Oamenii astia nu stiu ce e biblia desi sunt obsedati de religia asta, iar eu stiu exact ideile importante.
In biblie este vorba de un razboi al lui "atotputernic" "dumnezeu suprem creeatorul atotvazator etc" dupa cum il numeste biblia, care i-ar fi eliberat pe evrei din "sclavia" egiptului.
Toate numele si numerele alea sunt minciuni, e copiat dupa mahabharata, au schimbat numele si numerele. Biblia s-a scris cu 1, 700 de ani in urma, mahabharata razboiul s-a petrecut cu 5, 000 de ani in urma. Deci lasand detaliile astea deoparte sa-ti raspund la intrebare. Multe chestii sunt cam alandala puse pentru ca e o poveste fictiva si minciunile nu se leaga una de cealalta.
Ideea principala era ca iisus acela sa fie fiul unei femei "alese". (ei au ales s-o numeasca "virgina") iar orasul betleem este pe teritoriul ales sa fie "israel" (nu ca si cum ar fi existat pe vremea aceea). Dupa cum am spus, in biblie se vorbeste despre "o tara mica atacata din toate partile" acest dumnezeu este "salvatorul". Un lucru cam ilogic, pentru ca "fiul lui" este sacrificat tocmai de aceasta tarisoara.
Cartea a aparut la o vaduva (dupa moartea imparatului roman) si tocmai dupa vreo 300 de ani vorbind despre aceasta "intamplare". Acolo s-a intamplat cu totul altceva, ca au conspirat contra imparatiilor si au reusit printr-o femeie. O istorie care n-o cunoastem. Scopul multor conflicte a fost de a creea acest stat, si a ii obliga pe oameni sa accepte "fiul lui atotputernic". Nu s-a intamplat asemenea conflict cu iisus pe teritoriul acela. (Ca sa nu mai repet restul povestii cu explicatiile)
OctavianDanielMaria întreabă: