a fost mi-e mila, daca parintilor lui nu le este mila? Si avea un talent la grafica extraordinar. Pacat ca nu a fost ajutat sau macar sustinut... mai am si acum cele 105 scrisori pe care mi le-a trimis din armata si cateva desene. Pacat, mare pacat, putea sa ajunga om in rand cu lumea. Si stiu multe si am trait multe, si asa am spus prea multe.
Acum inteleg. E vorba de factorul emotional, si adesea cind se intimpla asta, credem ca toti acei oameni care seamana cu cel cu care am avut de-a face si a avut impact negativ asupra noastra sunt si ei ca acela. Dar nu e asa, e doar o parere. Tu ai cunoscut un caz negativ, urit, desigur, care te-a si amprentat, dar sa nu uitam ca suntem oameni, si eu am o vorba - fiecare padure cu uscaturile ei. Oriunde in lume, la orice categorie de oameni, vei gasi asta, si asta pentru ca raul e in noi, si daca ii dam posibilitatea, el va iesi la suprafata. Si mereu se gaseste cite cineva care sa faca asta. Nici preotii ortodocsi nu fac exceptie.
Tu ai cunoscut un caz. Dar ai incercat sa cunosti mai multe, sa cunosti mai multi pastori, si apoi sa iti faci o parere despre ei? Sau ii categorisesti dupa cum ai experimentat tu intr-o singura privinta? Cauta sa vezi intreaga realitate, nu doar pe cea care ai experimentat-o tu.
Si eu am cunscut asemenea cazuri. Dar am vazut si lucruri extraordinar de frumoase facute de anumiti pastori. Depinde de om, de cum isi traieste credinta. Mereu vor fi credinciosi adevarati, mereu vor fi din aceia care vor face din religie o meserie pentru a face bani, mereu vor fi fanatici religiosi. Totul e sa stii sa ii separi, si sa privesti la ce e bun, nu sa te lasi influentata de ce e rau. Desigur ca e greu, odata ce ai fost atit de implicata, insa trebuie sa treci peste experientele negative daca vrei sa ai o parere normala si corecta despre oameni. Altfel, vei da de greutati in viata, pentru ca vrem, nu vrem, interactionam intre noi, si ce parere avem despre ceilalti afecteaza mult relatiile noastre.
Eu sunt de parere ca daca te simti ok in religia in care esti ..acolo unde te-a dat Dumnezeu nici nu are rost sa te gandesti la acest lucru.Pana la urma toti credem intr-un Dumnezeu si asta e ceea ce conteaza in rest fiecare ar trebui sa-si cladeasca propria sa relatie cu Dumnezeu, iar aici isi face aparitia religia pentru a te ajuta, insa te multe ori te poate incurca.
(asta e punctul meu de vedere)
Religia crestina este dreapta credinta si daca vrei iti dau 2 motive.Nu stiu daca voi aveti paste dar dc numai cand este PAstele crestinilor se coboara lumina la erusalim.de ce agchiazma nu se strica, ca ex ia tu niste apa cu busuioc si tine-o 3 saptamana sa vezi ce miros are dAca mai vrei sa discutam ma gasesti la id kiss_frumusik10 pentru alte nelamuriri