Cei ce cred, sunt într-o zonă de certitudini existențiale pe care cei ce nu cred nu le au. Dar dacă începi cu atitudinea sceptică, nu o să ajungi niciodată la credință. De asta nu îți iese.
Se vede practic cine si pentru ce a inventat povestile fanteziste si absurde. Povestile fanteziste au fost, sunt si vor fi scrise de oameni necinstiti pentru care a minti, a insela si a manipula oamenii naivi, nestiutori si creduli e modul lor de viata.
Dumnezeu este unul si a fost dintotdeauna si este un Dumnezeu foarte bun, pe oricine poate salva, el nu vrea moartea pacatosului, ci sa se indrepte si sa fie viu, el vrea sa ne mantuim toti.Dovada cea mai buna e IIsus Hristos care a venit pe pamant si a propovaduit pacea,a facut minuni si a fost batjocorit si ucis de oameni ca noi,a inviat a treia zi si a luat asupra sa toate pacatele lumii ca noi sa fim salvati.
De ce au murit atatia pentru credinta? Martiri,sfinti? Ce aveau de castigat? Bani,prestigiu? Istoria are multe fete,depinde cine ti-o povesteste si ce interes are.
Daca nu ai inteles nimic din Biblie e pentru ca e o carte foarte grea,nu se citeste asa,cu ochelari de cal, exista povesti cu talc, dar multe sunt relatari din ce s-a intamplat, Sfanta Scriptura e singurul adevar in lumea asta cazuta, iar cine nu crede isi face singur rau pentru ca nu intelege ca mandria nu il lasa sa vada lumina.
"Eu nu am venit sa aduc pacea, ci sabia."
Da,pai esti in continuu razboi.Doar ca lupta e cu patimile, cu raul din noi, fiecare cu el insusi, nu cu ceilalti.Invatatura si ea e ca un cutit, poti sa iti faci ceva de mancare cu ajutorul unui cutit, poti sa iei gatul unui om sau sa vindeci un om ranit daca esti priceput in ale medicinei si asta ai la indemana.Fiecare intelege diferit.E cu du-te-vino.
99% din raspunsuri sincer
Mă bucur că ești deschis(ă) in a crede într-un dumnezeu
Încearcă să trăiești pentru câteva zile în modul în care îți spune Biblia sa trăiești
Eu așa am ajuns sa cred în Dumnezeu
Fix ce ti.am zis in primul raspuns
Cristid13 estd primul, mai asteptam raspunsuri de genul.
Am citit biblia si m-a facut agnostic in multe privinte
Respectivul ți-a zis altceva.