Citez: "Slabul interes manifestat de Darwin pentru studiul medicinei, îl face pe tatăl său să-l înscrie la Facultatea de Teologie, la Christ College din Cambridge în 1828, [15] cursuri pe care Darwin începe să le urmeze din luna ianuarie a acelui an. Această schimbare nu a fost pe placul lui Charles. Pe el îl interesa doar botanica și geologia, iar acestea nu aveau nimic în comun cu teologia. De aceea, în loc să frecventeze aceste cursuri, preferă călăria și vânătoarea"
E vreo lege a mezilor si persilor ca cei care au studiat teologia nu-si pot pierde credinta?
Tampit e raspunsul tau, nu intrebarea mea: initial credea, era crestin, pe urma s-a razgandit.
Da ma...bine,cred ca ai vorbit tu cu el si ai aflat asta
Am aflat cum ai aflat si tu cine a fost Stefan cel Mare si ce batalii a purtat. Daca Darwin n-ar fi scris cu manuta proprie ca cel mai bine i se potriveste eticheta de agnostic, ai fi avut o scuza.
In primul rand era un om, iar in al doilea rand avea dreptul de a alege, un om inteligent nu se bazeaza pur si simplu pe o singura idee, este mult mai abstract, cum ar putea ca Darwin sa-nclesteze abstractul in concret?
Vrei sa spui ca daca esti ateu esti ZERO? Zero esti tu ca (virgula) crezi asta.
?
?
?
Inchide gura ca intra muste
Serios?
Serios?
Te inseli. Darwin a murit agnostic, vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin#Religious_views
Darwin a studiat teologia.
te contrazici singur. Cum poti sa zici ca a murit agnostic dar a studiat teologia.Pai ce motiv ar fi avut sa studieze teologia daca nu era convins de existenta lui Dumnezeu?
Teologia a studiat-o in tinerete, ca sa se faca un fel de pastor. A murit agnostic pentru ca si-a pierdut credinta crestina.
Cu 3 ani inainte sa moara a scris""N-am fost niciodata ateu în sensul negării existentei lui Dumnezeu... Cred că în general (si mai ales pe măsură ce îmbătrânesc), cuvântul care descrie adecvat starea mea de spirit este agnosticism"
sursa:
Scrisoarea catre J. Fordyce publicata in Aspects of Scepticism, 1883
Era prea inteligent sa creada in fiinte supranaturale.Si apropo, Darwin era considerat inamicul religiei, datorita teoriei evolutionare.Si de ce ti-e asa de greu sa crezi ca era ateu?, marea majoritate a savantiilor in zilele noastre nu cred in vreo divinitate supranaturala.
Darwin era credincios si chiar credea in Dumnezeu iar el incercand sa demonstreze ca exista Dumnezeu s-a inselat si a crezut ca nu exista si de atunci nu a mai crezut. Funda?