| RAY a întrebat:

Dar de ce isi bat joc asa zis crestinii de Iisus? De ce asa zis crestinii se prefac ca cred cand ei de fapt doar ei joaca teatru? Si fariseii credeau in Dumnezeu

Ei spun ca cica vad filme cu Iisus si in loc sa dovedeasca iubire fata de aproapele lor, il jignesc si il fac nebun, daca chiar credeti in Iisus de ce va bateti joc de invatatura lui? Credinta fara fapte egal moarte, nu e destul sa ne facem ca suntem crestini, credinta se dovedeste prin fapte

21 răspunsuri:
| 6684464 a răspuns:

Um... asa-zisii* crestini? Isus cu i mare pentru ca este nume? Pauza dupa virgula? Inceput de propozitie cu litera mare? Incheierea propozitiei cu semn de punctuatie corespunzator?

Presupun ca te referi la cei care spun despre ei ca sunt crestini, dar nu sunt? Pai o fac pentru ca nu sunt, deci nu le pasa...

| RAY explică (pentru 6684464):

Iisus se scrie cu doi de i

| 6684464 a răspuns:

Îi*? laughing

| RAY explică (pentru 6684464):

Cu doi de ii, iisus

| 6684464 a răspuns (pentru RAY):

Iisus cu i mare, ca e nume. laughing

| unvecin a răspuns:

E o realitate bine surprinsă. Și, corect: o credință care nu se vede în faptele noastre e moartă, inutilă.

Apostolul Pavel a prevăzut că vor fi oameni de felul acesta: care în timp ce se fac vinovați de fapte rele au o aparentă evlavie. Deci, categoric nu vorbește aici despre atei sau necredincioși, ci de pretinși creștini, pretinși credincioși:

2 Timotei 3:1-5A. Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfați; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu; având doar o forma de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea."

Această stare de mulțumire de sine, în contrast cu realitatea dură e prezentată și în scrisoarea către Laodiceea (înțeleasă frecvent ca ultima perioadă din istoria creștină):

„Pentru că zici: "Sunt bogat, m-am îmbogățit, și nu duc lipsă de nimic", și nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol" (Apocalipsa 3:17)

Din nou, aici vorbește 100% despre creștini.

Nu trebuie să ai un mare discernământ spiritual ca să observi că ceea ce în Biblie este numit păcat, o grămadă de creștini aprobă în viața lor. E și motivul principal care îi ține pe oameni departe de biserică. Chiar apostolul Pavel încheia cu „Depărtează-te de oamenii aceștia." (2 Timotei 3:5B).

Însuși Mântuitorul Se întreba: „Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credință pe pământ?" (Luca 18:8) Această întrebare sugerează același adevăr: că în mare parte credința creștină s-a pierdut, s-a stricat, a dispărut.

Cred că va exista o reformă și creștinismul pur va fi din nou activ, dar momentan situația e cea surprinsă de autorul întrebării.

| DoctorWh0 a răspuns:

Îmi place ca tu generalizezi la greu. Într-adevăr, mulți creștini se limitează doar la câteva filme o data pe luna, la care plâng, și cam atât. Totuși nu toată lumea e la fel, nu zic ca eu îs perfect, dar nici nu cred ca îs ca aia.

| RAY explică (pentru DoctorWh0):

Vrei ca te am elibertat din ignor, esti fericit banuiesc, asta e o bucurie

| DoctorWh0 a răspuns (pentru RAY):

Nu ca is fericit, acum macar pot sa raspund la majoritatea raspunsurilor de pe sectiunea asta

Serios, dar stii ca doar 10% din intrebari sunt puse de mine, desi nu e o majoritate

Raspunsurile in mare parte is puse de tine.

Imi exprim gandirea atata tot

Si eu vreau tot asta, doar ca de multe ori nu prea pot.

Din cauza mea

Nu doar din cauza ta. De exemplu, o data era pe sectiunea tehnologie unu/una care tot intreba de ce nu ii merge laptop-ul mai repede chiar daca are SSD. Mi-a dat block si dupa aia a mai contiunat ceva timp asa.

Si tu cum puteai sai dovedesti de ce nu-i merge mai rapid?

Pai nu stiu asta-i problema, eu si multi multi alti i-am zis ca nu are nici o treaba, ca laptop-ul e depasit dar nu vroia sa inteleaga.

Desi nu stii, e ciudat de ce nu stii un lucru atat de neimsemnat dar stii ca exista dumnezeu, rai, iad, stii atatea lucruri complexe

Um... is programator, stiu Java C C++ Assembly PHP JS HTML CSS C#. Sunt si pe Linux deci cu probleme la nivel software si hardware ma intalnesc zilnic. Ce ziceai?