Ma ajuti si pe mine cu un raspuns te rog https://www.tpu.ro/......simplu-si/
`Sincer sa fiu, nu stiu cum as reactiona, in primul rand ar trebui anuntate institutile care se ocupa de aceste evenimente. Este obligatoriu si moral sa faci acest lucru si ca om in societatea in care traiesti dar si religios. A ascunde un pacat al unui semen inseamna a fi participant la el chiar daca nu l-ai infaptuit tu. Daca mi-ar fi frica, nu stiu, poate da poate nu. Eu ACUM imi pun viata in mainile lui Dumnezeu asa ca facase voia LUI. Daca ar fi prin vremea tineretii cand eu eram departe de Dumnezeu probabil acelui individ i-ar fi fost LUI frica de ce va pati el de la mine dar acum vremea aceia a trecut. Totusi nu cred ca as fi fost un preot bun de ascultat spovedani. Eu cred ca spovedania se face NUMAI lui Dumnezeu prin rugaciune.
Intreaba-i pe hindusi, musulmani sau sikhisti si vezi daca are vreo legatura :))
Sfintii crestini in mare parte sunt fie personaje mitologice fie simpli oameni care au fost sanctificati la rangul de sfinti ai crestinismului datorita cruzimii de care au dat dovada impotriva paganismului si in favoarea crestinismului, cum este de exemplu cazul lui Constantin cel Mare, imparatul care a facut crestinismul legal in imperiul Roman, moment cand a inceput oficial instaurarea terorii crestine, a torturilor, a distrugerilor si asa mai departe.
https://tinyurl.com/y3kgsbnk
http://crestinismulexpus.blogspot.com/? m=1
Deci sfintii nu au nicio insemnatate reala. Majoritatea nu au existat, iar si despre cei care au existat, numai niste oameni deceptionati precum crestinii ar putea venera pe acei criminali crestini.
Imi este frica de Dumnezeu ca sa nu ma pierd dar de un om muritor, mai putin, inca mai am peste 186 ce cm. si peste 92 kg. Daca este dpdv uman nu cred, am crescut si acum inca traiesc in Rahova. In tineretea mea pe unde stateam eu, oamenii, vara, dormeau in paturi puse in mijlocul stazii, in Bucuresti, locuri unde militria aparea doar cand unul nu mai respira si asta prin anii '70. Asa ca asta cu frica, mai putin, DAR de Dumnezeu imi este frica, caci suntem supusi pacatelor tot timpul iar eu VREAU cu ardoare sa nu-mi "pierd" locul din cer.
Cat de tendentios poate deveni un adventist pentru a deversa astfel de calomnii? Sarbatoarea Nasterii Domnului inclina spre "sărbătorile unite cu nelegiuirea"?
Cat de obraznica esti sa afirmi astfel de ineptii... "daca vei întreba pe enoriași cei mai multi vor spune de Moș Craciun sau Iepuraș". Incearca tu sa gasesti UNUL SINGUR care sa sustina asta si atunci vei fi vinovata de NERUSINARE doar pentru generalizare (de la unul la "cei mai multi"). Pana atunci insa raman la ideea ca tendentiozitatea postarilor tale le depaseste de departe in ipocrizie pe ale celorlalti confrati tai adventisti...
Eu am părăsit biserica adventista. Vorbesc in nume propriu, nu in numele bisericii.
In Isaia 1/13:" Nu mai aduceți daruri de mâncare nefolositoare caci mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Șabate si adunări de sărbătoare, nu pot sa vad nelegiuirea unita cu sărbătoarea!
Amos 5/21: "Eu urasc, disprețuiesc sărbătorile voastre, si nu pot sa va sufăr adunările de sărbătoare!
Dumnezeu vorbește astfel eu doar citez din Biblie.
Edictul lui Constantin: Legea promulgata de Constantin, la 7 martie 321 după Hristos cu privire la ziua de odihna suna astfel :" Toți judecătorii, orășenii si meșteșugării se vor odihni in venerabila zi a Soarelui. Locuitorii satelor insa pot sa se ocupe in mod liber de cultivarea campului pentru ca deseori se întâmpla ca nici o alta zi sa nu fie mai potrivita pentru semănarea graului in brazde sau pentru plantarea vitei-de-vie.Acest timp favorabil sa nu fie lăsat sa treacă, ca nu cumva sa se piardă binecuvântările cerului!
Comparați cu porunca a 4-a din Decalog.
Alte lucruri care Biblia le numește fărădelegi :închinarea la icoane, la moaște, rugăciunea către sfinții decedați, invocarea sfinților.
In Efeseni 6/18-20 :" Face-ti in toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri.Vegheați la aceasta,cu toată stăruință si rugăciuni pentru toți sfinții,si pentru mine,ca,oridecâte ori îmi deschid gura,sa mi se dea cuvânt,ca sa fac cunoscut cu îndrăzneală taina Evangheliei al cărui sol in lanțuri sunt; pentru ca, zic sa vorbesc cu îndrăzneală, cum trebuie sa vorbesc."
Pavel roagă pe Efeseni sa se roage pentru toți sfinții (creștinii) aflați in viață atunci,cat si pentru el, sa sa i se dea cuvânt ca sa facă cunoscut cu îndrăzneală taina Evangheliei.
Nu sa se roage la sfinti ci sa se roage pentru sfinti.
Saul la vrăjitoarea din En-Dor. Dumneata chiar crezi ca Samuel a apărut la chemarea unei vrăjitoare? Daca Dumnezeu s-a depărtat de Saul si nu i-a mai răspuns nici prin vise, nici prin Urim nici prin prooroci, atunci Samuel a trecut peste voia lui Dumnezeu? Cel ce i-a vorbit lui Saul a fost Satan. Am fost datoare cu explicații, vi le-am dat.Ar fi multe altele dar cred ca am clarificat lucrurile.
Si nașterea Domnului a fost aleasa acea zi de 25 Decembrie tot o sărbătoare păgână nu-mi vine in minte ce sarbatoare dar o sa ma documentez si o sa o postez răspunsul.
Va întreb de unde a apărut Moș Gerilă, Moș Crăciun, Iepurașul, ouăle vopsite si cate alte obiceiuri care le aud la radio, televizor nu am si nici calculator.
anonim_4396 întreabă: