Un raspuns crestin bun ar fi:
Dumnezeu a creat planete, stele..prin urmare galaxiile pentru a ajuta omul, totul fiind creat pentru a ajuta omul, Astfel omul s-a folosit inca din antichitate de corpurile ceresti pentru a se orienta, pentru crearea calendarului etc...
Insa eu sustin oarecum teoria extraterestra.
S-o fi gandit ca, in eventualitatea ca nu vor manca din fructul oprit si vor ramane nemuritori, se vor inmulti, nu vor mai incapea pe pamant si atunci sa ii trimita (doi cate doi, barbat-femeie) pe alte planete, in diferite galaxii (inclusiv a noastra) si sa le spuna din nou: cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul (I mean, planeta). Zic si eu.
Ii place risipa, n-ai observat că și pe majoritatea fructelor de pământ nu le mănâncă nimeni?
Îi place risipa.N-ai observat că și pe majoritatea fructelor de pe pământ nu le mănâncă nimeni?
Azi am regasit link-ul, sunt happy, trebuie sa-l uzez :))
http://www.atlasoftheuniverse.com/galaxy.html da zoom out x10
Salut Anrei. Biblia spune că Dumnezeu este Atotînţelept. Deci nu am putea trage concluzia că El ar fi făcut ceva fără un scop. Până acum viaţă este pe pământ, dar cine ştie cum vor derula lucrurile în viitor. Rămâne de văzut dacă Dumnezeu a creat întregul Univers doar pentru a întreţine viaţa pe pământ, sau dacă are alte planuri în acest sens. Cred că aceasta este o întrebare la care numai trecerea timpului va da un răspuns concret.
Universul nu este singura planeta cu viata. Universul este infinit, deci sunt o infinitate de lumi, cu fiinte la fel de inteligente, si mai inteligente, ca noi.
Stiu asta. Vreau sa aud opiniie crestiniilor.
In primul rand nu stim daca numa pe acest pamant este viata.
In al doilea rand, acest univers este facut ca sa poata fi perceput de noi deci pentru placerea noastra.
Din cauza universului sunt o gramada de locuri de munca, cercetatori etc.
Prin asta ne arata si maretia lui.
Pai cum sa va arate maretia lui daca descoperind Universul pierzi credinta in zei? Planetele si galaxiile se ciocnesc, deci nu e nimic aranjat de o persoana inteligenta. Cercetatorii sunt satanisti, ca atei nu exista, sunt cei pacaliti de diavol ca nu exista diavol, nu?
Nu creca studiind unviersul iti pierzi credinta. Cand imi ziceau atei de cum s-a format big bangu din nimic, si fara nici un sens mi-am dat seama ca si Dumnezeu si Big Bangu incep cu un moment religios...
Big Bangu face apel la fizica cuantica, un rezultat fara nici o cauza.
Dumnezeu la fel, exista ca vrea el sa existe.
Apoi dupa explozia big bangului cosmosul se expanseaza( se expanseaza in ce?)
Dumnezeu zice ca e vesnic, nici asta nu imi pot imagina cum.
Apoi vin o gramada de teori despre formarea pamantului, de originea vietii, care chiar nu pot sa le cred, nu pentru ca nu vreau si pentru ca is multe in primul rand si dupa ce zic teoriile alea noi suntem SUPRa NOROCOSI, si chiar foarte putin probabile, si cu nici o dovada.
Apoi vine evolutia care chiar nu are nimic.Nici forme intermediare, ei zic ca evolutia s-a petrecut in milioane de ani, se bazeaza pe timp spunand ca timpu le rezolva pe toate da alti oameni de stiinta ii intreaba care este mecanismu, prin care fac asta? deoarece moleculele nu au proprietatea de a se transforma in ADN singure. K. Darwin a gresit, el a descoperit cum vietuitoarele se adapteaza mediului, nu cum se transoforma.
Naturalismu se bazeaza serios pe religie.
Si acum ai de ales.
Sa crezi ca te-a facut cineva
Sau sa crezi ca totul preexista pur si simplu si s-a format singur.
Ma amuza oameni de stiinta, is 2 chesti in biologie:evolutia lenta, si ''salturi'' ale evolutiei.Adica evolutia se petrece prea repede de aia n-o vedem, sau prea incet de aia nu o vedem, nu pentru ca nu ar exista, desi asta ar fi cel mai logic si stintific.Stiinta se bazeaza pe lucruri care pot fi dovedite.
Chiar si Big Bangu are o gramada de greseli.
Si Dumnezeu poate are, sau nu intelegem noi scripturile.
Eu asa am pierdut-o, asta a fost inceputul.
De ce va legati mereu de Big-Bang? Pentru ca nu e explicat concret. E o teorie care are la baza niste ipoteze. Lasa asta, nici pe mine nu ma intereseaza daca dumnezeu a existat dintotdeauna, nu cred ca am zis vreodata de asta pe TPU, chestia e ce ziceam, si daca nu e nimic inteligent in aparitia "lumii', nimic perfect, nu exista acea fiinta inteligenta si perfecta.
Oricum, e de apreciat adaptarea unor crestini, de la o singura planeta in jurul careia graviteaza toate, la existenta altor forme de viata in Univers, pe care tot dumnezeu le-a creat, bineinteles.
Evolutia e simpla si logica, doar ca asta neaga existenta lui dumnezeu, si iar, pentru asta nu trebuie sa fie adevarata.
Da ce mai conteaza daca ii viata sa nu?
Daca exista si ce daca?
Daca nu si ce daca?
Si nu ma deranjeaza teoria evolutiei ca il ataca pe Dumnezeu(pentru ca il ataca)daca cunosti povestea lu K. Darwin, care i-a murit fica si de atuncea s-a suparat pe Dumnezeu.
Eu zic ca cartea lui ''originea speciilor'' ar trebui sa se numeasca ''razbunarea mea''
Daca nu era Darwin, era altcineva, evolutia inseamna adaptare la noi conditii. Viata nu are nimic sacru, e ca o stea (oricum din "stele" suntem facuti), se naste, arde, isi termina "combustibilul" si se stinge. Daca unora nu le place ideea, si vor sa dea sens vietii, religia e perfecta pentru ei.
https://www.facebook.com/note.php?note_id=186743254670532&comments
Johndoe2023 întreabă:
RAY întreabă: