Nu...pentru lucrurile pe care le realizez imi multumesc mie.
Daca m-a ajutat cineva pe parcurs atunci foarte bine, platesc la final.
Dar in viata trebuie sa te ajuti singur, nu sa ceri pomana divina.
Da,Dumnezeu ne ofera ajutorul sau in mod neconditionat si merita sa-i multumim pentru tot ce ne ofera, pentru ca absolut totul avem de la El
"Tu Ii multumesti lui Dumnezeu pentru ceea ce realizezi?" De ce ar fi meritul lui Dumnezeu ceea ce realizez eu?
Fac rugaciuni zilnic si i multumesc Domnului pentru ca mi-a raspuns intotdeauna mi de vreme sau mai tarziu. Sti Dumnezeu raspnde dar omul nu vede de multe ori raspunsul.
Din versetul „Voi aşa să vă rugaţi: «Tatăl nostru, care eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău»" (Matei 6, 9),
"Naked" trage ipocrita concluzie (forţată, pentru a-şi apăra cultul) că Fiul lui Dumnezeu nu şi-a învăţat ucenicii să adreseze şi sfinţilor. Nu există o astfel de menţiune expresă.
"Tatăl nostru" este doar un model de rugăciune, pentru că fiecare dintre noi ştim că ne putem ruga atât liber (cu propriile cuvinte) cât şi prin alte rugăciuni fixe.
Personal mărturisesc că de fiecare dată am simţit ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune. Fie prin îndeplinirea mai devreme sau mai târziu a cererii mele, fie prin înţelepţirea mea (mai ales când cererea nu era potrivită pentru mine), fie prin liniştea interioară pe care rugăciunea o oferă de fiecare dată!
Biserica nu face confuzie între ÎNCHINAREA faţă de Dumnezeu şi CINSTIREA sau RESPECTAREA sfinţilor.
Doar lui Dumnezeu ii datoram ÎNCHINARE! Sfinţilor li se acordă doar o cinstire şi un respect, şi sunt luaţi împreună rugători către Dumnezeu.
Prin cinstirea sfinţilor, noi îi luăm pe sfinţi ca rugători alături de noi către Dumnezeu, îi sensibilizăm, pentru ca alături de ei rugăciunea noastră să fie mai puternică, mai vie, şi încrederea noastră la fel... (căci "mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului").
- „Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu RUGĂCIUNILE TUTUROR SFINŢILOR, pe altarul de aur dinaintea tronului. Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor." (Apocalipsa, VIII, 3-4)
- „În numele lui Hristos, aşadar, ne înfăţişăm ca MIJLOCITORI, ca şi cum Însuşi Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcaţi-vă cu Dumnezeu!" (II Corinteni, 5, 20)
- Iacov cap.5, 16: "şi VĂ RUGAŢI UNUL PENTRU ALTUL, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Trebuie menţionat că drepţii din cer nu sunt oameni morţi! Ei "trăiesc" în imediata apropierea a lui Dumnezeu şi se pot ruga Lui, asemeni îndemnului apostolului Iacov!)
- Alte citate asemănătoare: (Coloseni, IV, 12), (Coloseni, I, 9),. (Apocalipsa, V, 8), etc.
- "Vă îmbrăţişează Epafras, care este dintre voi, rob al lui Iisus Hristos, pururea LUPTÂND PENTRU VOI ÎN RUGĂCIUNILE SALE, ca să staţi desăvârşiţi şi plini de tot ce este voinţa lui Dumnezeu." (Coloseni, IV, 12).
- „De aceea şi noi, din ziua în care am auzit aceasta, NU ÎNCETĂM SĂ NE RUGĂM PENTRU VOI şi să cerem să vă umpleţi de cunoaşterea voii Lui, întru toată înţelepciunea şi priceperea duhovnicească" (Coloseni, I, 9)
- "Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt RUGĂCIUNILE SFINŢILOR." Apocalipsa 5, 8...
De 2000 de ani, creştinii i-au văzut pe sfinţi, pe oamenii drepţi, ca fiind persoane ale căror rugăciuni sunt ascultate de Dumnezeu.
Eu sunt crestin si imi fac rugaciunea si dimineata si seara.Eu unul merg nu foarte des dar merg la Sf.Biserica.Ma spovedesc si ma impartasesc.Imi place sa citesc carti religioase, duhovnicesti si sa imi apar ce am mai scump:CREDINTA!
In ceea ce priveste iubirea lui Dumnezeu DA DA DA! El mi-a aratat ca exista.Mi-a aratat iubirea Lui deoarece puteam fi ''o leguma'' sau mort daca nu intervenea El din cauza a ceea ce am trait.Am trait clipe de cosmar prin care am trecut cand nimeni nu se astepta si banuia.Acum sunt bine.DOAMNE AJUTA si Ii multumesc mult! Numai bine
Salut.
Biblia ne îndeamnă "să ne rugăm neîncetat". 1 Tesaloniceni 5:17
Acest lucru ne ajută să păstrăm o relaţie de prietenie strânsă cu Dumnezeu, deoarece când lipseşte comunicare orice relaţie are de suferit.
Doar oamenii slabi si fara caracter care nu au incredere in ei cer ajutorul prietenilor imaginari...
Dumnezeu daca exista, ne-a dat tot ce avem nevoie, este stupid sa ii mai cerem ceva.
Dumnezeu oricum are un plan si o sa il puna in aplicare, din nou rugaciunile sunt inutile.
Am spus clar: "intrebari pentru crestini".
Sunt botezat crestin ortodox...
Pai, mai citeste o data cele trei fraze scrise de tine! Eu stiu ca esti ateu, si stiu ca nu ai la inima BOR, de aceea din cind in cind ii injuri crunt, dar parca in rest esti unul din ateii mai umani de pe aici. Cele scrise de tine mai sus parca nu te caracterizeaza. Sint niste timpenii!
Fara ajutorul Domnului nu realizezi nimic.
Răspunsul Bibliei
Da, Dumnezeu îi ajută pe cei ce se roagă cu sinceritate pentru lucruri care sunt în armonie cu voinţa sa. Chiar dacă nu v-aţi mai rugat niciodată până acum, exemplele biblice de persoane care l-au rugat pe Dumnezeu să le ajute vă pot încuraja. Iată un exemplu:
„Ajută-mă, o, Iehova, Dumnezeul meu! Salvează-mă, în bunătatea ta iubitoare!" (Psalmul 109:26).
„Eu sărac sunt şi sărman; Dumnezeule, vino [în] ajutorul meu!" (Psalmul 69:4, Biblia sinodală, 2001).
Desigur, cel care a scris aceste cuvinte avea o credinţă puternică în Dumnezeu. Însă Dumnezeu îi ascultă pe toţi cei care se îndreptă spre el cu o atitudine corectă, cum sunt cei cu „inima frântă" sau cu „spiritul zdrobit" (Psalmul 34:18).
Nu ar trebui să credem că Dumnezeu este prea departe şi că pe el nu-l interesează problemele noastre. Biblia spune: „Iehova este înălţat şi totuşi îl vede pe cel umil, dar pe cel îngâmfat îl ţine departe" (Psalmul 138:6). Cu o anumită ocazie, Isus le-a spus discipolilor săi: „Chiar şi perii capului vă sunt toţi număraţi" (Matei 10:30). Dumnezeu observă la noi detalii pe care nici măcar noi nu le cunoaştem. Putem fi siguri, aşadar, că el ne ascultă atunci când îl rugăm să ne ajute să facem faţă îngrijorărilor! (1 Petru 5:7)
Ma rugam de multe ori in urma cu un an, si credeam ca ma va ajuta sami rezolv o problema dar nu m-a ajutat si nu ma va ajuta niciodata, nici pe mine nici pe altii, pentru ca nu exista.Ar fi un dezastru daca ar exista un asemenea monstru.
De fapt... Răspunsul Bibliei
Biblia arată că Dumnezeu răspunde la rugăciuni. În plus, există şi cazuri reale care dovedesc acest lucru. Biblia spune: „El va împlini dorinţa celor ce se tem de el, le va auzi strigătul de ajutor şi-i va salva" (Psalmul 145:19). Îţi va răspunde şi ţie Dumnezeu la rugăciuni? Depinde în mare măsură de tine.
Ce contează pentru Dumnezeu?
Să ne rugăm numai Lui, nu lui Isus, Mariei, sfinţilor, îngerilor sau la icoane. Doar Iehova Dumnezeu este ‘Ascultătorul rugăciunii’ (Psalmul 65:2).
Să ne rugăm în armonie cu voinţa lui, adică potrivit cerinţelor sale, care se găsesc în Biblie (1 Ioan 5:14).
Să ne rugăm prin intermediul lui Isus, recunoscând în felul acesta rolul pe care îl are. El a spus: „Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine" (Ioan 14:6).
Să ne rugăm având încredere că el ne va răspunde. De asemenea, să ne rugăm pentru mai multă credinţă (Matei 21:22; Luca 17:5).
Să ne rugăm cu umilinţă şi sinceritate. Biblia spune: „Iehova este înălţat şi totuşi îl vede pe cel umil" (Psalmul 138:6).
Să ne rugăm cu stăruinţă. Isus a spus: „Continuaţi să cereţi şi vi se va da" (Luca 11:9).
Ce nu contează pentru Dumnezeu?
Rasa ori naţionalitatea. „Dumnezeu nu este părtinitor, ci, în orice naţiune, omul care se teme de el şi practică dreptatea este primit de el." (Faptele 10:34, 35)
Poziţia în care te rogi. Te poţi ruga stând aşezat, cu capul plecat, în genunchi sau în picioare (1 Cronici 17:16; Neemia 8:6; Daniel 6:10; Marcu 11:25).
Dacă te rogi în gând sau cu voce tare. Dumnezeu răspunde şi la rugăciunile rostite în gând, pe care ceilalţi nu le aud (Neemia 2:1–6).
Dacă te rogi pentru o problemă gravă sau pentru una minoră. Dumnezeu te îndeamnă ‘să îţi arunci toate îngrijorările asupra lui, pentru că el se interesează de tine’ (1 Petru 5:7).
Daca te rugai la anumiti sfinti, iar D-zeu nu-ti raspundea, trebuie sa-ti arat un articol interesant pe care l-am gasit:
Ar trebui să mă rog la sfinţi?
Răspunsul Bibliei
Nu. Biblia arată că trebuie să ne rugăm numai lui Dumnezeu, în numele lui Isus. Isus le-a spus discipolilor săi: „Voi aşa să vă rugaţi: «Tatăl nostru, [care] eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău»" (Matei 6:9, Biblia sinodală, 2001). Isus nu şi-a învăţat niciodată discipolii să se roage la sfinţi, la îngeri sau la altcineva în afară de Dumnezeu.
Isus le-a mai spus continuatorilor săi: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine" (Ioan 14:6, Biblia sinodală, 2001). Numai Isus este împuternicit de Dumnezeu să mijlocească pentru noi (Evrei 7:25).
Dar nu pot să mă rog şi la Dumnezeu, şi la sfinţi?
Într-una din Cele zece porunci, Dumnezeu a zis: „Eu, Domnul, Dumnezeul tău, Eu sunt un Dumnezeu gelos" (Ieşirea 20:5, Biblia sinodală, 2001). În ce sens este Dumnezeu „gelos"? Nota de subsol din Biblia sinodală, 2001, spune că „Dumnezeu îşi revendică în exclusivitate fidelitatea şi iubirea celor cu care a încheiat legământul". Dumnezeu pretinde ca închinarea noastră — inclusiv rugăciunea — să-i fie adusă în exclusivitate lui (Isaia 48:11).
Dumnezeu se simte jignit dacă ne rugăm altcuiva, fie că este vorba de sfinţi sau de îngeri. Când apostolul Ioan a vrut să se închine unui înger, acesta l-a oprit zicându-i: „Vezi să nu faci asta! Sunt împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi care au mărturia lui Iisus. Lui Dumnezeu închină-te" (Apocalipsa 19:10, Biblia sinodală, 2001).