Mohamed nu a schimbat biblia el era trimisul lui dumnezeu pe pamant dau vechiul testament e la fel ca coranul, cartea evreilor difera continuarea doar
http://liber-cugetatorii.blogspot.com/
Mahomed nu a schimbat nimic.
Dumnezeu adica Allah a vazut intelesul Tanachului (Vechiul Testament) a fost modificat prin aparitia Noului Testament scris de oameni care au lucrat cu puterile Diavolului, si s-a hotarat sa dea oamenilor o scriptura noua nemodificata de nimeni ci exact asa cum a transmis-o El!
Cred ca aiurezi!
De unde ai mai luat si prostia asta?
Tu nu vezi ca eu citez tocmai din vechea scriptura?
Te referi la Biblia crestina, adica Vechiul si Noul Testament, banuiesc.Ai avea surata 43 Az-Zukhruf-gasesti un exemplu de amestec intre ce sustine si crestinismul+interpretari"pe dinafara".Pe scurt, Coranul nu inlocuieste Biblia, ci o explica in limba araba(versetul 3). Desi ei sunt pacatosi, au dreptul la dreapta invatatura.Insa trebuie sa se fereasca de exemplul "celor dintai"care au primit-o.Acestia recunosc ca exista un Dumnezeu care este Creatorul Cerului si al Pamantului,in schimb nu sunt capabili de a ii recunoaste trimisii(profeti), si in general murmura contra deciziilor Lui(versetul 17, 18).Mai mult, culmea ingratitudinii, cei "politeisti"au tupeul de a se considera copiii Lui-in loc de robi."Omul este nemultumit înveterat!"(versetul 15).(si este chiar uimitor cate neintelegeri pot fi, in numele Lui.Incearca sa explici cuiva care a citit doar Coranul,ce inseamna cand ne spune preotul la impartasanie "roabei/robului lui Dumnezeu"!)
Dintotdeauna,de fapt,religia adevarata a fost negata, acei "imbuibati din ea"care si-au pierdut legatura vie cu Cel Atotputernic, L-au acceptat doar in virtutea unei traditii familiale(23-24)-aici mi se pare a fi vorba de "fariseii"lui Iisus.
Dar El s-a razbunat pe acei necredinciosi(25)-pentru ca,nu-i asa... povestea nu merge mai departe,ca la noi, ci s-a terminat deja.
Traducerea mi se pare destul de neclara pe alocuri, dar uite o sursa
[43:1]
Ha', Mim.
[43:2]
Pe Cartea cea limpede!
[43:3]
Noi l-am fãcut un Coran arab, pentru ca voi sã pricepeti.
[43:4]
El este la Noi, în Mama Cãrtii, preaînalt si plin de întelepciune.
[43:5]
Oare sã îndepãrtãm Noi Îndemnarea de la voi, pentru cã voi sunteti un neam de pãcãtosi?!
[43:6]
si câti profeti le-am trimis Noi neamurilor celor dintâi!
[43:7]
Însã nu a venit nici un profet la ei fãrã sã-l ia în derâdere!
[43:8]
si i-am nimicit Noi [pe altii] mai puternici decât ei si a umblat pilda înaintasilor dintâi!
[43:9]
si dacã-i întrebi pe ei "Cine a fãcut cerurile si pãmântul?", rãspund ei: "Le-a fãcut Cel Puternic [si] Atoatestiutor [Al-'Aziz, Al-'Alim]!"
[43:10]
[El este] Acela care v-a fãcut vouã pãmântul ca un pat si v-a fãcut vouã pe el cãrãri pentru ca voi sã fiti cãlãuziti.
[43:11]
si El este Acela care a fãcut sã pogoare apa din cer, cu mãsura cuvenitã, si cu ea am dat Noi viatã unei tãri moarte. Astfel veti fii voi scosi [din morminte].
[43:12]
si El este Acela care le-a creat pe toate soiurile si v-a fãcut vouã corãbiile si dobitoacele pe care le cãlãriti,
[43:13]
Ca sã vã asezati pe spinãrile lor si sã pomeniti îndurareaDomnului vostru, când sedeti pe ele, zicând: "Slavã Celui care nile-a supus nouã pe acestea pe care noi nu am
[43:14]
si noi la Domnul nostru ne vom întoarce!"
[43:15]
si ei I-au fãcut dintre robii Sãi parte. Omul este nemultumit înveterat!
[43:16]
Sau si-a luat El copile din cele pe care le-a creat si v-a dat numai vouã bãieti"!
[43:17]
si când i se vesteste unuia dintre ei ceea ce el a dat ca pildã pentru Cel Milostiv [Ar-Rahman], atunci fata sa devine întunecatã si el este plin de mânie.
[43:18]
Oare pe cineva care este crescut în podoabe si care într-o ceartã nu este în stare sã se apere, cu dovadã limpede?
[43:19]
si-i fac ei pe îngerii, care sunt robii Celui Milostiv [Ar-Rahman], copile! Au fost ei martori la facerea lor? Mãrturisirea lor se va scrie si vor fi ei întrebati.
[43:20]
si zic ei: "Dacã ar fi voit Cel Milostiv [Ar-Rahman], noi nu i-am fi adorat pe ei!" Însã ei nu au nici o stiintã despre aceasta, ci numai nãscocesc.
[43:21]
Sau le-am dãruit Noi o Scripturã mai înainte de el si ei se tin strâns de ea?
[43:22]
Ba ei zic: "Noi i-am gãsit pe pãrintii nostri într-o credinþã si noi ne cãlãuzim dupã urmele lor".
[43:23]
Tot astfel nu am trimis Noi în nici o cetate un prevenitor mai înainte de tine, fãrã ca cei îmbuibati din ea sã nu zicã: "Noi i-am gãsit pe pãrintii nostri într-o religie si noi
[43:24]
A zis : "Chiar dacã eu v-as aduce vouã o cãlãuzire mai bunã decât aceea în care i-ati gãsit pe pãrinþii vostri?" I-au rãspuns: "Noi nu credem în cele cu care aþ
[43:25]
iar Noi Ne-am rãzbunat pe ei si priveste care a fost sfârsitul acelora care au tãgãduit!
http://altafsir.com/......ations.asp
daca citesti surata pana la sfarsit, ai una din explicatiile personalitatilor din Biblie, daca te intereseaza
DeProfundis99 întreabă: