Intotdeauna au fost oameni care au umblat cu Dumnezeu.Cum spunea Ilie:,, Doamne am ramas singur si cauta sa-mi ia viata.Dar Dumnezeu ii raspunde :,, Mai am inca sapte mii care nu s-au inchinat lui Baal.,,
Nu prea inteleg raspunsul ma scuzati:d
Chiar si atunci cand noi credem ca suntem singuri cu Dumnezeu, Dumnezeu mai are inca oameni care nu se inchina si altor dumnezei, ci raman credinciosi Lui. Enoh a umblat cu Dumnezeu 300 de ani si nu s-a plictisit.Este minunat sa umbli cu Dumnezeu.
Tu ce vârstă ai?
Asta este întrebare de copil de 4- 5 ani, dar tu ai ceva mai mult.
Primele scrieri au fost pe pereţii peşterilor şi pe tăbliţe de piatră sau lut ars. Nu s-a găsit nimic în legătură cu asta, care să confirme existenţa bibliei din acele vremuri.
Noul testament o aparut sub forma de biblie dupa ce constantin a declarat crestinismul ca religie in imperiul roman http://www.e-scoala.ro/referate/religie_crestinism.html
Buna,
Biblia crestina contine Vechiul Testament, continand cartile Tanakhului, la care se adauga pentru anumite biserici si diferite alte carti (in general in lb. greaca), denumite si carti deuterocanonice sau apocrife, si Noul Testament, alcatuit din cele patru Evanghelii plus Faptele Apostolilor (al doilea volum la Evanghelia dupa Luca), Epistolele pauline, Epistolele catolice si Apocalipsa. În mod real, numai 8 din cele 27 de carti din Noul Testament sunt scrise de autorii carora le sunt atribuite.
Unii oameni de stiinta afirma ca Vechiul Testament a fost scris de-a lungul unei perioade de aproximativ 1000 de ani (cca. 1400-400 i.e.n.) de cel putin treizeci de autori diferiti, insa paternitatea unui numar de carti este necunoscuta. Limba originala pentru cea mai mare parte a Vechiului Testament a fost ebraica, o ramura a marii familii de limbi semitice care include limba feniciana, asiriana, babiloneana, araba etc. Pana in perioada exilului, ebraica a continuat sa fie vorbita in Palestina, iar in decursul timpului, aramaica a devenit lingua-franca, astfel ca parti din Ezra (4:8, 6:18, 7:12-26); Ieremia (10:11) si Daniel (2:4-7:28) au fost scrise in aceasta limba.
In 1488 la Soncino in Italia, a aparut prima Biblie ebraica tiparita, iar fiecare copie era scrisa de mana. Desi aparusera copii particulare atat pe pergament cat si in forma de carte, textele sinagogice erau limitate la suluri de piele, fiind copiate cu grija extrema. Pana la descoperirea sulurilor de la Marea Moarta, cel mai vechi manuscris ebraic existent era datat in jurul anului 900 e.n.
Septuanginta (LXX), o traducere greceasca a Vechiului Testament, a inceput sa circule in Egipt in vremea lui Ptolomeu Filadelful (285-246 i.e.n.).
Aceasta versiune a fost utilizata nu numai de evreii de limba greaca, ci a fost adoptata si de Biserica Crestina. Dupa toate probabilitatiile, Pavel si alti apostoli au folosit un Vechi Testament grecesc pentru a argumenta ca Iisus este Mesia (Fapte 17:2-4).
Prima traducere integrala a Bibliei in limba romana a fost tiparita in 1688. Ea s-a terminat de tiparit la data de 10 noiembrie 1688 si a purtat numele de "Biblia de la Bucuresti". Textul a fost definitivat din initiativa lui Serban Cantacuzino, domn al Munteniei intre anii 1678-1688.
Putem spune ca de la aparitia primelor articole ale bibliei oamenii s-au ghidat dupa ea fiind un model de viata si credinta pentru toti oamenii.
Pentru mai multe detalii citeste si http://ortho-logia.com/Romanian/Articole/Trad_Istorica.htm
sau urmareste filmuletul urmator (tradus in romana)
http://video.google.com/....../videoplay
Iisus s-a rastignit pentru TOTI oamenii nu numai pentru cei credinciosi lui iar Biblia e scrisa pentru toti care vor sa o citeasca. Asa cum am mai zis ea este ca un fel de ghid pentru oameni.
Ce zici tu cu/despre chinezi e altceva. Lucrurile sunt mult mai complicate iar ca sa intelegi cum sta treaba cu crestinismul si alte religii, atat din vremuri trecute cat si in prezent, iti recomand sa mai citesti ceva carti de religie, filozofie etc
Numai bine.
Nu stiu cati ani ai dar mai ai pana sa te maturizezi, se vede asta din raspunsurile/intrebarile pe care le scrii.
Eu nu am decat o intrebare pentru tine. Ai citit macar o data intreaga Biblie?
Raspunsul sigur e nu.
Nu voi mai raspunde la commenturile tale obraznice pentru ca nu eu sunt cel care trebuie sa te educe sau sa te invete cum trebuie sa vorbesti civilizat cu oamenii ci parintii tai.