| CerbulGanditor a întrebat:

Dati-mi 5 motive de ce Dumnezeu nu exista(pentru atei)
Dati-mi 5 motive de ce Dumnezeu exista(pentru credinciosi)

Răspuns Câştigător
| DarkAndDreary a răspuns:

Asta imi aduce aminte de ceva.
Crestin bogat - l-a ajutat Dumnezeu
Crestin sarac - Dumnezeu il pune la incercare
Ateu bogat - Satana i-a dat bani
Ateu sarac - Dumnezeu il pedepseste

59 răspunsuri:
| CryShiAtat a răspuns (pentru KodrutZ):

Să spune că am trecut prin momente nu foarte,, roz" şi credinţa Dumenezeu mi-a adus viaţa pe făgaşul cel bun.

| Hombre a răspuns (pentru CryShiAtat):

"Poate că este o prostie că cred în Dumnezeu şi dacă aşa este prefer să rămân o proastă."
Si cu asta ai spus totul, atunci ce dracu' te mai pârţâi aiurea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

E imposibil sa exista o entitate aparuta din neant capabila sa creeze universul, iar asta scoata ideea e 1% posibilitate de creatie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru KodrutZ):

Poti te rog sa imi explici ce e o forma spirituala? Care ii sunt proprietatiile, unde e? Cum o intentifici?
Daca te referi la capacitatea omului de a-si constientiza existenta te asigur ca nu e nimic spiritual in asta, in acest moment inca se fac cercetari in neurologie pentru a se descoperi cum a dobandit rasa umana aceasta capacitate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CryShiAtat):

Draga nu trebuie sa te cunosc ca sa imi d-au seama ca esti ignoranta.

| KodrutZ a răspuns (pentru CryShiAtat):

Bingo. Credinta in propria persoana te-ar fi adus tot acolo. Nu e o justificare rationala.

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu o identifici, doar presupui ca exista... sau te simti tu confortabil sa crezi in existenta a ceva ce momentan nu e demonstrat ca existind. Nu ma refer la capacitatea omului de a constientiza existenta proprie, ci la cea de a isi constientiza existenta ca parte a unui univers cunoscut in proportie de 1% si banuit in proportie de 99%.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CryShiAtat):

Iti mai zic ceva de "rau" oarecum, (asa il vezi tu) dar cum am zis depinde cum il vezi. eu mai toata viata nu a fost "roz" si increderea in mine m-a facut sa merg mai departe, tu ai ales sa crezi ca e cineva in cer care te mai ajuta cand are chef, asta a fost diferenta de mentalitate.numai conteaza ca ai 14 sau 20 de ani. si dac ai trecut peste ele, ai vazut ca o minune? minunile sunt doar ca le vezi tu, sunt doar lucrurile care s-au intamplat asa, dar fiecare cum le vede.
ceva scurt: ai citit in viata ta biblia? sau ca restul stai cu ea in mana si esti "credincioasa"?

| milan9 a răspuns (pentru Holiday):

Subiectivismul canceros al unora dintre acei oameni i-au facut sa-si declare asa-zisa "siguranta". Ce dovezi aduc ei pentru a afirma acele enormitati?

| mODIN a răspuns (pentru CryShiAtat):

1.Asa si? Nu puteam sa existam fara sa fim creati?
2.E doar o carte.Harry Potter nu dovedeste ca exista vrajitori.
3.Ce minuni?
4.Si ce anume dovedeste asta? Oamenii le-au facut.
5.Sunt biserici pentru fiiecare religie

| mODIN a răspuns (pentru CryShiAtat):

De cand trebuie sa te cunosti personal cu cineva ca sa zici ca e prost?

| sublime89 a răspuns:

De care "Dumnezeu" vorbim? De cel din biblie? Daca vorbim de el, atunci motivul principal pentru care nu poate exista e faptul ca stiinta nu se impaca cu ceea ce scrie in Geneza, de exemplu.

| RAY a răspuns:

Nu concep existenta unui zeu in lumea asta si doar unul creat care sa serveasca dorintelor umane

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

Aha, deci cand afirma ce iti convine tie sunt destepti, cand afirma altceva decat iti convine tie sunt prosti.
Atitudine tipica de om religios...

| Mădă0611 a răspuns (pentru KodrutZ):

Si iti raspunde la scrisori in orice limba i-ai scrie, trebuie doar sa ai adresa corecta, o gasesti pe net. Clar, exista!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1) Nu exista vreo dovada a existentei acestuia.
2) Nu exista vreo dovada a existentei acestuia.
3) Nu exista vreo dovada a existentei acestuia.
4) Nu exista vreo dovada a existentei acestuia.
5) Nu exista vreo dovada a existentei acestuia.

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ei bine, vezi acum care sunt principalele "argumente" atee? sad
Inversunarea si incrancenarea...

| CoMyYySiAtat a răspuns:

Stii ca toti credinciosii iti pot da 1milion de motive ca D-zeu exista, iar restul iti pot da inca 1miliard ca nu exista.
Personal, cred ca nu exista. Consider ca asemenea celorlati zei, a fost creat pentru a putea fi explicate toate fenomenele si lucrurile pe care noi inca nu le putem explica folosind stiinta. Si de asemenea, pentru a nu ne simti singuri. Fiecare are nevoie sa creada ca o forta supranaturala il ajuta in anumite momente pentru ca altfel dispare SPERANTA.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru milan9):

Si cele crestine care sunt? Crede si nu cerceta?
Cum e mai normal: sa crezi in ceva chiar daca nu ai dovada acelui ceva sau sa nu crezi in ceva pentru ca nu ai dovada acelui ceva?
Mie mi se pare mai logica a doua varianta.

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Crede si nu cerceta" au fost spuse de catre un ateu (*Celsus). Aceste cuvinte NU SUNT PRELUATE DE CRESTINISM.

| Ansanbaluiazar a răspuns:

Nu exista pentru ca:
- E comfortabil sa nu existe.
- Nu ii vedem actiunea obiectiva
- Ne deranjeaza reprezentantii lui popii.
- Nu il gasesti in natura.
- E peste intelegerea masinilor.

Exista pentru ca:
- A fost revelat, dovada ca este.
- Universul s-a creat de la ceva unitar ( cu vointa ), nu s-a creat mecanic, ca nu avea cum.
- Pentru ca ii poti intelege structura.
- Pentru ca exista un numar de legi in fiecare cosmos.
- Pentru ca a fost revelat, dovada ca este happy.

| Robyi a răspuns:

In primul rand, uita-te pe geam: Ce vezi?
-flori
-pomi
-iarba

Cum au venit ele in existenta?

In al doilea rand, gandeste-te la tine. Cum ai venit tu in existenta? Dar mama ta? Dar bunica ta? Dar stra-bunica ta? s.a.

In al treilea rand, uita-te la organismul tau. Este alcatuit atat de bine, incat si medicii se mira la unele lucruri si nu au gasit raspuns la multe intrebari legate de corpul uman.

Sper ca te-am lamurit cu latura existentei atotputernicului Dumnezeu.

| Vektor a răspuns (pentru CryShiAtat):

La ce argumente solide ai spus sa nu te astepti sa te felicite vreunu.

| KodrutZ a răspuns (pentru Robyi):

Aha, si vircolacii mincau luna pina s-a prins cineva cum sta treaba cu eclipsele...

| eternitate15 a răspuns:

DUMNEZEU EXISTA
1 -El e Creatorul nostru, e Creatorul a tuturor ce exista pe pamant!
2-O alta dovada este BIBLIA
3- PUTEREA LUI
4- BUNATATEA LUI
5-Simplul fapt ca esti sanatos, ca te.ai nascut intr-o familie si ai ce manca si ce bea ar trebui sa te faca sa te gandesti la purtarea de grija a lui Dumnezeu!

| mODIN a răspuns (pentru Robyi):

Vai de capul tau.

| mODIN a răspuns (pentru eternitate15):

1.Nu exista creator.
2.Asa si? E doar o carte? Unde e dovada?
3.Care putere?
4. Dumnezeu e cel mai mare tiran.
5.Si cum ramane cu cei mai putin norocosi?

| William a răspuns (pentru CryShiAtat):

Sper ca iti dai seama ca nu o sa convingi niciun ateu de existenta lui Dumnezeu cu aceste afirmatii, dimpotriva.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru Hombre):

Ca să le estompeze pe ale tale! : )))