anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce a murit Domnul Isus?
Plata păcatului este moartea, dar El nu a avut păcat. În schimb a luat păcatul lumii asupra Lui. Cum s-a întâmplat asta?

16 răspunsuri:
| mentholinks a răspuns:

De unde stii tu ca nu a avut pacat? Ca asa au spus altii. Dar ei de unde au stiut? Asa au banuit. Isus nu a spus ca ar fi fost fara pacat, poate avea si el o sumedenie.

| Whateverrr a răspuns (pentru mentholinks):

Scrie in Biblie. Iar noi stim ca Biblia este inspirata de Duhul Sfant in intregime.

| mentholinks a răspuns (pentru Whateverrr):

Stiti pe naiba, asa v-a fost spus.

| danut a răspuns (pentru mentholinks):

"De unde stii tu ca nu a avut pacat?"
Pai daca citeai Biblia aflai si de la cine stim ca Dumnezeu Fiul NU a avut pacat dar ca sa nu-ti chinui creierasul poti afla ca stim de la Dumnezeu Tatal intr-una din cele DOUA dati cand a vorbit omenirii (TEOFANI se numesc acele evenimente). Citeste Biblia.

| Whateverrr a răspuns:

Ți-ai dat tu singur raspunsul, mi se pare happy Indeed, era nevoie ca asa cum pacatul a fost introdus in omenire prin Adam, tot printr-un singur om să existe eliberare, insa cum niciun om obisnuit nu putea sa tina complet Legea, Domnul Isus era singura varianta de salvare, intrucat era complet om și complet Dumnezeu (lucru care noua ni se poate parea ciudat, sau greu de explicat), iar prin faptul ca a inviat ne arata intr-un mod simbolic, dar adevarat, ca este capabil sa biruie moartea, deci poate sa ne invieze si pe noi impreuna cu El din starea de pacat care promitea moartea.

| anonim_4396 explică (pentru Whateverrr):

Întrebarea mea ține de cum anume a luat Domnul Isus păcatul.
Plata păcatului este moartea => Omul fără păcat nu moare. Domnul Isus Hristos a fost Om și a murit, de ce? De unde a luat El păcatul, cum?
De ce a luat El păcatul asupra Lui, știm(noi), dar de unde și cum nu mai știu(eu).

| Whateverrr a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai zis ca omul fara pacat nu moare, dar Domnul Isus a ales sa fie El "impovarat" cu pacatele omenirii (in acele trei ceasuri cand partasia Lui cu Dumnezeu Tatal s-a intrerupt), si din cauza pacatelor noastre a murit (dpdv spiritual). Are sens, nu?

Ce a făcut ca părtășia cu Dumnezeu Tatăl să fie întreruptă?

| Osneros a răspuns (pentru anonim_4396):

> Plata păcatului este moartea => Omul fără păcat nu moare.
Greșit. Dacă p -> q, nu înseamnă că! p ->! q.
Îți las temă de gândire motivul, că tot ai propus tu una în întrebare.

| anonim_4396 explică (pentru Osneros):

Ba fix asta înseamnă.
Dacă viața îți este luată pentru că păcătuiești, atunci viața nu-ți mai este luată dacă nu păcătuiești.
De ce a murit Adam? Pentru că a păcătuit.
De ce a înviat Domnul Isus? Pentru că a fost declarat neprihănit(fără păcat).

> Ba fix asta înseamnă.
Dacă reușești s-o demonstrezi, garantez că vei primi un premiu important, probabil premiul Nobel, pentru că ai contrazis în aceeași frază 2 domenii: logica și religia, care chiar erau de acord în cazul de față.

"Dacă viața îți este luată pentru că păcătuiești, atunci viața nu-ți mai este luată dacă nu păcătuiești."
Gata, unde-i premiul? Sau contrazice afirmația asta. ^

| Whateverrr a răspuns (pentru anonim_4396):

Chiar pacatele noastre, care au fost puse in contul Lui. Stii, ca Isus Hristos a zis cand era pe cruce "Dumnezul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce m-ai parasit?". La asta se refera.

Cum, omule, CUM au fost puse păcatele noastre în contul Lui?!

Că a luat păcatele noastre asupra Lui, știu.
De ce a luat păcatele noastre asupra Lui, știu.
Dar CUM a luat păcatele noastre asupra Lui? Că nu le-a făcut! Și tocmai pentru că nu le-a făcut a înviat! Iar Dumnezeu este drept, nu pedepsește neprihănitul(prin moarte) pentru păcatul pe care nu l-a făcut, mai ales pe propriul Lui Fiu preaiubit! Matei 3:17.

Dacă ești decapitat, mori. Deci, dacă nu ești decapitat, ești nemuritor?

Moartea la care se referă este cea a bătrâneții. Dacă ești decapitat și viața ține de lucrul ăsta(de a fi întreg) atunci mori, sigur că da...
Conform Bibliei, dacă nu ar fi păcătuit Adam ar fi rămas nemuritor, corpul lui nu ar îmbătrâni, nu s-ar consuma.
Domnul Isus Hristos de ce a murit? Pentru că a fost omorât sau pentru că și-a dat Duhul(Luc. 23:46)? Cred că ești de acord cu mine când spun că nici un om nu ar fi supraviețuit din acel punct în care Domnul Isus și-a dat Duhul, deci ce a fost de fapt acolo?
În plus vreau o comparație cu Adam și o explicație la cum s-a putut lua păcatul lumii de către El, că doar Dumnezeu nu mută păcatul de la unul la altul așa cum îi vine Lui ci trebuie să fie o dreptate acolo.