Raul ca mor copiii de foame in Africa e mai mic decat raul din inima ta care te face egoist, caci din cauza lui, pentru ca tu nu vrei sa te duci sa ii ajuti (sau altii ca tine), acei copii mor. Daca lumea era cum intentiona Dumnezeu sa fie, tu nu ai fi fost egoist, si atunci ai fi ajutat pe cei saraci, si ei nu mureau de foame, si toate erau bune si frumoase, insa te-a lasat sa alegi ce vrei sa faci cu viata ta, si asa a aparut posibilitatea raului. Dumnezeu a vrut o lume libera, oameni care sa decida ei, nu sa fie programati sa faca ceva, iar asta a implicat riscul aparitiei raului in lume.
Da, era buna si frumoasa. Exista localitati in lume in care mai toti au devenit credinciosi, insa nu din aceia care doar se inchina la icoane, sau pentru care mersul la biserica e totul, ci au trait credinta lor in viata de zi cu zi, si in timp s-a vazut asta, a scazut drastic infractionalitatea, somajul, si saracia, pot sa iti aduc exemple, cu statistici clare, acum nu pot ca nu am timp, dar daca te intereseaza, poti descoperi ca daca oamenii se ajuta intre ei, daca sunt cu adevarat credinciosi, lumea chiar e mai buna si frumoasa.
Simplu, fiindca Dumnezeu asteapta ca tu si cei ca tine sa se implice in ajutorarea copiilor de oriunde. De aia te-a facut asemenea LUI (creator de fiinte vi) ca sa ai grija de ceea ce omenirea "produce" si o face chiar in exces din placere.
Dacă planeta noastră n-ar produce destulă hrană pentru toți oamenii, am putea spune că Dumnezeu e de vină. Dumnezeu vrea să le dăuiască prin noi, cei care avem mai mult decît ne trebuie, EL ne-a dat nouă oamenilor mandatul de a-l administra.
E mai usor sa zici ca Dumnezeu e de vina, decat sa iti asumi propria responsabilitate pentru raul ce se intampla. Sa nu uitam ca avem de-a face cu nerecunoasterea greselii, a pacatului. Cineva spunea ca daca stii ca ai o problema, ea e deja pe jumatate rezolvata. Daca oamenii ar stii ca din cauza lor mor altii, pentru ca ei sunt indiferenti, alta ar fi situatia in lume.
Dumnezeu a uitat de creatia lui sau a dat o in dar la satana care se distreaza cu creatia lui, e mai important un crestin decat acei copii ca dumnezeu e drept ce naiba
Întrebării tale i se potrivește un răspuns dat alteia.
"Oricine face chestii rele la un moment dat, iar dacă ești oprit, te plângi după că nu ai libertate. E cum ai avea un fiu și l-ai bate și l-ai pedepsi în continuu și nu l-ai lăsa să facă nimic. Cât de recunoscător va fi? Nu va fi deloc căci nu are discernământul sau vrea să se gândească decât la el și rezultatul va fi negativ. Dacă există un Dumnezeu eu cred că multora dintre noi ne-a făcut ce meritam. Noi conviețuim între noi și e obligația noastră să ne ajutăm între noi. Dacă nu o facem, omul e adevăratul demon umblător pe Pământ."
Aș mai adăuga că o eventuală eternitate în fericire face viața asta să fie nulă. Deci dacă crezi într-un Dumnezeu ești cel mai mare ipocrit dacă te mai și plângi știind ce te așteaptă.
E fumata asta. Pentru ca nu ii pasa. Pentru ca NU e atotputernic. Pentru ca e un pervers nenorocit. Sau poate pentru ca efectiv nu exista in sensul ala in care il vad multi.
Eu nu am zis asta, de exemplu. .
Răspunsul e simplu.Fiind că nu există numai în mintea omului „cu frică de dumnezo" există şi ce există pe pământ.Real, fiecare din noi trebuie să fim mântuitorii şi dumnezeii propriilor fiinţe. Dacă toţi ar înţelege asta, atunci şi besericilor şi popilor în frunte cu preafericitu' li s-ar impozita averile şi salariile.
Pentru ca nu exista. Omnipotenta si omniprezenta lui Yehova sunt doar niste concepte fanteziste care nu au legatura cu realitatea si exista doar in biblie pe langa alte basme.
De ce va ambitionati sa ma.contraziceti? Nu obtineti nimic.Voi sunteti atei, eu crestina.Si asa vom ramane.Care e farmecul unei discutii in contradictoriu pe.aceasta tema? Stii, sa zicem ca pana la.o anumita varsta crezi tot ce auzi si esti crestin pentru ca asa esti invatat.Dar la un moment dat iti pui niste intrebari si decizi singur.Nu vad care sunt cruzimile.De ce spuneti voi ca e un zeu crud, daca nici macar nu credeti in el, nu credeti ca exista? In fine.E parerea voastra.
"Voi sunteti atei, eu crestina"
Nu-s ateu, am niște credințe pe care eroii tăi evrei le-au distrus aproape complet cu vreo 2000 de ani în urmă.
". Care e farmecul unei discutii in contradictoriu pe.aceasta tema? "
Să te facem să realizezi niște lucruri atât de evidente. Dar la voi credința oarbă vorbește, tocmai de asta nu vrei să pricepi ce zicem.
"Nu vad care sunt cruzimile"
Ai citit biblia? Eu mă îndoiesc. Consultă:
Geneza 19:24
Geneza 38:7
Exodul 12:29-30
Exodul 32:27-28
Etc. Astea-s doar câteva exemple. Nu de alta, dar ne face plăcere să mai trezim oameni la realitate. Nu-ți impun nimic, doar îți sugerez să gândești rațional și nu pe bază de credință oarbă.
"De ce spuneti voi ca e un zeu crud, daca nici macar nu credeti in el, nu credeti ca exista?"
Asta zice biblia. În biblie există și este un zeul crud cum zici tu. Mai simplu de atât nu se poate.
Dar mie nu-mi face placere sa ascut ideile voastre.Chiar deloc.Va face placere sa treziti oamenii la realitate? E amuzant ca sunteti atat de convinse ca voi aveti dreptate.Incercati sa-i treziti pe altii.Crede-ma,gandesc foarte rational.Iti cam place expresia asta,"credinta oarba"Stiu si eu ca nu-mi impui nimic, nici nu ai putea. Daca tot.esti asa de bineintentionat, impartaseste-le altora parerile tale, poate ei te vor asculta.
Ai citit biblia? Eu mă îndoiesc.
Geneza 19:24. De ce te multumesti doar cu fapta? Daca ai fi citit contextul, ai fi vazut si motivul pentru care Dumnezeu a distrus doua orase intregi. Nu existau acolo nici macar 10 oameni corecti, 10 oameni buni, vezi discutia lui Avraam cu Dumnezeu. Ori eu zic ca asta e ceva la cateva zeci de mii de oameni.
Geneza 38:7. Ai pus tu degetul pe rana. Nu mai trebuie sa o fac eu. Ai aici si faptul, ca Dumnezeu a omorit pe cineva, pe Er, dar si motivul, faptul ca era rau. Ce vrei mai mult? Daca cineva ar viola toate femeile din familia ta, nu ti s-ar parea corect sa fie omorit pe scaunul electric? Sau chiar ucis incetul cu incetul, ca sa inteleaga cita suferinta a produs? Eu nu as fi impotriva. Deci, hai sa fim seriosi, unde e cruzimea? Nu e vorba de cruzime, ci de dreptate.
Exodul 12:29-30 Sa nu uitam ca pana la moartea intiilor nascuti, egiptenii au mai trecut prin 9 urgii. Si asta doar pentru ca au vrut sa tina oprimat un popor, pe evrei. Daca le dadea drumul, au avut aceasta sansa de 9 ori, nu se ajungea acolo, deci au fost avertizati. Si inca ceva: daca ai cunoaste vechea cultura egipteana, ai intelege rolul intiilor nascuti, ca e unul strict religios, daca Dumnezeu nu ii omora, aveau sanse reale de a fi adusi ca sacrificii pentru zeii egipteni. Cu fiecare urgie, Dumnezeu nu a lovit in oameni, ci intr-un sistem religios creat de oameni, care in faza cea mai avansata omora oameni, pe proprii lor copii. Asa ca Dumnezeu nu a facut decat sa raspunda la cruzime cu cruzime, adica cum spune legea lui, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte. Si atunci nu e vorba de cruzime, ci de dreptate. Asta e si unul din motivele pentru care celelalte popoare au fost ditruse mai tirziu de evrei.
Exod 32_27-28: acelasi motiv pentru care mor copiii in Africa - pacatul. Daca ai fi citit mai departe, ai fi inteles din spusa lui Moise ca pacatul lor a fost foarte mare. Dar aici e discutabila treaba, caci pentru mine ca crestin, pacatul e ceva infiorator, dar pentru tine ca necredincios, nu inseamna mare lucru. Pentru ca nu intelegi efectul dezastruos al pacatului asupra vietii omului si a oricarei societati, inclusiv asupra umanitatii. Pentru tine poate nu e nici o problema sa incalci legea circulatiei mergind o singura data beat cu masina acasa, fara sa te gindesti ca pe drum omori pe cineva. Mare lucru sa conduci beat, nu? Poti sa o faci, nu? O sa ai tu grija sa nu se intimple nimic. Insa acea lipsa de reactie mult mai mare decat daca nu ai bea, te va face sa omori pe cineva. Stii ca nu vorbesc prostii, au fost cazuri reale, da? Si chiar de nu o faci, potentialul exista. Si chiar de nu ucizi, e ca si cum ai face-o. E ca si in zisa lui Isus, e destul sa privesti la o femeie dorind-o, ca e ca si cum ai fi facut-o. Si asa si e, pentru ca raul, pacatul pedepsit de Dumnezeu pentru care se zice ca e crud, vine din inima omului. Nu trebuie sa existe efecte distrugatoare, e de ajuns sa fi indiferent si sa nu te gindesti la cit rau poti produce. Si adevarul e ca noi suntem indiferenti. Si apoi ne miram ca Dumnezeu ne judeca. Ne judeca, pentru ca e drept. E iubitor, dar e si drept. Si pentru ca suntem indiferenti mor atitia copii in Africa, cand ei ar trebui sa aiba ajutorul nostru. Stin sa ne scuzam ca nu avem sa dam altora, dar in urma cu citiva ani aveam un prieten vinzator la un butic si stind mai mult seara acolo de vorba cu el, am observat un lucru interesant: oamenii ce cumparau ceva nu erau chestii de urgenta, cum ar fi piinea, faina, uleiul, sau altceva folositor in casa, ci aproape toti luau alcool, tigari, dulciuri, sucuri. Deci bani avem intotdeauna, am avea sa ajutam si pe saracii care mor de foame. Nu ti se pare ca e inuman sa aduci atunci acuze lui Dumnezeu ca saracii mor? Cind pacatul tau, indiferenta ta ii face sa moara?
Eu unul stiu ca Dumnezeu e iubitor, l-am vazut aratindu-mi asta in mii de situatii, m-a ajutat in mii de probleme, dar nu as vrea sa am de-a face cu El cand e drept, atunci cand nu am bagat de seama si El a trebuit sa fie asa cu mine. Da, e dur, dar e pe drept, intotdeauna cand a fost dur cu mine, am recunoscut si eu ca am fost cit se poate de nesabuit in ceea ce facusem pentru ca El sa ajunga sa fie asa cu mine.
Deci, concluzia: Dumnezeu nu e crud, e drept. Cind pare a fi crud, El doar rasplateste pacatul.
Si inca ceva: raul de acum mii de ani nu e ca cel din ziua de astazi. Societatea era mult mai salbatica ca cea de acum, cand civilizatia si-a pus amprenta pe ea. Imi place sa o aseman cu impresia ce o avea copil fiind despre singele ce curgea in bataliile din istorie. Eu neavind habar de ce fusese, credeam ca e vorba de atita sange cit curgea din bubitele mele pe care le scarpinam de pe urma muscaturilor de tintari. Abia mai tirziu am inteles ca chiar curgea sange, ca era vorba de litri de sange. La fel e si cu raul, azi, pentru ca traim intr-o societate civilizata, nu ni se pare a fi cine stie ce, dar inainte chiar a fost ceva, caci raul distrugea foarte mult. Azi, moartea unui om e o crima, atunci, moartea unui om nu insemna mare lucru. Si exemplele pot continua.
"Nu existau acolo nici macar 10 oameni corecti"
Deci Yehova ii omoara pe cei incorecti pentru a face dreptate? Si liberul arbitru cu care voi bateti campii unde este? A naibii ca Yehova macelareste pagani ca sa faca dreptate, dar cand este vorba de evrei, Yehova le da si lor popoare pagane in maini sa le distruga. Exista dreptate doar cand este vorba de israeliti se pare. Cam rasist Yehova asta.
"Dumnezeu a omorit pe cineva, pe Er, dar si motivul, faptul ca era rau. Ce vrei mai mult?"
Pai ce a facut ca sa zici ca-i rau? Poate a omorat pe cineva ca sa apere pe o ruda de a sa. Asta inseamna ca a facut rau? Dar cand israelitii distrug popoare intregi asa cum le ordona zeul criminal nu este rau?
"Daca cineva ar viola toate femeile din familia ta, nu ti s-ar parea corect sa fie omorit pe scaunul electric?"
Este cam prost aleasa analogia. Daca si Er ar fi facut ceva similar, atunci mai avea sens.
"Nu e vorba de cruzime, ci de dreptate"
Daca ar fi fost vorba de dreptate, n-ar mai fi existat evrei in ziua de azi la cate nedreptati au facut ca i-ar fi macelarit Yehova pe toti.
"Si asta doar pentru ca au vrut sa tina oprimat un popor, pe evrei"
Mi se pare normal sa-i bage la munca. Evreii n-au avut niciodata pana in 1948 o tara proprie. Erau in Egipt si printre egipteni ca niste imigranti.
"aveau sanse reale de a fi adusi ca sacrificii pentru zeii egipteni"
Asta este o aberatie. Faraonul nu i-a lasat nici pe evrei sa-si aduca jerfe zeului lor si-i punea la munca pentru ca erau lenesi. Doar pentru ca sunt evrei, ti se pare normal sa-si faca de cap unde vor? Oricum, aici vorbim doar de o istorie fictiva a evreilor care n-are nicio legatura cu realitatea. Propaganda evreiasca le-a bagat oamenilor in cap o istorie falsa din secolul trecut, crezi ca le era greu sa le bage oamenilor in cap o istorie falsa veche de peste 2000 de ani?
"ci intr-un sistem religios creat de oameni"
Fii serios, crestinismul a fost inventat acum 2000 de ani de o secta evreiasca si tu zici ca religia egiptenilor care este cu mii si mii de ani mai veche ar fi una "imperfecta" si "creata de oameni"? Pe ce fundament afirmi tu asta? Doar pentru ca scrie in biblie ca zeul omnipotent al jîdanilor facea ce voia si cui voia?
"Asta e si unul din motivele pentru care celelalte popoare au fost ditruse mai tirziu de evrei."
A naibii ca toate popoarele erau imperfecte numai evreii erau dreptii lumii
"Pentru ca nu intelegi efectul dezastruos al pacatului asupra vietii omului si a oricarei societati, inclusiv asupra umanitatii"
Tu nu intelegi efectul dezastruos al crestinismului si al torei asupra umanitatii. Ati ajuns sa slaviti niste stafii eveiesti si sa traiti zi de zi cu speranta ca zeul evreilor o sa va salveze sufletele. Ai dreptate, pacatul are un efect dezstruos asupra umanitatii pentru ca v-a spalat creierele in cel mai degradant mod.
"Mare lucru sa conduci beat, nu? Poti sa o faci, nu?"
Alta analogie prost aleasa. Sa conduci beat este ilegal, nu un pacat. Daca conduci beat esti iresponsabil si idiot, nu pacatos. Pacatos esti daca te supui unei doctrine religioase semi-comuniste si faci ceva ce nu este in concordanta cu poruncile care iti sunt bagate pe gat. De exemplu, am putea spune ca este un pacat sa practici magie pentru ca este condamnata de crestinism, dar magia folosita corect este foarte benefica omului. Crestinismul vrea sa transforme oamenii in sclavi religiosi asa cum si comunismul voia sa transforme oamenii in sclavii conducatorilor evrei. Asta este o analogie ceva mai potrivita zic eu.
"Si pentru ca suntem indiferenti mor atitia copii in Africa"
Vezi ce ziceam de spalarea pe creier si credinta oarba? Copiii aia nu sunt crestini, ce motiv isi gaseste Yehova sa-i pedepseasca? Evreii detin in prezent controlul economic aproape complet si pot crea crize economice si foamete unde vor ei, crezi ca le-a fost greu sa transforme Africa in ce a ajuns in prezent? Asa au facut si in Holodomor.
Bag de seama ca raspunsul tau e profund anitsemit. Ai tu ce ai cu evreii.
Dumnezeu nu a macelarit, ca sa zic cum zici tu, doar pe pagini, ci si pe unii din evrei i-a omorit. Citeste atent Biblia, sunt exemple destule. Si pe unii doar pentru chestii marunte, aparent marunte, dar pe care daca e sa le privesti in profunzime, au de-a face cu ce poate fi mai rau intr-un om.
Si nu Dumnezeu ii omoara pe cei rai, ci rautatea lor insisi o face. Sa pui mina pe plita incinsa nu e un lucru bun, dar e stupid sa zici ca esti liber, sau ar trebui sa fi liber sa o faci, fara a te gindi la consecinte. Cam la fel e si cu pacatul, cu rautatea, la urma te vei arde, si mai rau decat la plita incinsa.
La faza cu Er esti chiar interesant. Asta e argument: "Poate?" La Dumnezeu nu merge asa, daca cineva a murit din cauza rautatii, nu a existat nici un poate, sigur a fost un motiv intemeiat sa o faca. Imi aduci aminte de o intimplare. Intr-o fabrica un necredincios isi batea zi de zi joc de un credincios. Credinciosul tacea, si cand putea, ii facea cate un bine, cu toate ca necredinciosul se lua de el mereu. L aun moment dat, necredinciosul a avut parte de un accident de munca, i-a picat pe cap o piesa enorma de metal ce trecea cu podul rulant peste el pentru ca legatura se rupsese. Avea capul crapat de i se vedea creierii, dar pe cand venea salvarea sa il ia, el mereu spunea, atit spunea, de atit mai era constient: "Asta din cauza pocaitului mi s-a intimplat!". Bunica mea avea o vorba: Dumnezeu nu bate cu batul. Si cand o face, are motive intemeiate.
Cit despre sacrificiile iintiilor nascuti, ar trebui sa mai studiezi istoria religiilor, la multe popoare si religii era destul de frecvent acest obicei.
Sa conduci e si un pacat, ca orice lucru care este impotriva dragostei. Isus a dat porunca sa iti iubesti aproapele, si asta inseamna si sa ai grija cum conduci, ca sa nu dai peste cineva, deci a bea si a conduce e si un pacat.
Magia folosita corect e foarte benefica?!? O fi, dar din experienta, se stie ca ce Diavolul iti da cu un deget, iti ia mai apoi cu toata mina. Poate azi vei primi cu ajutorul magiei cine stie ce, dar viitorul nu it va fi la fel de frumos. Stiu cazuri care au folosit magia, au avut de toate, mai putin linistea sufleteasca pentru a se bucura de ele mai apoi, si le-au avut degeaba, ca mai bine aveau putin si se bucurau de ce aveau, decat sa isi piarda pacea sufleteasca si mereu sa aiba probleme. Cam asta face magia, adevarata magie.
Preferei mai bine sa dai vina pe orice altceva, decat sa iti asumi responsabilitatea pentru moartea copiilor din Africa. Dumnezeu cel mai adesea se foloseste de oameni, de unde stii tu ca El nu ar fi vrut ca si tu sa ii ajuti ca ei sa nu maora de foame? Oare nu si bunul simt iti spune ca ar trebui sa ii ajuti pe cei saraci? Nu asa ar fi corect? La urma urmei, cine e spalat pe creier?
Si ca tot te iei de evrei, nu m-as mira daca as afla ca ai avut parte de lectura nazista pana acum, prea se aseamana ce zici tu cu filozofia nazista.
"Bag de seama ca raspunsul tau e profund anitsemit"
Unde vezi antisemitism? Am zis că Yehova discrimina celelalte rase și-i favoriza pe evrei.
"Dumnezeu nu a macelarit, ca sa zic cum zici tu, doar pe pagini, ci si pe unii din evrei i-a omorit"
Știu, chiar am dat recent pe aici un exemplu când Yehova îi spune lui Moise să le transmită "copiilor lui Levi" să se omoare între ei. Un exemplu de masacru de 3000 de oameni, evrei ce-i drept provocat de Yehova. Chiar dacă a mai făcut crime și cu evrei, Yehova zice pe undeva că evreilor și străinilor din mijlocul lor li se va ierta tot pentru că au păcătuit fără intenție.
"dar e stupid sa zici ca esti liber"
În creștinism nu există libertate. Când o să gândești fără să mai fii influențat de niciun fel de dogmă atunci poți spune că din punct de vedere mental ești liber.
"Cam la fel e si cu pacatul"
Păcatul este o invenție a evreilor ca să exploateze frica. În timp ce Cristos zicea să-ți iubești vrăjmașii și să le întorci celălalt obraz, eu cred că cea mai corectă metodă este să le-o întorci înapoi cu cel puțin aceeași monedă. Ți se pare "păcat" sau nedrept? Eu cred că asta este dreptate, că dacă îți tot iubești vrăjmașii, o să ajungă probabil să te distrugă până nu mai poți face nimic în privința lor.
"Poate?"
De fapt cu "Poate?" ăsta încercam să te ajut pe tine să găsești o explicație. Văd destul de clar că Yehova l-a omorât pe Er fără niciun motiv întemeiat. A fi "rău" nu este un motiv pentru că biblia nu scrie de ce Er era "rău" ca să merite moartea.
"necredinciosul a avut parte de un accident de munca"
Și credincioșii pățesc asta peste tot în lume. Crezi că "necredinciosul" a pățit asta pentru că se lua de credincios? Nu știu eu ce viață au ateii, că bănuiesc că la ei te referi prin "necredincios", dar văd o grămadă de exemple cu creștini loviți de cine știe ce boli incurabile și ei în loc să se trezească la realitate nu fac decât să se roage tot mai mult la Yehova și ei tot nu se vindecă că rugatul la lemne nu ajută cu nimic. Și musulmanii pot fi numiți "credincioși" pentru că ei slăvesc aceeași stafie evreiască pe care o slăviți și voi și uite că unii musulmani duc prin Africa cea mai mizeră viață pe care o poate îndura omul.
"ar trebui sa mai studiezi istoria religiilor"
Am citit primul volum al lui Eliade. Când am văzut câte surse evreiești a citat, mi-a cam dat de gândit. În biblie am văzut și eu și tu nenumărate sacrificii umane, în schimb un sacrificiu uman într-o carte păgână nu prea am văzut. Și chiar dacă aș vedea, orice sursă care relatează ceva legat de religiile păgâne trebuie privită cu scepticism pentru că evreii le-au distrus păgânilor toată cultura și biserica catolică a avut libertatea să le calomnieze Zeii și credințele în ultimul hal. Crezi că în mass-media evreiască din prezent este diferit?
"Isus a dat porunca sa iti iubesti aproapele"
Și vrăjmașul de care îți ziceam că te poate distruge. De fapt, în biblie Yehova le zice evreilor că-i poate împrumuta pe oameni cu dobândă și astfel să-i transforme în sclavii lor care trebuie să muncească pentru ei ca să le plătească datoriile.
"Stiu cazuri care au folosit magia"
Au folosit magie new-age da, știu și eu un caz. Magia care se găsește în mass-medie este o mizerie. Apropo ce ziceam mai sus de calomnierea Zeilor și credințelor păgâne.
"dar din experienta, se stie"
Din experiență se știe că magia a existat cu mii și mii de ani înaintea creștinismului iar creștinismul a încercat să distrugă magia și pe cei care o practică corect, precum vrăjitoarele în inchiziție, tocmai pentru a elimina dezvoltarea spirituală și mentală a omenirii. Tu nu-ți imaginezi câtă influență evreiască nefastă există în orice domeniu al existenței în ziua de azi.
"Preferei mai bine sa dai vina pe orice altceva"
De fapt asta faceți voi. Dați vina pe "diavol" pentru "păcatele" pe care le faceți.
"a iti asumi responsabilitatea pentru moartea copiilor din Africa"
Dacă aș deține eu economia mondială crezi că mai erau copii în Africa carte să moară de foame? Evreul care deține economia mondială de ce nu-și asumă responsabilitatea pentru războaiele pe care le-a creat și pentru sutele de milioane de victime? Dacă tot vine vorba de bogați, este ciudat că evreii care au inventat creștinismul sunt cei mai bogați oameni ai planetei iar tu și eu și un mare procent al populației planetei plătim impozite pentru ca statul să le returneze împrumuturile cu dobândă băncilor private pe care le dețin evreii.
"de unde stii tu ca El"
Eu știu că Yehova nu există.
"Oare nu si bunul simt iti spune ca ar trebui sa ii ajuti pe cei saraci?"
Zi-le asta miliardarilor care au influență economică peste toată planeta nu mie, un om simplu cu un venit mediocru pentru că asta este situația în țară. Până la urmă, nu-ți poți da toate veniturile către cazurile umanitate că după o să ajungi și tu un caz umanitar.
"cine e spalat pe creier?"
Ăia care cred în stafii evreiești fără nicio dovadă palpabilă sau concretă.
Tu dadeai de inteles ca Dumnezeu are de-a face cu toata lumea, nu si cu evreii. Ei, dar uite ca ai adus chiar tu un argument ca era impartial, ca lovea si pe lume, si pe evrei, insa prin asta contrazici ce spuneai inainte.
Hai sa ne faca cineva rau la amindoi. Raspunsul fiecaruia dintre noia rata cine e liber. Eu sunt mereu liber, pot sa aleg sa ma razbun, si sa raspund cu rau, dar pot sa aleg si sa raspund cu bine, cu zimbetul pe buze, si nu pentru ca crestinismul mi-o cere, ci pentru ca e o transformare facuta de Isus Hristos in inima mea. Si mereu aleg sa fac bine, e extraordinar sa ii vezi pe oameni cum reactioneaza cand le faci bine dupa ce ti-au facut rau. Tu poti sa faci bine? Nu poti, mai mult, ti se pare stupid asa ceva.
De pacat sa ii zici ca e o inventie alcoolicului care si-a vindut mobila din casa pe alcool si isi batea constant nevasta si cele trei fiice, si care, cand m-am rugat cu el sa isi incredinteze viata in mina lui Dumnezeu asa cum era, baut, pentru ca nu il gaseam niciodata treaz, dar interesant era ca stia ca viata lui era un dezastru, a reusit inca de a doua zi sa isi schimbe viata, iar cand am fost la el acasa dupa doua saptamini, fetitele erau bucuroase, si nevasta era fericita ca el merge la biserica, pentru ca era cu totul alt om, avea grija de ele, nu le mai batea. Zi-le lor ca pacatul e o inventie, dupa ce viata lor a fost un iad datorita pacatului din viata tatalui.
Nu trebuie sa gasesc eu explicatii. Dreptatea lui Dumnezeu e ca si matematica. Nu trebuie sa gasesc explicatii la 2+2, ca de ce face 4. Face 4 si atit. La fel si cu dreptatea, faci rau, poti sa si mori din cauza asta. Biblia spune ca Er era rau, nu spune cit de rau. Poti sa fii rau incit sa ma calci pe batatura, si eu doar sa zimbesc si sa plec mai departe, sau poti sa fi rau si sa imi ucizi sotia, ea sa isi piarda viata, si viata mea sa fie afectata pentru totdeauna. Te asigur ca Er era la polul acesta al raului, care cerea ca si el sa fie omorit. Altfel Dumnezeu nu ar fi facut asta.
Nici credinciosii nu sunt feriti de rau pentru ca avem si noi pacatele noastre. Dumnezeu ni le iarta, dar urme ramin. Eu am devenit credincios la 20 de ani, dar daca am mincat porcarii si am baut de m-am stins pana atunci ( e doar un exemplu, nu a fost asa), nu are rost sa ma iau de Dumnezeu daca fac un cancer la vreo 50 de ani la stomac sau ficat, e rezultatul actiunilor mele asupra stomacului sau ficatului meu. Desigur ca Dumnezeu ma poate vindeca, si adesea o face cu credinciosii, insa e alegerea Lui, pe unii ii lasa sa moara, insa privit din prisma vesniciei, e un lucru bun, caci dupa moarte ei merg la ceva mult mai bun.
Daca ai detine tu economia lumii, nu ai fi mai bun ca ceilalti. La fel ai fi, pentru ca te-ai gindi doar la tine. Nu cred ca esti atit de altruist incit sa ai grija sa fie eradicata saracia.In fond, cand dai de putere arati cine esti, uita-te la politicienii nostri, si adevarul e ca puterea iti ia mintile.
Cum poti stii ca cineva, ceva, nu exista? Daca nu ai cautat pian acum unde trebuie? Daca e ceva ce tu nu stii incit sa iti arate ca totusi exista? Un ban stii ca nu e intr-o casa abia dupa ce ai verificat toate cotloanele. Dar nici atunci nu stii sigur. Un prieten isi ascundea banii, ii facea sul, pe teava ghidonului de la bicicleta, puteai tu sa i cauti in toata casa, ziceai la sfarsit ca acei bani nu exista acolo, si totusi acolo erau, doar ca nu i-ai vazut tu si nu te-ai gindit tu ca pot fi in bicicleta. La fel e si cu Dumnezeu, poti spune ca nu exista abia cand vei stii absolut toate lucrurile, tot ce e in Universul asta, si ce poate fi in afara lui.
Si hai ca esti simpatic, ii tot dai cu vina pe evrei, dar zici ca nu esti antisemit. Esti impotriva lor, dar nu ai nimic cu ei . Oare nu e si asta o spalare pe creier? Ar trebui sa ai grija sa vezi cit corespunde cu realitatea.
"Ei, dar uite ca ai adus chiar tu un argument ca era impartial, ca lovea si pe lume, si pe evrei"
Ai interpretat gresit. Nu era niciun impartial. A omorat ceva evrei pentru ca si-au facut un vitel de aur, dar cand da popoare pagane pe mainile evreilor sa le nimiceasca si sa le distruga doar pentru ca aveau alti Zei, ti se pare impartialitate? Paganii/ne-evreii nu si-au facut alti Zei, paganii ii aveau deja cu mii de ani inainte sa fie scrisa biblia. De fapt vrajeala asta cu evreii si ne-evreii este o contradictie in biblie. De vreme ce Adam si Eva au fost evrei, n-ar avea cum sa existe si alte rase de oameni in afara de evrei. Din fericire biblia este plina de povesti evreiesti si mituri furate si reinterpretate de la pagani si nu are nicio legatura cu realitarea. Primul om creat din pamant nici macar este un mit furat care nu le apartine evreilor.
"e extraordinar sa ii vezi pe oameni cum reactioneaza cand le faci bine dupa ce ti-au facut rau"
Da, o sa-ti faca si mai mult rau.
" cand m-am rugat cu el sa isi incredinteze viata in mina lui Dumnezeu"
Am si eu un vecin care este exact tipologia asta de om. Are 2 copii foarte mici si si el si nevasta-sa sunt alcolici. Cand o sa vii sa te rogi cu ei sa nu mai bea si sa fie niste parinti normali atunci poate o sa dovedesti si tu ceva. Oricum, faptul ca tu iti doresti ceva si se intampla nu are nicio legatura cu rugatul la stafii, ci cu mintea ta dar decat sa intram in discutii despre ocult si vieti anterioare si puterile mintii umane mai bine ne abtinem ca nu are rost.
"Altfel Dumnezeu nu ar fi facut asta"
Credinta oarba? Tu pur si simplu doar crezi ca Er era la polul rautatii dar biblia nu are nicio dovada in privinta asta. Oricat de rau ar fi fost, Yehova era de infinit de ori mai rau ca el pentru ca asa cum biblia zice ca Yehova era binele absolut, atunci era si raul absolut pentru ca printre tot ce a creat in biblie, a creat si binele si raul. Dar din nou, din fericire toate astea sunt doar povesti. Daca povestile biblice ar fi fost reale, lumea ar fi trait de la inceputurile ei intr-o sclavie mentala.
"e rezultatul actiunilor mele asupra stomacului sau ficatului meu"
Copiii care se nasc cu boli incurabile nu sunt de acord cu tine. Dupa ce ca deja s-au nascut loviti de soarta, mai sunt si indoctrinati de mici sa aiba credinta in stafia evreilor in timp ce intreaga viata se lupta cu boala lor si stafia evreilor nu misca un deget pentru ei pentri ca nu exista. Adevarul este ca boli precum cancerul sau altele ar fi putut avea un leac ieftin si sigur daca evreii nu ar fi preluat controlul asupra industrieu medicale si farmaceutice.
"Nu cred ca esti atit de altruist incit sa ai grija sa fie eradicata saracia"
Omule, stiai ca majoritatea averii lumii este detinuta de evrei prin bancile lor internationale? Tu zici ca eu mu as fi atat de altruist, dat diferenta dintre noi este ca eu stiu cine sunt si ce au facut evreii, tu nu stii. Nu este vorba de putere, este vorba ca daca vrei sa ai putere trebuie sa te supui agendei evreiesti pentru ca ei sunt aia care iti dau acea "putere". Politicienii nostri lucreaza pentru ei, nu actioneaza de capul lor. Eu cand am zis ca "daca as avea controlul asupra economiei mondiale" m-am referit la control total, nu la obedienta fata de bancherii evrei care au controlul asupra economiei. Ei au pus bazele acestui sistem corupt si ei pot crea saracie si criza oriunde li se pare ca este nevoie.
"Daca nu ai cautat pian acum unde trebuie?"
Am cautat in biblie si cred ca este suficient. De fapt, doar acolo pot cauta caci in viata reala este imposibil sa-l gasesti pe Yehova.
"si totusi acolo erau"
Din nou, cam proasta analogie ti-ai ales. Banii aia proveneau de undeva pentru ca erau obiecte concrete, vizibile si palpabile. Yehova nu exista decat in biblie si pana sa fie scrisa biblia iudeo-crestina niciun pagan nu a auzit de Yehova.
"poti spune ca nu exista abia cand vei stii absolut toate lucrurile"
Gresit. Nu exista omnipotenta si omniscienta in absolut nimic, cu atat mai putin in zeul evreilor care exista doar in biblie.
" ii tot dai cu vina pe evrei, dar zici ca nu esti antisemit"
Iarasi interpretezi gresit. Daca am zis ce atrocitati au facut evreii in istorie inseamna ca am dat un raspuns antisemit? Spre deosebire de stafia ta din biblie, atrocitatile evreilor sunt dovedite si documentate. Tu nu esti deloc constient de ele, deci cine e spalat pe creier?
Pai vitelul de aur nu era si el alt zeu, ca ceilalti zei? E aceeasi chestie.
Cu acel fost alcoolic, cred ca nu ai inteles treaba, si-a incredintat viata lui Dumnezeu, ca urmare, duce o viata perfect normala acum. Cum zici, asta e o dovada, da rpentru tine nu e ca nu ai vazut-o. O pot repeta insa si cu vecinii tai.
Ce credinta oarba? Biblia descrie caracterul lui Dumnezeu, si credinta mea e intarita de ceea ce am vazut in viata asta, ca El rasplateste raul dupa cum este facut, nici mai mult, nici mai putin. Daca l-a omorit pe Er, asa a trebuit sa fie, asa cum un criminal in serie trebuie omorit.
Si cum ramane cu femeia insarcinata care fumeaza, sau care sta in fumul sotului ei, si care dauneaza copilului din pintece? Sau atitea alte chestii pe care le facem crezind ca noua ni le facem, dar se vor rasfringe asupra copiilor nostri, pentru ca le transmitem si lor?
Adica sa ai tu controlul total? Nu realizezi ce e asta, adica o mare dictatura? De ce crezi ca America s-a ridicat, tocmai datorita separatiei puterilor in stat. Si stiu cu ce ai incepe acel control total, cu exterminarea celor ce fac raul, a evreilor. Suna cunoscut din istorie asta. Parca a mai facut cineva ceva asemanator, nu? Si uita-te la toti cei ce au avut control total in tara lor, Hitler, Stalin, Mao, Castro, si vei vedea cit de bine e sa aiba cineva control total. Nu crezi ca macar unii din ei au fost bine intentionati?
Nu e suficient sa cauti doar in Biblie. Cum nu e suficient sa te multumesti doar cu scrisori din partea iubitei tale.
Si daca vrei sa nu te mai cred antisemit, nu mai da vina pe evrei, mai bine zi-mi trei lucruri bune despre ei. Daca nu gasesti, seamana a spalare pe creier, pentru ca oricine, sau orice din lumea asta are doua laturi, una buna, si una rea. In toti oamenii sunt si ingeri, dar si demoni. Demonstreaza ca nu esti spalat pe creier.
"Pai vitelul de aur nu era si el alt zeu, ca ceilalti zei?"
Vițelul de aur este exact ca și Yehova, un zeu fals inventat de oameni care îl slăvesc fără să aibă vreun motiv sau urmă de dovadă că zeul ăla ar exista. Relația dintre păgâni și Zeii lor a existat cu mii de ani înainte să vină evreii cu monoteismul și zeul lor inventat să distrugă tot, nu pricepi?
"Ce credinta oarba? Biblia descrie caracterul lui Dumnezeu"
Trezește-te la realitate, biblia este o carte de povești pline de contradicții și mituri furate de la păgâni. Ai vorbit tu cu Yehova sau l-ai văzut să știi că este real? Și dacă tot vorbești de caracterul lui Yehova, deduc din biblie că este un rasist criminaș comunist, de ce ar vrea cineva care cunoaște acest lucru să venereze o asemenea zeitate?
" si-a incredintat viata lui Dumnezeu, ca urmare, duce o viata perfect normala acum"
Și-a încredințat viața programului iudeo-creștin, nu lui Yehova, o să se convingă și el și tu și restul creștinilor după ce o să treceți prin moartea fizică.
"Si cum ramane cu femeia insarcinata care fumeaza"
Cunosc și un astfel de exemplu. Femeia respectivă are 3 copii și este dezechilibrată rău, încă a luat și droguri într-o anumită perioadă. Care-i chestia cu asta? Și-a făcut-o cu mâna ei, n-a pedepsit-o Yehova. Evident că dacă ești un alcoolic fumător fără loc de muncă n-ai cum să ai o viață normală și prin urmare este greu să mai fii echilibrat. Ce legătură are asta cu credința în stafii evreiești?
"Adica sa ai tu controlul total? Nu realizezi ce e asta, adica o mare dictatura?"
Uite ai văzut ce ziceam de evrei? Dictatura autoritară a unui singur om este întâlnită în comunism și comunismul este o doctrină evreiască. Văzând că un dictator comunist este o ființă obsedată de putere, ai tras imediat concluzia că toți oamenii care ar pune mâna pe putere ar deveni la fel de nemiloși. Ce am zis eu este doar un joc de imaginație, evident că n-am cum să dețin economia mondială, dar dacă tot este un joc de imaginație asta nu înseamnă că trebuie să preluăm modelele istorice ale dictatorilor evrei. De unde știi tu că dacă aș deține economia mondială aș fi la fel ca un dictator comunist? Mai nou ești și specialist în psihologia umană?
"De ce crezi ca America s-a ridicat"
Ce s-a ridicat America? Singurul lucru care te face să crezi asta este doar economia ceva mai dezvoltată, dar americanii habar n-au pe ce lume trăiesc. Am văzut un videoclip unde câțiva reporteri îi întrebau pe americanii de pe stradă dacă America ar trebui să înceapă un război împotriva Koreei de Nord și mulți americani erau de acord dar ei nici măcar nu știau să identifice pe harta globului Koreea de Nord, ca să nu mai zic că un mare procent din populația Americii este obeză. Asta ți se pare ție țară mare? Dacă în America operează evrei care dețin controlul în anumite industrii la nivel mondial, asta nu înseamnă că America este cine știe ce paradis.
" Si uita-te la toti cei ce au avut control total in tara lor, Hitler, Stalin, Mao, Castro, si vei vedea cit de bine e sa aiba cineva control total. Nu crezi ca macar unii din ei au fost bine intentionati?"
Ți-aș explica ceva dar pe urmă mai vine mai vine vreun cretin și mă acuză cu plângerea la poliție. A naibii libertate a opiniei.
"Si daca vrei sa nu te mai cred antisemit, nu mai da vina pe evrei"
Poți crede ce vrei, părerea ta n-o să schimbe adevărul istoric.
"pentru ca oricine, sau orice din lumea asta are doua laturi, una buna, si una rea"
Ăsta este un argument de 2 bani, fără supărare. Evreii în istoria lor au ucis sute de milioane de oameni, au asasinat președinți, au inventat cele mai oribile metode de tortură pe care și le poate imagina mintea umană, au încălcat legea de nenumărate ori, au înșelat o planetă întreagă de nenumărate ori, au răzvrătit oamenii unii împotriva altora etc. Zi tu 3 lucruri rele pe care le-au făcut evreii, fără să iei în considerare ce am scris mai sus, dacă nu găsești, atunci este clar. Doar faptul că urmezi niște doctrine evreiești vorbește de la sine.
Si cum ai vrea sa-i ajute ca tu sa fii multumit? Vrei sa le ploua cu mancare? Dumnezeu îi ajuta, asa cum crede el de cuviinta.TU de ce nu-i ajuti? El te-a creat dupa asemanarea Lui, deci si tu îi poti ajuta.In plus, nu e vina Lui ca s-a ajuns asa, tot a noastra e.
Hah, credinta oarba. Yehova nu ajuta pe nimeni. In biblie nu facea decat sa omoare pe cine avea chef si sa dea popoare pagane in mainile barbarilor de israeliţi.
Nimeni n-a zis ca Biblia e usoara, nici nu ma astept s-o intelegi
Dintre toti voi intelegeti cel mai prost si gresit biblia deci nu ma astept eu nici atat sa o intelegi.
Mda ce sa faci nu toti au o inteligenta peste medie ca tine."Sa omoare pe cine avea chef"-asta da concluzie de geniu.
Ce fel de zeu isi ajuta poporul sa comita atrocitati inimaginabile in campanii de jaf si de cucerire si apoi sa-i paraseasca definitiv prin anul 740 BC?
Un zeu partinitor, razbunator, manios, misogin, inselator, care a dat legi care nu erau bune, tatal minciunii.
Nu e vorba de nicio inteligență, este doar adevărul biblic. Nu este vina mea că jîdanii și-au creat o istorie și un zeu fictiv care a omorât zeci de milioane de oameni în biblie și de asemenea nu este vina mea că creștinii au subconștientul programat încă de la naștere cu doctrinele semi-comuniste ale creștinismului și sunt incapabili să vadă dincolo de credința oarbă pe care au.
Eu nu am zis ca modul meu de interpretare e mai bun.N-am zis ca eu o inteleg mai bine ca x, ci doar ca e grea si cei care nu se pot abtine pana nu contrazic un credincios de cele mai multe ori nici macar nu sunt informati cum trebuie.Nu am observat nicio corelatie intre Biblie si cartile lui Stephen King.Mda,toate acele versete sunt metaforice.Care sunt faptele execrabile comise de "jalnicul" hristos si de "gretosul" duh sfant? Invierea mortilor? Ajutarea oamenilor prin sfaturi folositoare? Inmultirea painii? Sacrificarea pentru poporul sau? Fapte execrabile, intr-adevar.Fie ca crezi sau nu in aceste minuni, sunt curioasa care sunt cruzimile comise de El.Si apropo,cum e Duhul Sfant un criminal? E o mare tampenie sa zici ca Hristos e un criminal, dar sa spui asta deapre Duhul Sfant e chiar o dovada de prostie, denota ca nici macar nu stii ce reprezinta.Ah, da, viata ta e foarte semnificativa.In timp.ce eu raspund la niste intrebari, tu si Mclaren va petreceti timpul comentandu-ni raspunsurile.Si eu sunt cea aroganta.Am zis eu ca raspunsurile mele.debordeaza de inteligenta? Nu.Crede-ma,nici ale tale n-o fac.
Stii,am habar sa raspund contraargumentelor tale, doar ca nu vad de ce as face-o.Ca sa prelungesc discutia la infinit? Mda,ce sa fac, asta e stilul meu, sa raspund cu ironii si arogante.Da, crestinii sunt slabi, ce bine ai invatat lectia.Nu e treaba mea sa dezbat probleme religioase si nici nu ma pasioneaza ideea. Daca vrei s-o faci, n-ai decat, dar fa-o cu altcineva
Simplu, dumnezeu nu exista, e asa dw greu sa gandesti? Ce pulaa mea, de ce nu opreste atacurile teroriste? Pizdda masii de religii! Fara ele lumea ar fi mai buna!