anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De-a lungul timpului oamenii au crezut în sute de zei, ce are Iisus Hristos mai special? Şi ce motive am să cred în un zeu? Ce dovezi sunt că există Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Credinta in hristos este o alegere, El a venit acum 2000 de ani pe acest pamant pentru TINE, si-a dat viata din dragoste pentru noi, de fapt acesta este mesajul bibliei, dragostea, dumnezeu tatal, fiul, si duhul sfant, au stabilit impreuna ca nu vor sa lase omul sa piara din pricina pacatului si au gasit o solutie, dumnezeu avea acest plan dinainte de a ne face pe noi, si de a crea totul. In biblie scrie ''nu exista iertare de pacat fara varsare de sange'' si ''sufletul care a pacatuit acela va pieri'' aceasta este legea, si noi fiind rai si facand raul, crime, avorturi, violuri, furt, minciuna, imoralitate, lupte, inselaciune, setea de putere. toate acestea sunt faptele noastre, si urma sa fim judecati, sa murim si sa suportam chinul vesnic unde vom sta pentru vecie fara dumnezeu. Dar, ceva a intervenit, isus hristos a venit si a suportat pedeapsa pentru pacatele noastre, prin moartea pe cruce ''prin ranile lui ati fost vindecati'' El ne-a dat iertare, viata, putere sa traim asa cum vrea El.tot ce trebuie sa faci este sa il lasi pe tatal plin de dragoste sa vina in viata ta, printr-o rugaciune simpla catre hristos, ''Doamne isuse am pacatuit impotriva ta, a vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatului meu, cred ca tu esti fiul lui dumnezeu, si te primesc pe tine ca mantuitor personal si ca domn al vietii mele, imi predau viata tie''
din acest moment duhul sfant vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, si nu vei mai fi despartit niciodata de dragostea, iubirea, caldura, grija tatalui ceresc
Dumnezeu a facut totul pentru tine, L-a trimis pe isus pentru tine, sa Moara, cand faci tot ce iti sta in putere pentru persoana iubita, cand dai totul din dragoste pentru ea, dar esti respins si dragostea ta este refuzata, inima iti este zdrobita si esti foarte intristat, Cum crezi ca se simte Dumnezeu? El te iubeste, poti chiar sa te impotrivesti lui, poti sa respingi dragostea lui, poti sa aduni toate pacatele facute de hitler si stalin la un loc, si tot nu il vei face pe Dumnezeu sa te respinga si sa il impiedici sa te iubeasca

30 răspunsuri:
| mentholinks a răspuns:

Crezi doar daca vrei, nu te obliga nimeni. Isus a fost cel mai recent.

| NarutoGokuIchigoHarryPotter567443 a răspuns:

Mai bine ai citi Evangheliile. Marcu, Luca, Ioan și Matei au scris acolo.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Mclaren12 a răspuns (pentru Rombix):

Ba nu a existat niciun Cristos. Tu zici ca avea "puteri divine" dar mai tot ce era "divin" la Cristos a fost furat de la Zeii pagani deci despre ce vorbim? Josephus Flavius maxim a inventat niste povesti care sa se conformeze intr-o oarecare masura cu biblia. Ca sa nu mai zic ca era un evreu si evreii ne-au dovedit deja de-a lungul istoriei cate minciuni au putut inventa pentru a manipula si spala pe creier oamenii.

| NarutoGokuIchigoHarryPotter567443 a răspuns (pentru Mclaren12):

Tu nu gândești. Dacă tu zici că a fost ceva furat de la zeii păgâni, dovedește-o! Dacă tu zici că Josephus a inventat, dovedește-o! Dacă ai ceva îmotriva evreilor, ești rasist! Te asigur că Iisus Hristos este o persoană istorică, până și ateii știu chestia asta, tu ești doar un copil.

| Mclaren12 a răspuns (pentru NarutoGokuIchigoHarryPotter567443):

Moartea și învierea
Precum Isus Cristos, este știut și despre Zeul grec Dyonisus că a murit și a înviat. Mitologia zice că bebelușul Dyonisus a fost omorât din cauza geloziei lui Hera și cu inima sa și cu o coapsă de a lui Zeus a fost "născut" din nou. Coapsa lui Zeus mă trimite cu gândul la alt mit creștin, probabil îți dai și tu seama care.
Zeul egiptean Osiris a murit și apoi s-a întors la viață pentru a atinge Zeificarea, o zice mitologia egipteană care a precedat creștinismul cu mii de ani.
Alți Zei care au murit și au înviat/renăscut: Odin, Tammuz, Krishna etc.

Nașterea dintr-o fecioară
Krishna a fost născut de mama sa virgina Vasudesa, o spune mitologia hindusă care a precedat creștinismul cu cel puțin 1000 de ani.
Horus a fost născut de 25 decembrie de mama sa virgina, ISIS într-o peșteră.
Zeul din Persia Mithra a fost născut pe 25 decembrie de mama sa virgină Anahita iar mitologia persană a precedat creștinismul cu vreo 1000 de ani.
De asemenea, reține că nașterea dintr-o virgină este o alegorie astrologică. În unele calendare antice, Soarele se afla pe 25 decembrie în zodia fecioară și se spunea că după 3 zile de la solstițiul de iarnă, Soarele este "renăscut" dintr-o fecioară.

Răstignirea
Au fost o grămadă de Zei crucificați cu sute sau mii de ani înaintea lui Cristos.
Indra, la tibetani, cu vreo 7 secole înainte de creștinism
Quezalcoatl, în Mexico, cu vreo 5 secole înainte de creștinism
Krishna la indieni cu vreo 1200 de ani înainte de creștinism
Buddha Sakia la indieni cu vreo 6 secole înainte de creștinism iar lista poate continua

Cei 12 apostoli
Conceptul de 12 apostoli este furat de la păgâni unde un covan era format din 12 membri/ocultiști/vrăjitori care practicau meditația în grup și era condus de un lider care era al 13-lea.
Au existat de asemenea Zei care au avut 12 "apostoli", precum Horus sau Mithra.

Știi care-i faza amuzantă? Că toate evenimentele astea nu sunt fapte concrete săvârșite la un anumit moment cronologic de Zeii menționați, sunt de fapt alegorii spirituale legate de suflet. De exemplu, răstignirea și moartea și învierea nu înseamnă că ești legat de copac sau de o cruce și apoi omorât, înseamnă că sufletul trebuie să treacă prin moartea corpului fizic (stadiul Nigredo) și apoi să se reîncarneze pentru a atinge nemurirea/zeificarea. Cât despre "minunile" săvârșite de Cristos, nu este nimic nou în asta. Păgânii erau capabili să facă asta de vreme ce practicau meditația și spiritualitatea ocultă. Cine ajunge adept în așa ceva devine capabil să vindece pe alții sau să facă alte lucruri considerate drept "minuni" pentru că toate au la bază manipularea energiei, ceea ce este un concept destul de simplu pe care se bazează ocultismul. Alegoriile de mai sus servesc drept exemplu pentru zeificarea sufletului prin meditație. Ar fi fost mult mai multe de spus dacă creștinismul nu distrugea aproape toată cunoștința păgână pe care a găsit-o în cale.

Și am citit că predica de pe munte a lui Cristos a fost furată din scrierile essenilor care ar fi precedat creștinismul cu cel puțin 100 de ani. Noul Testament ca întreg este o scriere pur fictivă născocită de o familie aristocrată evreiască din imperiul Roman și ăsta este motivul pentru care NTa fost scris în greacă, nu are nicio legătură cu "Iudeea" sau cu vreo profeție divină. Familia care a scris toate bazaconiile din NT s-a inspirat evident puțin mai mult din mitologiile păgâne și i-au conferit acele alegorii lui Cristos. Nici măcar numele de Ius Cristos nu-i aparține de drept ci a fost furat tot din mitologiile păgâne, niște referințe fiind Krishna care în unele zone era numit și Khristna sau de la egipteni unde Horus/Osiris mai era numit și KRST.

"Dacă ai ceva îmotriva evreilor, ești rasist!"
Știai că în Israel, rasismul pentru palestinieni este legalizat?
Știai că un evreu a scris o carte numită "Germania trebuie să piară" unde descrie un plan de a distruge sistematic toată populația Germaniei?
Știai că evreii în talmudul lor ne consideră pe noi, ne-evreii, ca fiind pe același nivel cu animalele? Știai că ei se auto-consideră "poporul ales" și rasa superioară?
Știai că evreii ne numesc pe noi, ne-evreii, "goyim"? Mulți zic că termenul ăsta înseamnă vită, pentru că, așa cum am spus, ei consideră că noi suntem pe același nivel cu animalele.
Știai că în talmudul evreiesc scrie că ne-evreii au fost creați de Yehova pentru a-i sluji pe evrei?
Știai că evreii comuniști au ucis în Rusia zeci de milioane de ruși albi nevinovați?
Știai că evreii au fost cei care au pus bazele comerțului cu sclavi și au adus oamenii de culoare în America?
Știai că evreii se folosesc de mass-media ca să propage ideea stupidă că toate rasele sunt egale dar ei vă spală pe creier prin creștinism că ei sunt "poporul ales"?

"tu ești doar un copil"
Nenea Pământ Plat, tu habar n-ai pe ce lume te afli.

| Blexistroni a răspuns:

Motivul pentru care religile dominante precum crestinismul sunt mai populare este pentru că au fost forțate și cei care se opuneau erau arși pe rug.

| Ryumex a răspuns (pentru NarutoGokuIchigoHarryPotter567443):

Cu prima fraza ai zis tot, iar din moment ce nu gandeste nu merita efortul sa ii mai explice cineva asa.

Dă-mi sursa pentru tot ce ai zis tu acolo, copilu'! Și eu îți dau sursele care le demistifică.
Pentru simplul fapt că ai adus în discuție tema cum că "Iisus nu a existat" sau că a fost luate ideile din alte religii, se vede că nu știi nimic despre subiect și că nu ai cercetat deloc lucrurile pe care le regurcitezi.
Și eu îți spun să te oprești cu atacurile la persoană că-s patetice.

La 15 ani ai tăi nu cred că știi să numeri toate referințele după care s-au scris informațiile de mai sus. Și nu-mi zi tu mie de demistificare că eu sunt scârbit de modul în care evreii care conduceau biserica catolică au distrus aproape tot ce înseamnă păgânism și au transformat adevărata istorie în mitologie și au inventat în schimb o istorie care să se conformeze cu mizeria de creștinism ca să le dea îndoctrinaților iluzia că dogmele lor chiar au fundament istoric. Mai rău este că pe creștini nu-i duce capul să realizeze câtă influență a avut creștinismul în distrugerea imperiului Roman.

"ă nu știi nimic despre subiect"
Vorbe goale, 0 dovezi. Nu faci decât să bați câmpii. Te-aș sfătui măcar să-ți vezi de școală și să nu mai pierzi vremea pe aici că discuțiile religioase nu sunt pentru dogmatici. Și unde ai văzut tu atac la persoană? Pe cine vezi tu că am atacat? Dacă te legi cumva de atrocitățile făcute de evrei pe care le-am scris mai sus, atunci se vede clar că unu la mână ești paralel cu planeta asta și doi la mână, ăla nu a fost niciun atac, și doar enumerarea unor fapte istorice. Logic că n-ai de unde să ai habar de vreme ce nu te învață asta la școală. S-o întrebi pe profesoara ta de istorie de ce nu vă predă despre comerțul cu sclavi sau întreab-o pe profesoara de religie de modul în care s-a dezvoltat religia creștină.

Aha, deci tu nu ai dovada că tot ce ai scris este adevărat? Dacă acela este motivul pentru care ești un ateist militant, ești patetic! te rog măcar stai în banca ta și nu mai încerca să influențezi și pe alții să-ți creadă minciunile!
Ți-am cerut să-mi dai măcar o sursă pentru a vedea dacă ce zici tu este adevărat. Dar tu vorbești bazaconii.
Plângi după Imperiul Roman? pentru pedofilie? pentru căsătoriile aranjate? ți-ar plăcea din nou sclavia?
vai! creștinii ăștia violenți care au inventat spitale și scoli! ei sunt de vină!
Cine ai fi tu să-ți cred afirmațiile? dă-mi o sursă pentru afirmațiile tale să văd ce studii s-au făcut, că sunt sigur că inventezi tot ce zici. Arată că eu sunt cel care se înșală, dacă poți!

"Dacă acela este motivul pentru care ești un ateist militant"
Ai văzut că ești paralel? Ți-am mai zis o dată mai de mult că nu-s ateu, de fapt atunci chiar ți-am dovedit că judeci eronat în timp ce tu mă acuzai pe mine de același lucru. Cum nu dau doi bani pe creștinism, nu dau nici pe ateism, sincer aș vrea să le văd eradicate pe amândouă.

Și este total irelevant să-ți înșirui aici toate referințele de pe baza cărora s-au scris informațiile pe care eu le-am postat mai sus. Dacă o fac, ce o să se întâmple? Cum o să te facă pe tine asta să accepți că miturile atribuite lui Isus au fost furate de la Zei păgâni care l-au precedat cu mii de ani, și asta în contextul în care tu ești creștinul tipic dogmatic care crede orbește în biblie fără să aibă o picătură de dovadă și care nu ia în considerare absolut nimic când vine vorba de religia lui.
Dar dacă te face să te simți mai bine, poftim niște referințe.
- Acharya S Murdock - The Origins of Christianity and the Quest for the Historical Jesus Christ
- Ben Klassen - Nature`s Eternal Religion
- Acharya S Murdock - Suns of God: Krishna, Buddha and Christ Unveiled
-Kersey Graves - The World’s Sixteen Crucified Saviors: or Christianity before Christ
Acum că ți-am citat câteva referințe, ce o să zici acum? Că toți sunt niște mincinoși și că biblia ta fictivă este adevărată? laughing

"Plângi după Imperiul Roman?"
Da am citit sincer cum preoți creștini se fac vinovați de acte de pedofilie în toată lumea. Am citit de asemenea un caz revoltător în care o facilitate din Irlanda deținută de biserica catolică, probabil ceva casă de copii, a lăsat aproape 800 de copii mici să moară de înfometare după care i-au îngropat în subsolul clădirii, iar asta s-a întâmplat la sfârșitul secolului 19, ca să nu mai zic că biseriruța ta creștină a colaborat cu comuniștii și a contribuit la torturarea și dispariția sau uciderea a zeci de mii de copii. N-ai decât să cauți singur pe internet "Dupplesis Orphans".

"ți-ar plăcea din nou sclavia?"
Ce sclavie bossulică? Ce treabă are sclavia cu Imperiul Roman? De sclavie și tortură se fac vinovați inchizitorii creștini și biserica catolică, nu romanii care oricum începând cu secolul 4 au început să fie torturați și convertiți în masă de inchizitorii creștini.

"creștinii ăștia violenți care au inventat spitale și scoli!"
Da, centrele de copii deținute de biserica catolică unde copiii erau etichetați drept nebuni mintal și tratați cu cruzime de parcă ar fi mai prejos decât șobolanii. Tocmai ți-am dat cazul mai sus și evident că bisericuța ta catolică a încercat să se apere și a negat atrocitățile.

"Arată că eu sunt cel care se înșală"
Nu am cum vere, ești prea dogmatic și îndoctrinat ca să accepți ceva ce intră în contradicțiile cu bazaconiile tale creștine. Nu pot să concep cum poți fi atât de dezinformat și închis la minte.

Primul articol deja pleacă dintr-o greșeală fatală. Autorul a tratat miturile păgâne de parcă ar fi fenomene concrete. Am zis deja că alea nu au fost fenomene concrete, ci sunt alegorii spirituale pe care evreii le-au furat și atribuit lui Isus iar greșeala fatală pe care voi creștinii o faceți este că interpretați literar cazul lui Isus deși nu este atestat istoric. Chiar dacă am presupune că ar fi existat un Cristos asemănător cu ce zice biblia, nu se poate dovezi niciodată că s-a născut dintr-o virgină sau că a murit și a înviat pentru că nici măcar Zeii de la care s-au furat miturile nu făcut asta. Sunt doar alegorii spirituale legate de suflet și de ascensiunea sa către Zeificare și nemurire. Mulțumește-le evreilor și bisericii catolice că dacă nu erau ei, în prezent încă ar fi existat tone de cunoștință și spiritualitate păgână și mi-ar fi fost mult mai ușor să dovedesc cât de mincinoasă este biblia cu toate basmele despre Cristos.
Oricum, nu știu eu de unde și-a luat autorul documentația, dar este clar că documentele/cărțile/scrierile păgâne antice menționau multe dintre alegoriile atribuite lui Isus pentru că ele sunt legate de suflet, nu de Zei în sine.
Drept exemplu, Chhandogya Upanishad, despre care se crede că datează de prin secolele 8-7 î.e.n, pagina 47-48: "(...) în final aterizând în Brahma-Loka, sau tărâmul Creatorului, pentru scopul eliberării finale, sau salvării. În caz contrar, există o reîntoarcere, din nou, prin reîncarnare, sau renaștere."
Dacă ai ști ceva legat de spiritualitatea ocultă despre suflet, ai ști probabil că "eliberarea finală" face trimitere către zeificare. Păgânismul ca întreg este foarte alegoric și a promovat o mulțime de astfel de metafore cu înțeles ascuns. Nu au săvârșit Zeii exclusiv în mod particular asta astfel că este greșit să zici de Zeul X sau Zeul Y că nu s-a răstignit și nu a înviat niciodată pentru că alegoriile astea servesc drept învățături spirituale nu cazuri istorice. Creștinii le-au interpretat literar și uite unde s-a ajuns, rescrierea istoriei de către indivizi reprezentanți ai Consiliului de la Niceea și promovarea excesivă a istoriei fictive din biblie.

Nu mai inventa chestii

Este clar, tocmai mi-ai dovedit cu propoziția asta cât de materialiști sunteți ca religie. Habar n-ai ce-i aia spiritualitate.

Materialiști? ce ai frate? ia zi-mi tu mie, în ce crezi tu?

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai dovedit ca exista dumnezeu nici ca a venit vreodata pe pamant, cine la pus sa vina si sa se sinucida si asa nu a rezolvat nimic, a promis lumea de apoi iar in lumea de aici sa fi sclav stapanului tau, de ce ti ar trimite un zeu fiul ca sa ierte creatia lui? de ce nu i-a iertat pur simplu? pe adam si eva nu a putut ierta ca a mancat un mar, apropo nu a murit pentru ca era nemuritor

| RAY a răspuns:

Ttttttttttttttttttttttttttttt tu ai citit vreodata? nu ai vazut ca aia se contrazic intre ei, cei 4 nu au fost martori oculari si autori anonimi scrise dupa moartea lui iisus

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Ei bine. Cand dumnezeu a creat omul, El i-a dat o vointa libera, dumnezeu cand a pus acel pom in gradina, El le-a spus sa nu mancati din mar caci veti muri, adica relatia lor cu El va muri, daca dumnezeu nu punea acel pom acolo, omul nu avea libera alegere, nu avea posibilitatea sa aleaga. dumneze a spus ''te iubesc atat de mult incat iti dau voie sa imi spui NU, chiar si mie'' apoi omul a inceput sa ucida, sa minta, sa fure, sa violeze, sa loveasca sa fac tot ce este rau, toate acestea sunt pacate si dumnezeu spune ''plata pacatului este moartea, adica moartea in iad, caci altfel noi nu putem plati, dar isus a putut sa plateasca pentru ca a trait o viata fara de pacat si si-a dat-o din dragoste, in vechiul testament se taia un miel pentru pacatele lor( o prefigurare a jertfei lui isus) daca mielul nu era curat 100% si sanatos nu era primit de preot ca sa fie jertfit pentru ca trebuia o jertfa absolut curata.

Stiu vrajeala asta fi calm

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Zeii? Anubis, Seth, Poseidon, NU EXISTA ZEII! Nu exista deoarece Satan ia inventat cu ajutorul demonilor lui. La inceput Dumnezeu a facut cerul si pamantul. Facerea cap.1 vers.1 Sfanta Scriptura. Ai auzit? DUMNEZEU NU ALTCINEVA.

anonim_4396

Poate... nu te va convinge nimeni de existenta lui isus, dar. iti garantez, atata timp cat iti bate inima, poti veni la El, te asteapta cu bratele deschise, asa cum mai spunea un cantec, ''dumnezeu te cheama lacrimand'' https://www.youtube.com/watch?v=YjEhR5EsFEU

Pls lasa-ma cu aiureli de astea

anonim_4396

Cum doresti, nu te judec, nimeni nu o va face, esti liber sa alegi, dar te rog, mai gandeste-te poate... luptele vietii, circumstantele si imprejurarile prin care treci te vor conduce la isus, vreau doar sa stii asta, El te asteapta. nu vreau sa te supar sau sa te fac sa te simti nasol, iti respect decizia si pe tine

Ori esti sclav lui iisus ori iad pe veci asta da iubire

anonim_4396

Vezi tu. sunt sigur ca deja stii acest ucru dar o sa ti-l repet. noi am ales razvratirea de creator, de tatal nostru, si am facut lucruri rele, crime. violuri etc, dar dumnezeu a luat pedeapsa pe care trebuia sa o suportam noi (sufletul care a pacatuit acela va muri) si (plata pcatului este martea) dar dumnezeu va da si in iad o lege, nu toti vor fi pedepsiti la fel, ci vor fi pedepsiti dupa faptele lor, pentru ca daca nu il accepti pe isus si moartea lui pe cruce ca plata pentru pacatele tale, atunci trebuie sa platesti tu cest pret al pacatului, dumnezeu nu iti va forta mana, te va lasa sa alegi, cu toate ca in iad va fi durere, iadul ajunge sa fie atat, despartire de dumnezeu pe vecie, asta inseamna iadul

| Mclaren12 a răspuns (pentru anonim_4396):

Este trist și revoltător să vezi copii spălați pe creier cu dogme religioase. Nu este doar vina părinților, ci și a sistemului educațional și a mass-mediei, toate ne spală pe creier cu religia creștină și alte mizerii.

"NU EXISTA ZEII!"
Ce te face să crezi că zeul tău biblic există? Știu eu ce te face, credința oarbă cu care ai fost îndoctrinat de la naștere. Isus nu a existat niciodată și istoria o confirmă, zeul evreilor nu a existat niciodată și realitatea o confirmă, biblia este o carte de basme și povești fictive cu evrei și ea se confirmă singură.

| relian a răspuns:

Isus n-are nimic special, doar ca s-a aflat la locul si timpul potrivit, asta la propulsat in lume, a avut norocul ca un mare imperiu sa se afle atunci prin locurile unde spune povestea car fi trait acest personaj, imperiu avea nevoie de ceva nou, si asta a fost tot. Daca religia asta ar fi parut dupa caderea imperiului astazi n-am mai fi auzit de isus de vraja marii.Vezi ce inseamna norocu laughing sarac cu duhu sa fii dar noroc sa ai laughing nu zic altfel ca se supara unia pe aici laughing
Motive sa crezi intr-un zeu sunt destule, dar cel mai mult conteaza cum esti tu ca si caracter, daca esti slab sigur o sa crezi in ceva. oamenii slabi, fara pregatire, oamenii care au capu doar ca decor aia cred intr-un zeu.Ei lasa pe altii sa proceseze ceva in locul lor, e mai bine asa zic ei.