| RAY a întrebat:

De ce a creat Dumnezeu universul? De ce ar avea nevoie un creator de niste sclavi supusi lui toata viata?

Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

Ca trebuie sa fie sclavi si sa se teama de Domnul, este interpretarea crestinilor, care spera sa fie lasati in viata daca Il pupa in fund. Insa cine vrea sa isi salveze viata si-o va pierde, se spune in Predica de pe Munte. Dumnezeu are de ce sa creeze universul: ca sa aiba interlocutori.

18 răspunsuri:
| mentholinks a răspuns:

Cred ca din plictiseala sau nu stiu sau poate din acelasi motiv pentru care vrem noi sa creem inteligenta artificiala.

| Steregoi a răspuns (pentru mentholinks):

Din iubire. Existenta lui Dumnezeu nu depinde de sclavi. A-l iubi si respecta pe Dumnezeu nu înseamnă a fi sclav așa cum erau sclavii oamenilor. Necrezand in Dumnezeu te faci automat singur sclav al oamenilor. Sclavii oamenilor sunt doar niste executanți si nu liberi cugetători. Dumnezeu nu vrea executanți ci liberi cugetători la iubirea si măreția lui Dumnezeu care iubește oamenii. Conducătorii umani nu iubesc cu adevărat oamenii si pe supușii lor si pe sclavii lor.

Răspuns utilizator avertizat
| Steregoi a răspuns:

Sa fi sclavul unor evoluționiști e foarte trist.

| RAY explică (pentru Steregoi):

Sau sclavul gravitatiei, cate tampeni scrii

| PumpkinDoll a răspuns:

Ca sa-si bata joc de mine si de alti fraieri la fel ca mine, cand ma duc la magazin sa-mi iau bere si gasesc inchis

| Steregoi a răspuns (pentru PumpkinDoll):

Va maniați pe Dumnezeu in mod nedrept.

Apocalipsa 11:18:"Şi neamurile s-au mâniat, dar a venit mânia Ta şi vremea celor morţi, ca să fie judecaţi, şi să răsplăteşti pe robii Tăi, pe prooroci şi pe sfinţi şi pe cei ce se tem de numele Tău, pe cei mici şi pe cei mari, şi să pierzi pe cei ce prăpădesc pământul."

| BogdantheDreamer a răspuns:

Dumnezeu a creat universul pentru a arata maestria, splendoarea si frumusetea creatiei sale, la fel cum un pictor sau scluptor ne arata lucrarile lor si atributele cuvenite. Dumnezeu a creat omul si i-a daruit Edenul pentru a se bucura de aceste lucruri. Apoi prin caderea sa, omul a mostenit pamantul, spre al popula si al lucra.
Noi nu suntem sclavi. Dumnezeu nu are sclavi. Ingeri cazuti din vointa lor au intors spatele Domnului, la fel cum si noi avem de ales modul in care ne traim viata si ne asumam consecintele.

| unvecin a răspuns:

Dumnezeu este dragoste. (1 Ioan 4:8)

Dragostea nu poate exista pentru sine. Are nevoie de ființe asupra cărora să se reverse.

Dumnezeu a creat ființe libere pentru a împărtăși dragostea existentă din veșnicie în Trioul Ceresc (Tatăl, Fiul, Duhul Sfânt).

| Lioaralio a răspuns:

Dumnezeu nu a creat sclavi..citeste biblia..ca mi se pare caraghios cum cauti răspunsuri pe net fara sa citesti esenta! Succes

| RAY explică (pentru Lioaralio):

Fi fara griji ca am citit

| Lioaralio a răspuns (pentru RAY):

Dacă o citeai nu mai veneai cu o asemenea intrebare!

| Lioaralio a răspuns (pentru RAY):

rolling on the floordacă as sti ca ar merita si s.ar ajunge la o concluzie reală m.as baga intr-o discuție mai amplă, însă din alte discutii am invatat ca nu merita mai ales pe online sa discuți chestii de genul..Am studiat biblia timp de mai mulți ani si ma incearca mai multe stări cand vad genul asta de aberatii, mi se are si amuzant ca unii oameni is extrem de "grozavi"de scriu asemenea "minunatii"dar si trist fiindca pe unii chiar ii baga in ceata toate lucrurile astea.Ii compatimesc pe cei care scriu articole de genullaughing

| RAY explică (pentru Lioaralio):

Omule alea sunt versuri din biblie cei de ras