| SaveOurSouls a întrebat:

De ce accepta biserica casatoria intre veri de gradul 3? De ce accepta statul roman casatoria intre rude de gradul 2? Cum este posibila asa o oroare, casatoria intre rude? Trebuie sa fie un grad mare intre ei 12 minim, adica sa nu fie de fapt nici o legatura de rudenie! Nu suntem animale!

Cum vede Dumnezeu asa ceva? Ca pe un pacat! Si apar si consecintele pacatului:
# Cel mai afectat este sistemul nervos central (creierul şi măduva spinării)
# Creşte foarte mult procentul celor care fac tuberculoză şi rahitism
# Multe boli de ochi, unele dintre ele congenitale şi ireversibile
# Retardare mintală, oligofrenie (multe dintre aceste maladii sunt specifice comunităţilor de pemi şi de craşoveni)
# Sistemul osos este grav afectat: luxaţii de şolduri, defecte ale degetelor, deformări ale mâinii
# Toate organele şi sistemele genetice sunt supuse malformaţiei
# Homosexualitate, dereglari sexuale

Si asta este tot ce a descoperit stiinta doar pana in acest moment, pentru ca este greu sa faci statistici pe rude de grade mari. Plus ca intotdeauna oamenii au stiut de acest pericol al casatoriei intre rude ca duce la malformatii pentru copii, nepoti, urmasi, expresia "copii cu coada".

Si Iuda l-a tradat pe Iisus printr-un sarut, deci sunt foarte perfide caile diavolului de a ne face sa-l vindem pe Iisus printr-un mod aparent placut, dar care ascunde in spate pacate. Iisus i-a acuzat de pacate in tot Noul Testament pe vechii preoti pentru ca au creat legi ale pacatului. In Vechiul Testament evreii puteau sa se casatoreasca cu sotiile fratilor lor, cata oroare, dar cand Ioan Botezatorul a venit i-a spus lui Irod ca nu-i este ingaduit sa stea cu sotia fratelui. Deci pe cine credem pe Ioan Botezatorul sau Vechiul Testament cu toate legile nedumnezeiesti date de farisei? La fel ca acei preoti mincinosi din Vechiul Testamnet care nu considerau pacat astfel de casatorii, la fel au fost acceptate in mod total pacatos astfel de casatorii intre rude de sange, intre veri, gradul 2-3, de preotii in ziua de azi. Si inclusiv legal, de catre statul roman, desi este un PACAT. Si am vazut ca exista validate deacesti preoti si casatoria intre veri de gradul 2, -3, daca unul dintrei veri este infiat. Deci parintii lui l-au crescut ca pe propriul lui copil, i-au dat valorile lor, iar acum la casatorie il reneaga si spun ca nu mai este copilul lor doar ca sa se casatoreasca cu verisoara lui. Asta a facut si Irod, a luat sotia fratelui. Este pacat, nu trebuie sa fie numai o legatura fizica ci si sufleteasca, spirituala. Este ca la abuz, nu se pedepseste doar abuzul fizic ci si abuzul psihic si emotional. Legaturile sunt intr-adevar la nivel fizic, dar sunt si la nivel sufletesc. O data ce au infiat un copil si l-au crescut sufleteste, ca pe propriul lor copil nu pot sa-si dea acordul intr-o casatorie cu verisoara lui chiar daca nu este de sange. Altfel ne intoarcem la legea evreiasca total nedumnezeiasca data de farisei prin care o femeie era data de sotie la toti fratii pana avea un copil, ca doar nu erau rude de sange, exact ca la verii infiati, nu?

Ce fel de copii normali pot fi nascuti dintr-un pacat al casatoriei intre rude? Ce fel de nepoti, stranepoti? Asa se poarta pacatele din neam, asa se nasc multi copii cu malformatii pentru ca in neamul lor s-a practicat asa ceva, casatoria intre rude.

Dumnezeu nu permite asa ceva, din contra, Dumnezeu a urmarit astfel ca oamenii sa nu stea inchisi in comunitatile lor, in satele lor ci sa fie deschisi, sa comunice cu alte comunitati, inclusiv prin casatorie. Pentru ca Dumnezeu doreste unificarea oamenilor, nu izolarea lor pana la malformare si a trupului si a sufletului.

Spuneti tuturor rudelor pe care le aveti, in general la tara, sa nu mai faca asa ceva sa-si caute pereche in alte sate, orase, iar pe cei care cunosc astfel de cazuri in care copiii au iesit cu grave malformatii sa caute in neamul lor daca a existat casatoria intre rude, este o posibila explicatie. Si daca este asa sa mearga si sa marturiseasca acest pacat ca sa se poate imbunatati starea celor sufera fara sa fi gresit cu nimic. Si vorbiti si cu preotii sa nu mai acorde de casatorii interzise de Dumnezeu pentru ca vor raspunde la Judecata de apoi pentru toti copiii nascuti in pacat.

Si cu cata ipocrizie refuza toate bisericile crestine casatoria intre crestini de confesiuni diferite dar ii pune sa se casatoreasca cu verii lor de aceeasi confesiune. Dumnezeu va fi drept la Judecata de apoi! Doamne ajuta!

38 răspunsuri:
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Ma bucur ca vezi si tu unele nereguli ale Bisericii! Totul se invarte in jurul banilor, deoarece inaintea oficierii unei casatorii intre rudele de gradul 3, trebuie efectuata o dispensa! :)
Traducere libera= alti bani!

http://www.crestinortodox.ro/......81933.html

Casatoria intre rude ar trebui acceptata de la al 5-lea grad. Pentru ceilalti, cum ai spus si tu, exista riscul destul de mare sa aduca pe lume copii cu malformatii!
Nu acelasi lucru se poate spune despre copilul infiat, desi exista intr-adevar o legatura psihica sau sufleteasca! Morala!
La fel si in cazul lui Irod...sotia fratelui nu are o legatura de sange directa! Ci doar o legatura morala!
Oricum, aici in mare parte ai dreptate! :)

| martzian a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

"deoarece inaintea oficierii unei casatorii intre rudele de gradul 3, trebuie efectuata o dispensa!" - nu te mai lua dupa el! Verii de gradul 3 sunt rude de gradul 8!

NOname
| NOname a răspuns:

Asta cu homosexualitatea e născocită de tine ieri.

http://www.tpu.ro/......sunt-veri/

Ai ajuns să inventezi statistici? Penibil.

Şi cât de nebună trebuie să fii ca să obligi doi oameni care se iubesc să divorţeze, doar pentru că ţie ţi se pare un păcat?
N-ai viaţă?
Vezi-ţi de ea!

http://www.tpu.ro/......sunt-veri/

Zău că eşti foarte deplasată cu postările tale pline de obsesii şi inepţii. Sunt extrem de aberante şi haotice.

Şi cât de ipocrită trebuie să fii ca să militezi împotriva relaţiilor între oameni cu un oarecare grad de rudenie, când se presupune că Dumnezeul tău i-a îndemnat la incest pe primii oameni şi i-a pus să se înmulţească prin relaţii sexuale între fraţi, părinţi-copii? Atunci nu era păcat?

Păcat e să te bagi cu nesimţire în vieţile altora şi să-i insulţi fără motiv. Păcat e să crezi în inepţii şi să dezinformezi. Păcat e să-i sperii pe oameni şi să-i ameninţi cu chinuri veşnice. Păcat e să fii ruptă de realitate şi să vrei ca şi ceilalţi să fie rupţi. Păcat e că oamenii cu gândirea ca a ta nu sunt internaţi, pentru a primi un ajutor şi a nu-i contamina cu nebunia sa şi pe alţii.

| Mariiaamariiaa a răspuns (pentru NOname):

Bine spus NOname!

| NOname a răspuns (pentru Mariiaamariiaa):

Păcat doar că degeaba. Tot nu a înţeles nimic.

| Mariiaamariiaa a răspuns (pentru NOname):

Oricum nu il/o baga nimeni in seama. Daca ar fi asa bun/a crestin/a nu ar judeca lumea pentru ca nu este in masura sa judece, mai ales la ce conceptii invechite are.

| doctorandus a răspuns:

Ce aberatii! Rude de gradul 2? Adica intre frate si sora sau bunic si nepoata (sau invers) e interzis, restul sunt permise?

| RAY a răspuns:

1 suntem animale uneori si mai rele ca ele, daca am fi animale nu am fi atat de rai uni cu ali

2 rar se intampla asa ceva, eu inca n-am cunoscut asemenea cazuri

3 copii bonavi se pot naste si daca cei doi nu sunt rude

in concluzie multe aberati, minciuni tipic crestinesc mintiti non stop

2

| milan9 a răspuns:

Căsătoriile intre veri de gradul I si veri de gradul II sunt interzise de Biserică!

Referitor la căsătorile între verii de gradul III, unul dintre motive ar fi cel menționat foarte bine de @andri22:

"nu poate sa se opuna vointei unei anumite persoane de a se casatori, in mod normal totul decurge dupa sentimentele, opiniile si in special dupa gandirea omului..., Biserica nu se poate opune oameniilor pacatosi daca ei isi doresc sa se casatoreasca, stiu si ei ca nu este bine dar unei iubiri nu te poti oprii pentru ca iubirea din om face multe!"

| milan9 a răspuns:

O mică mare notă tendențioasă tot s-a strecurat în întrebare. Dacă ai fi criticat faptul că Biserica "a ajuns" să accepte căsătorii între veri de GRADUL 10, tot s-ar fi găsit câțiva "binevoitori" care să critice și ei acest lucru!

Toate riscurile și bolile înșirate de tine SE REFERĂ STRICT LA FRAȚI, ȘI CEL MULT, VERI DE GRADUL I, that's all...

Ai găsit ceva studii științifice care să susțină temerile în privința riscurilor în cazul căsătoriilor între veri de gradul 3, 4, 5? happy

| martzian a răspuns:

"Si asta este tot ce a descoperit stiinta doar pana in acest moment" - Ne spui te rog care este studiul acela pe verii de gradul 3? Multumesc.

PS: din cate stiu eu asta este doar un mit, riscul este foarte mic inca de la verii primari - desi Biserica interzice relatia lor, fiind considerate rude apropiate, conform Levitic 18.

| martzian a răspuns:

"De ce accepta statul roman casatoria intre rude de gradul 2" - Esti neinformat. Statul Roman NU accepta casatoria intre rudele de gradul 2.

Codul familiei spune:
Art. 6
Este oprita casatoria intre rudele in linie dreapta, precum si intre cele in linie colaterala pana la al patrulea grad inclusiv.
"Pentru motive temeinice, casatoria intre rudele in linie colaterala de gradul al patrulea, poate fi incuviintata de Comitetul Executiv al Sfatului Popular al municipiului Bucuresti sau al judetului in cuprinsul caruia cel care cere aceasta incuviintare isi are domiciliul."

PS: Verii de gradul 3 sunt rude de gradul 8, din cate stiu eu, nu de gradul 2 sau 3! Verii primari sunt rudele de gradul 4 - casatorie interzisa atat de Biserica dar si de catre Stat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rectificatie! In viziunea multora chiar suntem animale! Deci orice e permis!

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

In viziunea multora chiar suntem produsul unui incest, deci orice e permis. devil

Răspuns utilizator avertizat
| Mădă0611 a răspuns (pentru u2irish):

Ai pus ghilimelele la alt cuvant laughing, trebuia sa le pui la stiinta. Oamenii de stiinta, acea stiinta fara ghilimele, nu cred in basme, ar fi chiar culmea.

| doctorandus a răspuns (pentru Mădă0611):

Tuberculoza e boala infectioasa. Rahitismul depinde in primul rand de alimentatie.

Eu am o verisoara de-a doua, ma pot casatori in mod legal cu ea. Conform testului ADN, doar 2.6% din ADN-ul nostru este identic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Faza, e ca, teoretic la gradul 3 e permis din punct de vedere genetic, dar totusi inca exista riscuri. Cunosc caz in care biserica a permis casatoria intre fratii. Adica 2 fratii s-au casatorit cu 2 surori iar copilul unei familii are deformatii, eu in totdeauna pana la gradul 3 am pus accentul de la gradul 4 in sus consider ceva normal, adica numai e asa mare caz.

| martzian a răspuns (pentru anonim_4396):

"Cunosc caz in care biserica a permis casatoria intre fratii." - Nu cred acest lucru. Este ilegal.

| anonim_4396 a răspuns (pentru martzian):

Nu erau 2 surori si doi fratii, adica ar fi intre cumnatii.

| Aiwendil a răspuns:

Da.Din punct de vedere fizic si al sanatatii se ivesc probleme.Dar daca te iau din punct de vedere religios dupa ce s-a terminat cu potopul, a mai rams familia lui Noe.Si cum s-au inmultit acestia? Cum au continuat rasa umana? Casatorindu-se copii intr ei.Plus ca noi oamenii fiind creati de Dumnezeu, noi avem toti acelasi sange.Primul a fost Adam, apoi Eva.Adica toti avem acelasi sange de la cei doi.Adica toti suntem frati si surori.

| martzian a răspuns (pentru Aiwendil):

"Cum au continuat rasa umana?" - FlyingFish, este evident cum a continuat. Dar, daca te uiti in Biblie, Dumnezeu a interzis incestul inainte ca omul sa stie de ce - motivul fiind tocmai involutia cauzata de pacat. Daca omul este animal, de ce animalele nu au problemele acestea? Think! happy

| martzian a răspuns (pentru Aiwendil):

PS: Uite o statistica privind riscul de anomalii la copii: la verii primari este de 0, 1%, mai mic decat in cazul tutunului, drogurilor, alcoolului, abuzului sexual sau sexului intre adolescenti. La verii de gradul 2 (grad 8 de rudenie) riscul este 0.

http://www.cousincouples.com/? page=overview

| chazz a răspuns:

"Zeu delirant maimutele rad de el " rolling on the floor))))))))))))))))

| Dan10079 a răspuns:

Biserica accepta casatoria intre rude numai de la al-8-lea grad, la veri. nu stiu.

| andri22 a răspuns:

Salut,sa stii ca biserica nu accepta asa ceva dar nu are de ales nu poate sa se opuna vointei unei anumite persoane de a se casatori, in mod normal totul decurge dupa sentimentele, opiniile si in special dupa gandirea omului..., Biserica nu se poate opune oameniilor pacatosi daca ei isi doresc sa se casatoreasca e problema lor dar apoi fiecare va fi rasplatit dupa faptele sale, stiu si ei ca nu este bine dar unei iubiri nu te poti oprii pentru ca iubirea din om face multe!

| Exilee a răspuns (pentru andri22):

"a stii ca biserica nu accepta asa ceva dar nu are de ales nu poate sa se opuna vointei unei anumite persoane" Asta este dovada de nemernicie. Ma rog, de fapt e treaba lor, dar acest lucru nu cred ca este placut inaintea Creatorului.

| Mariiaamariiaa a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Mi se pare normala casatoria intre doi verisori de orice grad, atata timp cat nu se face o practica din asta. In Romania casatoria este interzisa pana la rudele de gradul 4 (verisori primari), dar pentru motive temeinice ( o sarcina de exemplu) se poate oficializa casatoria verisorilor primari. Ma intreb de ce statul accepta casatoria intre verisorii de orice grad si biserica nu accepta, Daca statul accepta nu cred neaparat ca este un pacat sa te casatoresti cu un var, dar totusi undeva ne impotmolim. Statul e mai permisiv, adica permite casatoria intre persoane de religii diferite, intre copiii nasilor si cei ai finilor sau intre persoane care sunt verisori de gradul 1, 2, 3.

| andri22 a răspuns:

Oferi si tu funda odata?

| Mariiaamariiaa a răspuns:

Bolile enumerate de tine se aplica DOAR in cazul parinte/copil sau intre frati dar nu neaparat pentru ca cunosc un cuplu format din doi frati care au trei copii impreuna si sunt perfect sanatosi. Verii de gradul 3 sunt rude indepartate, legea permite casatoria si intre veri primari( sa nu mai vorbim de verii de gradul 2, 3 ). Eu cred ca nu ar mai trebui sa avem atatea prejudecati in privinta relatiilor dintre veri in primul rand pentru ca traim in secolul 21 si ar trebui sa privim altfel aceste relatii si sa incetam odata cu prejudecatile acestea care nu isi au rostul. Casatorii intre verii de orice grad au existat si vor exista tot timpul. Casatoriile intre veri nu sunt un pacat din nici un punct de vedere pentru ca in Biblie Dumnezeu interzice casatoriile pana la gradul 3 inclusiv, adica unchiul cu nepoata. Dpdv medical probleme de sanatate la eventualii copii rezultati din acest tip de casatorie pot sa apara numai daca se face o practica din casatoria intre rude. Eu cunosc un cuplu de veri de gradul 1 care sunt casatoriti civil si au copii si le merg bine. Eu nu judec pe nimeni si tolerez relatiile dintre verisori mai ales ca nu poti sa alegi de cine te indragostesti, se intampla pur si simplu.

| Mariiaamariiaa a răspuns:

Nu exista doi oameni care sa aiba acelasi ADN (numai in cazul in care as fi clone) si astfel fratii au doar 50% gene in comun, unchiul si nepoata 25% gene in comun, verisorii de gradul 1 ( 12, 5% adica putin ceea ce explica si faptul ca copiii verisorilor de gradul 1 ies sanatosi), verisorii de gradul 2 au 3, 125% gene in comun, iar verisorii de gradul 3 au 0, 78% gene in comun. Un cuplu de persoane care nu sunt rude au un risc de 2-3% sa aiba un copil cu probleme, iar verisorii primari au un risc de 3-4%, acelasi risc ca si verisorii primari il au si femeile trecute de 35 de ani, deci nu este o problema. Acesta este motivul pentru care se permite casatoria civila intre verisorii de orice grad.