Dumnezeu stia, dar Satan nu; chiar daca ar fi stiut si Satan, putea sa ceara dovezi. Domnul afirma ca nu exista probe impotriva lui Iov, iar Satan cere ca acesta sa fie provocat. Apropo, ai avut dreptate in intrebarea anterioara: iata un caz in care Domnul il duce pe Iov in ispita.
Userul Nilsson m-a facut satana, ca cica eu sunt insati satana pe TPU si cica am ispitit un user, numai vorbesc ca minte non stop ca cica eu am spus ca universul s-a facut din nimic si noi am aparut din maimute, da cica eu promovez ateismul dar ei ca promoveaza secta lor au voie, de cand libertatea de exprimare e propaganda ateista nu stiu, astia daca ar fi la putere am fi arsi de vii, slava domnului ca romanii sunt ortodoxi nu sectancti
Au ideea asta acum, dar nu joaca un rol mare. Ei au ajuns la ideea de viata dupa moarte pe vremea lui Antioh Epifanes, care a facut o religie comuna pentru tot regatul lui. Antioh nu i-a trisat nici pe evrei, a bagat in religia de stat foarte mult din iudaism, poate de asta multi evrei, inclusiv marii preoti, au acceptat religia lui sincretica. Unii evrei, sub conducerea Macabeilor, au peornit revolta contra lui Antioh, si atunci s-a putut vedea un fapt ciudat: evreii infideli beneficiau de viata lunga si prospera, iar evreii credinciosi mureau tineri, in lupta. Asa ca, au dedus evreii, inseamna ca exista o alta viata, in care infidelii sufera, iar credinciosii sunt rasplatiti.
Bai nu Yahweh a fost cel care a facut pariu ci Samael. El la provocat pe Yahweh, Samael (satana) in mitogia ebraica (mai ales in perioada in care Iov a fost scrisa) era zeul morti (devenit inger al morti in perioada monolatra si monogama), acesta de asemenea ca si Anubis la egipteni era un procuror divin.
RAY baiatule lasa-l pe Dumnezeu in pace ca saracu de el are destula treaba acum.
DeProfundis99 întreabă: