Pentru ca Universul este neanimant si ar reprezenta un complet haos daca nu ar fi fost creat. Nu poti spune ca o fabrica, doar fiindca produce, nu are nevoie de un creator. Dumnezeu este reprezentat ca fiind Creatorul suprem, ce este asa greu de inteles nu stiu.
Ceea ce spui tu tinde spre panteism.
Pentru ca Dumnezeu l-a creat. Daca nu ar fi creat Dumnezeu universul si omul totul ar fi fost la voia intamplarii, haotic.
Mai pe scurt ar fi fost un haos de nedescris!
Pai toti zeii au avut un creator. Omul a creat toti acesti zei. Isus, Allah, Dumnezero etc. sunt inventati de oameni. La fel si harap-alb, greuceanu, miorita etc.
Pentru ca Universul presupune timpul (noi raportam totul la timp), deci si creatia lui - era nevoie sa aiba un inceput, insa Zeul meu e in afara timpului, si daca spui ca nu are nevoie de creator, te pui intr-o situatie dificila. A avea nevoie de un creator, imseamna a exista in timp, pentru ca actul creatiei in sine presupune timpul, adica e un timp cind nu a existat, e un timp al creatiei, si e un timp al existentei. Ori, asta defineste doar universul in care traim. Timpul e o alta "dimensiune" a Universului. Si uite asa, unii Il limiteaza pe Zeul meu la timp, la universul in care traim, deci nici nu mai e vorba de Zeul in care eu cred, Acela care e in afara timpului si a universului, ci de un zeu imaginar, care e doar in mintea lor. Si cu acela nici eu nu sunt de acord, deoarece e doar o plasmuire a imaginatiei cuiva. Adevaratul Zeu, e dincolo de timp, nu depinde de timp, nu a fost, nu va fi. Doar este, deci nu poate fi vorba de creatia Lui, odata ce nu are cum sa nu fi fost inainte. Stiu ca e mai greu de inteles, pentru ca noi raportam totul la timp, insa merita sa incerci sa intelegi, pentru ca daca intelegi, intelegi si alte dificultati aparente pe care le ridica credinta. E ca si cind iti imaginezi timpul ca o axa, pe care prezentul se misca de la un anumit punct la plus infinit, iar noi ne miscam odata cu prezentul. Ce e in urma acelui punct noi definim ca trecut, ce e inainte, definim ca fiind viitor. Problema e ca Zeul meu nu e doar in punctul prezentului. Pentru El fiecare punct din axa e prezentul. Mai mult, El e chiar si in afara acelei axe, deci in afara timpului. Poate asa vei intelege mai bine.
Ai dreptate universul nu are nevoie de un creator daca ai cauta mai bine poti observa ca universul e un haos total, dar crestinii scriu ca sa scrie si ei ceva de parca ar avea habar de univers, eu urasc afirmatile fara dovezii
Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. O zi istoriseşte alteia acest lucru, o noapte dă de ştire alteia despre el. Şi aceasta, fără vorbe, fără cuvinte, al căror sunet să fie auzit: dar răsunetul lor străbate tot pământul, şi glasul lor merge pană la marginile lumii. În ceruri El a întins un cort soarelui!
Dacă pământul s-ar situa la numai câteva sute de kilometri mai aproape sau mai departe de soare, nu ar fi în măsură să aibă viaţă pe el aşa cum se întâmplă acum.
Dacă elementele din atmosfera terestră ar avea proporţii diferite cu numai câteva procente, orice vieţuitoare de pe pământ ar muri. Probabilitatea de apariţie a unei singure molecule de proteină este de 1 la 10243 (adică 10 urmat de 243 zerouri). Pe de altă parte, o singură celula este formată din milioane de molecule de proteine.
Există dovezi ale lui Dumnezeu în propriile noastre inimi. Eclesiastul 3:11 ne spune: "…a pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei…".
La cat de mare este un meteorit este imposibil sa nu intre in atmosfera, cel putin o parte din el si sa ajunga intr-o locatie populata!
Universul este infinit.Atat timp cat este infinit, orice meteorit poate ocoli orice planeta si poate cadea pe Pamant, dar cu toate astea suntem protejati!
Si totusi cat de mare e un meteorit? stintific un meteoric e o doar o parte parctic nu meteoritul provoaca marele rau si impactul cu solul de ce cad multi meteoriti pe jupiter are masa mai mare deci obiectele mari se ciocnesc de acea planeta e simplu, noi nu suntem ocoliti de nimic mereu cad meteoriti pe pamant dar oxigenul arde meteoritul
Deci recunoaste-ti ca si voi la fel ca si noi(crestini) aveti nevoie de credinta; dar diferenta o face ca daca crezi in Dumnezeu si El nu exista nu pierzi nimic, dar daca El exista si tu nu ai crezut in El AI PIERDUT TOTUL.
ASTEPT comentariul tau.
Pariul lui Pascal este o mare idiotenie. Sunt miliare de zei si se poate aplica oricui (pana si unui pinguin roz tropical si invizibil). Pana si tu poti ajunge in iad, poate un iad mult mai oribil decat cel crestin daca gresesti zeul in care crezi si te inchini altuia. Folosind pariul acesta rezulta ca tu crezi de frica de a nu fi torturat. Ai impresia ca dumnezeu nu stie asta? Crezi ca prin frica primesti puncte bonus? Tot folosind pariul asta, rezulta ca dumnezeu nu e corect si ca discrimineaza intre cei care cred in el si cei care nu cred indiferent daca esti o persoana buna sau nu dandu-le puncte bonus celor care cred si trimitandu-i in iad pe cei care nu cred.
Daca mai ai intrebari sau argumente, spune-le.
La partea cu meteoritii si intrarea lor in atmosfera pamantului glumesti nu? Daca ai trecut de clasa a 8-a ar trebui sa stii de ce nu ajung bucati mari pe pamant.
Serios? eu am vazut ca au ajuns si bucati mari pe pamant.
Cel mai mare meteorit care a lovit Pământul în epoca modernă este cel căzut la 30 iunie 1908 la nord de râul Tunguska, deci acum circa 100 de ani, în Siberia centrală - în taiga (60° 55’ Nord, 101° 57’ Est). Explozia a doborât copaci numeroși, distrugând păduri cu o suprafață de circa 2.000 km2. Evenimentul Tunguska nu este încă elucidat, de exemplu încă nu s-au găsit resturi din meteorit, și nici urmele unui crater. Cea mai răspândită teorie susține că acesta a fost un corp solid (o stâncă) cu un diametru de circa 50 m, care a explodat cu o forță echivalentă cu aproximativ 10-15 megatone TNT (ceea ce corespunde la circa 1.000 de bombe atomice de tip Hiroșima), la aproximativ 6 km deasupra solului. Din fericire n-au fost victime umane deoarece zona este aproape pustie, dar o asemenea explozie ar putea distruge în întregime chiar și un oraș de mărimea Bucureștiului. Actualmente (2008) este cercetat micul lac Ceco din apropierea epicentrului exploziei, care ar putea să fi luat naștere chiar în craterul căutat.
anonim_4396 întreabă: