anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau să mă împac cu Dumnezeu și vreau să vă întreb daca vreau sa incep sa mă rog mult e bine? Mi-am comandat o carticica de rugăciuni groasa și vreau să citesc din ea mult în fiecare zi pentru sănătate mai ales dar și pentru iertare.
Apropo, de curiozitate, călugării cat se roagă? Și ce fac călugării toată ziua la mănăstire?
Vreau sa fiu ca un călugăr, dar acasă.Ca să mă împac cu Dumnezeu.
E ok sa mă rog mult pe zi?
Mi-aș dori mult sa mă vindec de anxietatea generalizata de care sufăr mult.

7 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

E foarte bine daca te rogi o data pe zi.
Calugarii si calugaritele se roaga si muncesc. Se roaga pentru oameni, pentru omenire.
Poti face o vizita la o manastire si afli mai multe la fata locului.
Stai de vorba cu un parinte duhovnic si pui toate intrebarile care te chinuie.

| johnnny123 a răspuns:

"E ok sa mă rog mult pe zi?"

E ok. Înțeleg că oricum altă treabă nu ai.

| CrisSol a răspuns:

Rugaciunea sincera, intensa si deasa te apropie in timp de Dumnezeu și de harul sau vindecător și călăuzitor. Nu de iertare ai neaparat nevoie, ci de simtirea iubirii lui Dumnezeu, de perceperea prezentei liniștitoare și vindecatoare a lui Dumnezeu.

| EestiSodalane a răspuns:

Ti as recomanda sa vorbesti cu parintele tau duhovnic. Daca n-ai unul atunci sa ti gasesti. Nu e tocmai ok sa te rogi foarte mult dintr-o data. Mai bine putin si constant decat mult acum si dupa iar pauza. Trebuie sa fii sub ascultare, nu sa faci ce vrei si ce simti in viata spirituala.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Sigur ca da! Daca unii lucreaza de acasa, tocmai tu sa nu fii calugar de acasa? Cum ar veni, remote monk si cu ocazia asta stai cu un ochi si pe meciurile echipei preferate de fotbal. happy

| ania a răspuns:

E foarte bine sa te rogi mult in fiecare zi. Eu incep in general cu 20 de Psalmi pe zi, pe care ii completez si pdrsonalizez, si ii citesc direct la persoana a doua. (de ex Ps 46 Dumnezeu este adăpostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată in nevoia - eu ma rog-
Te laud Tata ca Tu ești adăpostul si sprijinul meu, un ajutor care nu imi lipsește in nici o nevoie). Dupa ce il laid asa cum invat dun Psalmi, imi trec toate necazurile. Pe urma ii spun si tot ce am pe suflet, tot ce ma ranesre, ma deranjeaza la cailalti oameni si il laud ca El nu e asa, apoi citesc de la cap la coda Noul Testament, 2, 3, 4 capirole pe care le transform si pe ele in rugăciune si inainte il rog pe tata saimi deschuda ochii spiritiluali sa inteleg ce vrea sa imi vorbeasca pentru ziua respectivă, imi cer iertare pentru tot ce ma mustra constiinta si il rog sa ma conștientizeze sivde greselile de care nu imi dau seama, ii spun si dorintele mele, il rog sa le jydece El, sa le împlinească pe cele pe care le consideră vune, sa mi le ia pe cele care nu ii plac, etc.
-

| gabriela2201 a răspuns:

Daca ai chestiuni ce te framanta ar trebui sa vorbesti cu un preot; desigur, rugaciunea ajuta, dar greu apare o rezolvare prin revelatie