Cine te pune sa faci doar ceva strict? acum poti face ce vrea gogosarul tau. Pentru ca rasa umana tinde spre rãutate, cu Cât e mai liber sa facã ce vrea cu atât se calauzeste in pãcat.
Nu cred ca e adevarat ce spui tu. Poate asta se intampla in universul tau de cunostinte sau poate vezi tu doar partea rea din oameni.
Acest stil de viata pe care la ales Dumnezeu ne face mult mai fericiti pe termen lung.
Sa inteleg ca esti un tanar crestin, de o anumita confesiune, care, sub protectia anonimatului pune o intrebare clara, logica, lucida.
In primul rand, ar trebui sa mai citesti si alte carti, sa vorbesti cu oameni din diferite religii si rituri, sa afli ce sistem de valori iti place. Poate nici macar nu iti place religia, ci filosofia sau altele.
Iisus sau Dumnezeu nu iti pot impune ceva de vreme ce sunt imaginari. Aceste restrictii vin din partea parintilor sau a bisericii.
Sunt multe de discutat pe tema asta, sociologic si psihologic, insa nu iti pot da sfaturi in aceasta privinta. Nu ma pot pune in pielea ta.
Dar cred ca orice om, orice tanar, ar trebui sa fie lasat sa aleaga liber. Sa fie sfatuit, nu obligat.
Hristos oferă adevărata libertate. Poruncile lui sunt indicatoarele pe care trebuie să le iei în seamă dacă vrei să ajungi la destinație. Diavolul robește omul, îl face incapabil să mai privească dincolo de orizontul lumii acesteia limitate. Așadar, cuvintele Lui sunt GPS. Dumnezeu ne-a ridicat la demnitatea de fii ai Săi, diavolul ne vrea slugile lui pe vecie...
Am zis eu ceva de diavol? Tu esti indoctrinat cu textul asta pe care mi l-ai aruncat in fata dar nu intelegi nimic din el. Daca eu imi traiesc viata cum vreau si fac ce vreau nu pot fi sluga nimanui iar un parinte adevarat vrea ca fiul lui sa-si gaseasca propriul drum in viata nu sa faca tot ce zice el.
Care libertate, ca orice faci e pacat, esti un sclav atat
Astia sunt obsedati de satana, care e un simplu slujitor la curtea lui iahve
Cine alege răul și păcatul nu este liber. Liber este acela care în orice situație se află, alege binele, alege Viața.
Deci totul este pacat si daca vezi un film de comedie, deci daca te bucuri de viata esti cu satana
Eu zic să aflii mai înainte ce este păcatul și apoi să faci astfel de afirmații. Viața cu Dumnezeu este adevarata bucurie și împlinire. Făcând răul poți să ai doar o aparentă libertate și bucurie. Viața cu Hristos este viața normală, plină de sens, de bucurie adevărată, de libertate. Păcatul creează mutații în viața ta și-n lume.
Desi am avut dreptate
El crede ca ateii au devenit atei pentru a fura si omori. Ceea ce arata cat de dus cu pluta e.
Este tocmai invers. Crestinii se autolimiteaza tocmai din cauza faptului ca respecta aceste borne kilometrice. Indicatoarele astea sunt gresite: "wrong turn", curba periculoasa inainte.
Daca cei doi sunt imaginari, adica dumnezeu si diavolul, de ce nu ii lasati in pace si nu va vedeti de vietile voastre reale?
Crezi ca fara crestinism sau dumnezeu nu poti trai? Nu va mai rasari soarele maine dimineata daca nu crezi tu cu ardoare in porunci?
Iti vei impusca colegii la birou sau vei comite alte fapte daca nu crezi in porunci? Pentru asta exista codul penal, dragul meu.
Omenirea s-a constituit in jurul legilor, nu in jurul religiilor!
anonim_4396 întreabă: