Asta imi aduce aminte de ceva.
Crestin bogat - l-a ajutat Dumnezeu
Crestin sarac - Dumnezeu il pune la incercare
Ateu bogat - Satana i-a dat bani
Ateu sarac - Dumnezeu il pedepseste
Să spune că am trecut prin momente nu foarte,, roz" şi credinţa Dumenezeu mi-a adus viaţa pe făgaşul cel bun.
"Poate că este o prostie că cred în Dumnezeu şi dacă aşa este prefer să rămân o proastă."
Si cu asta ai spus totul, atunci ce dracu' te mai pârţâi aiurea.
E imposibil sa exista o entitate aparuta din neant capabila sa creeze universul, iar asta scoata ideea e 1% posibilitate de creatie.
Poti te rog sa imi explici ce e o forma spirituala? Care ii sunt proprietatiile, unde e? Cum o intentifici?
Daca te referi la capacitatea omului de a-si constientiza existenta te asigur ca nu e nimic spiritual in asta, in acest moment inca se fac cercetari in neurologie pentru a se descoperi cum a dobandit rasa umana aceasta capacitate.
Draga nu trebuie sa te cunosc ca sa imi d-au seama ca esti ignoranta.
Bingo. Credinta in propria persoana te-ar fi adus tot acolo. Nu e o justificare rationala.
Nu o identifici, doar presupui ca exista... sau te simti tu confortabil sa crezi in existenta a ceva ce momentan nu e demonstrat ca existind. Nu ma refer la capacitatea omului de a constientiza existenta proprie, ci la cea de a isi constientiza existenta ca parte a unui univers cunoscut in proportie de 1% si banuit in proportie de 99%.
Iti mai zic ceva de "rau" oarecum, (asa il vezi tu) dar cum am zis depinde cum il vezi. eu mai toata viata nu a fost "roz" si increderea in mine m-a facut sa merg mai departe, tu ai ales sa crezi ca e cineva in cer care te mai ajuta cand are chef, asta a fost diferenta de mentalitate.numai conteaza ca ai 14 sau 20 de ani. si dac ai trecut peste ele, ai vazut ca o minune? minunile sunt doar ca le vezi tu, sunt doar lucrurile care s-au intamplat asa, dar fiecare cum le vede.
ceva scurt: ai citit in viata ta biblia? sau ca restul stai cu ea in mana si esti "credincioasa"?
1.Asa si? Nu puteam sa existam fara sa fim creati?
2.E doar o carte.Harry Potter nu dovedeste ca exista vrajitori.
3.Ce minuni?
4.Si ce anume dovedeste asta? Oamenii le-au facut.
5.Sunt biserici pentru fiiecare religie
De cand trebuie sa te cunosti personal cu cineva ca sa zici ca e prost?
De care "Dumnezeu" vorbim? De cel din biblie? Daca vorbim de el, atunci motivul principal pentru care nu poate exista e faptul ca stiinta nu se impaca cu ceea ce scrie in Geneza, de exemplu.
Nu concep existenta unui zeu in lumea asta si doar unul creat care sa serveasca dorintelor umane
Ei bine, vezi acum care sunt principalele "argumente" atee?
Inversunarea si incrancenarea...
Stii ca toti credinciosii iti pot da 1milion de motive ca D-zeu exista, iar restul iti pot da inca 1miliard ca nu exista.
Personal, cred ca nu exista. Consider ca asemenea celorlati zei, a fost creat pentru a putea fi explicate toate fenomenele si lucrurile pe care noi inca nu le putem explica folosind stiinta. Si de asemenea, pentru a nu ne simti singuri. Fiecare are nevoie sa creada ca o forta supranaturala il ajuta in anumite momente pentru ca altfel dispare SPERANTA.
Si cele crestine care sunt? Crede si nu cerceta?
Cum e mai normal: sa crezi in ceva chiar daca nu ai dovada acelui ceva sau sa nu crezi in ceva pentru ca nu ai dovada acelui ceva?
Mie mi se pare mai logica a doua varianta.
"Crede si nu cerceta" au fost spuse de catre un ateu (*Celsus). Aceste cuvinte NU SUNT PRELUATE DE CRESTINISM.
Nu exista pentru ca:
- E comfortabil sa nu existe.
- Nu ii vedem actiunea obiectiva
- Ne deranjeaza reprezentantii lui popii.
- Nu il gasesti in natura.
- E peste intelegerea masinilor.
Exista pentru ca:
- A fost revelat, dovada ca este.
- Universul s-a creat de la ceva unitar ( cu vointa ), nu s-a creat mecanic, ca nu avea cum.
- Pentru ca ii poti intelege structura.
- Pentru ca exista un numar de legi in fiecare cosmos.
- Pentru ca a fost revelat, dovada ca este .
In primul rand, uita-te pe geam: Ce vezi?
-flori
-pomi
-iarba
Cum au venit ele in existenta?
In al doilea rand, gandeste-te la tine. Cum ai venit tu in existenta? Dar mama ta? Dar bunica ta? Dar stra-bunica ta? s.a.
In al treilea rand, uita-te la organismul tau. Este alcatuit atat de bine, incat si medicii se mira la unele lucruri si nu au gasit raspuns la multe intrebari legate de corpul uman.
Sper ca te-am lamurit cu latura existentei atotputernicului Dumnezeu.
La ce argumente solide ai spus sa nu te astepti sa te felicite vreunu.
DUMNEZEU EXISTA
1 -El e Creatorul nostru, e Creatorul a tuturor ce exista pe pamant!
2-O alta dovada este BIBLIA
3- PUTEREA LUI
4- BUNATATEA LUI
5-Simplul fapt ca esti sanatos, ca te.ai nascut intr-o familie si ai ce manca si ce bea ar trebui sa te faca sa te gandesti la purtarea de grija a lui Dumnezeu!
1.Nu exista creator.
2.Asa si? E doar o carte? Unde e dovada?
3.Care putere?
4. Dumnezeu e cel mai mare tiran.
5.Si cum ramane cu cei mai putin norocosi?
Sper ca iti dai seama ca nu o sa convingi niciun ateu de existenta lui Dumnezeu cu aceste afirmatii, dimpotriva.
Ghostrider332 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: