| AvalohAlyn a întrebat:

De ce a creat Dumnezeu o lume plina de suferinta,neajunsuri,probleme,boli,imperfectiuni, conflicte? De ce traim? Ca sa suferim?

Răspuns Câştigător
| Cristina3334 a răspuns:

In opinia mea scopul vietii e unul mult mai simplu. E atat de simplu incat nici nu exista. Pe scurt noi, oamenii, amcomplicat totul si am atribuit un oarecare scop. As putea afirma ca singurul scop al vietii este sa traim ceea ce ar fi aproape echivalent cu niciunul. Cat despre boli si probleme, ele exista pentru a ne face pe noi mai puternici. Bolile si problemele sunt ca si frica, iar frica e creata pentru a ne putea apara. Imagineaza-ti o lume in care nimanui nu ii este frica de nimic. Pana la urma asta e religia, sau asta era in trecut religia, o forma in care oamenii sunt educati prin frica, frica de a nu ajunge in iad si de a nu-L supara pe Dumnezeu... In fine, cred ca deja incep sa aberez
Oricum asta e doar opinia mea si nu e nevoie sa ma iei in serios.
Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale.
Si multumesc ca ai avut rabdare sa citesti!

4 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

NU Dumnezeu este Cel care a o lume plina de suferinta! sad Cat de perfecta era acea lume a Paradisului creat pentru Adam si Eva! Lumea plina de suferinta este consecinta interventiei libertatii noastre asupra celorlalti semeni ai nostri... sad Tot la fel, neajunsurile, problemele, bolile, imperfectiunile sau conflictele.

Spre exemplu, lucrurile care se intampla in tarile lumii a treia sunt posibile pentru ca milioane de europeni si americani s-au angajat sa reduca numarul populatiei, sa le exploateze resursele si sa NU intervina in mod concret pentru a-i ajuta in mod real...

Este exact ca in cazul declansarii unui razboi cu consecinte ANTICIPATE si intentii foarte PRECISE... sad

Dumnezeu ar dori sa intervina atunci cand Cain doreste sa-i dea o caramida in cap lui Abel dar nu poate... Interventia Lui ar trebui sa ne anuleze in caz contrar LIBERTATEA oricarui gest si gand nociv.

| Elide a răspuns:

Gândește te că dacă Adam și Eva nu cădeau în păcat trăiau fericiți in gradina Eden când au mușcat din măr și s.au stricat au cunoscut moartea, de aceea ei au dat naștere a fiicei fiice care noi datorita lor suferim acum omul cum este din naștere păcătos și suspus morții dar Dumnezeu si Iisus ne.au promis că va fi un cer nou și un pământ nou fara nici o suferinta, lacrima..Deci poți să speri la asta.

| citrixma a răspuns:

De ce să dăm vina pe creator dacă vina e a noastră, noi suntem de vină nu el care ne-a dat viață, e foarte ușor să arunci cu piatra.

| Miga a răspuns:

Dumnezeu nu a creat asa o lume, lumea a devenit asa in urma neascultarii lui Adam si a Evei, dar Dumnezeu a luat masuri ca sa schimbe situatia: la dat pe Isus sa moara ca sa ne rascumpere din pacat si moarte. Dumnezeu promite ca in curand situatia din lume se va schimba in bine. Mai multe detalii si raspuns la mai multe intrebari gasiti aici: www.jw.og