| OctavianDanielMaria a întrebat:

De ce a trebuit ca Maria si Iosif sa plece in alta parte pentru recensamant? Ca se stie ca recensamantul e pentru a strange taxe si numararea populatiei.Si parca recensamantul era pacat, asa scrie in bible.Si Dumnezeu a "zis" undeva ca sa numere copiii nu stiu cui.

42 răspunsuri:
| Nilsson a răspuns:

Pentru că Iosif era originar din Betleem iar evreii păstrau cărți cu spițele de neam pentru a-și dovedi apartenența la popor, probabil acolo erau păstrate cărțile.

Avem un exemplu în Biblie când unii evrei care s-au întors din Babilon nu au putut să își dovedească apartenența.

Ezra 2
62  Şi-au căutat însemnarea în cărţile spiţelor de neam, dar n'au găsit-o. De aceea, au fost îndepărtaţi dela preoţie

Răspuns utilizator avertizat
| Nilsson a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Românii cum vin din străinătate în țară îl județele de reședință să își reînnoiască pașapoartele?

Iosif era din seminția lui David din Betleem dacă citești Biblia, eu ți-am zis cu citate cum era pe vremea aia, dacă vrei să fii căpos în continuare, n-ai decât, și așa n-am așteptări de la tine.
Poate sunt și alții interesați de aceste lucruri.

Poate Iosif avea obligația să plătească birurile în cetatea Betleemului.

Și în ziua de azi, toate obligațiile legale sunt în zona de reședință, medicul de familie îl ai în orașul de domiciliu, dosarul de șomaj îl depui tot la fel, inoirea pașaportului la fel, și tot așa.

Habar nu ai nici măcar cum se fac recensămintele, nimeni nu îi ia pe oameni de pe stradă și îi zic "Hai să te numărăm", totul se face bine documentat cu identificarea clară a persoanei.

Dreptul roman este recunoscut până în ziua de astăzi.

Pe atunci nu existau buletine și certificate de naștere, iar o persoană nu putea fi identificată decât prin apartenența la o familie.

Dacă ai buletin de Iași și locuiești în București, figurezi la locuitor al Iașiului.

Dar ghici ce?
Pe atunci nu existau buletine, așa că legitimarea unei persoane se făcea cu martori din familie.

În București locuiesc peste 1, 5 milioane de locuitori fără forme legale.
https://www.profit.ro/......i-19157130

Luca 2:3
3 Toţi se duceau să se înscrie, fiecare în cetatea lui.

Iosif era din Betleem, dacă nu pricepi atâta lucru măcar, și te mai dai și mare deștept, înseamnă că chiar e jale de caputul tău.

Nu e nicio contradicție, s-au stabilit definitiv în Nazaret abia după moartea lui Irod.
Nu știu care e problema ta și ce vrei să demonstrezi.

Au fugit în Egipt, scrie in Biblia pe care n-ai citit-o dar te dai mare cunoscător.

Și scrie doar de Maria că era din Nazaret, nu avea cum să trăiască împreună cu Iosif pentru că erau doar logodiți în acea perioadă, iar în legea iudaică logodna era o etapă premergătoare căsătoriei.

Abia după moartea lui Irod s-au întors din Egipt și s-au stabilit definitiv în Nazaret.

Tu te faci singur de râs, și nu e plăcut să fiu luat la mișto de unul care nu e capabil intelectual să termine școala.
Dacă ești tu greu de cap și nu înțelegi absolut nimic din ce am zis nu înseamnă că sunt eu prost.
Pur și simplu n-am calificarea necesară să lucrez cu oameni cu nevoi speciale.
Iosif luat-o pe Maria în Betleem pentru că nu voia să o facă de rușine fiindcă a rămas însărcinată înainte de căsătorie, scrie tot în Biblie, așa că nu mai veni cu citate fiindcă ești total paralel, se vede că citești doar site-uri ateiste.
Și în privința numelui, asta e o altă discuție, dar n-are rost să mai deviem de la subiect, nu pricepi tu lucruri mult mai simple.
Încetează să mai fii bufon, nu te mai susține nimeni, nu vezi?

Recensământul se face întotdeauna după niște regulii clare, pe care le-am explicat deja anterior și se pare că n-a intrat nimic în țeasta ța.
Oamenii nu se numără ca oile intru-un grajd.

Ce e așa de greu de înțeles că pe vremea aia nu existau buletine?

Nu, trebuia să fie o rudă de sânge.

Îți dau un exemplu din Biblie, când frații lui Iosif s-au dus în Egipt să cumpere grâu, Iosif, care era marele dregător, i-a întrebat despre familie și le-a cerut să îl aducă pe fratele lor mai mic Beniamin.

E același lucru, ca să dovedești că faci parte din popor și că nu ești un intrus sau străin, pe vremea aceea, identitatea era confirmată pe baza mărturiei cuiva din familie.

Israelul în antichitate era la intersecția drumurilor comerciale, pe negustorii care erau acolo tu crezi că îi numărau ca și cum făceau parte din popor?

Ok, ești complet impotent mintal.
Am încheiat discuția.