anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce Arsenie Boca este considerat sfânt? Si de ce unii oamenii se roagă la el de parcă ar fi Dumnezeu?

35 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns (pentru Werrich):

Multumesc pentru informatii!

| Werrich a răspuns (pentru Celcestietot):

Cu drag!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Nu are cum un mort să se roage pentru oamenii încă vii.winking După cum spune și Ecleziastul: Ecleziast 9:5-6 - "5 Cei vii, în adevăr, măcar ştiu că vor muri; dar cei morţi nu ştiu nimic, şi nu mai au nicio răsplată, fiindcă pînă şi pomenirea li se uită.
6 Şi dragostea lor, şi ura lor, şi pizma lor, de mult au şi pierit, şi niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face supt soare."

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Citita-i tu oare cuvintele lui Hristos cand ne-a spus ca Avraam este viu in rai? Ai vazut oare in Sfanta Evanghelie ca atat Lazar cat si bogatul nemilostiv pot vorbi si sunt vii?
Ai citit cu atentie cuvintele Mantuitorului cand i-a spus talharului de pe cruce "tu vei fii cu mine astazi in rai"?
Crezi tu oare ca in Hristos exista moarte? Hristos nu este cumva viata? Precum a spus "Eu sunt calea, adevarul si viata".
Oare Ecleziastul nu vorbea de cei morti spiritual, care n-au facut voia Dumnezeului celui viu?

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca mortul poate vorbi, asa cum a vorbit Sf. Prooroc Moise, impreuna cu Sf. Prooroc Ilie, cu Mantuitorul Iisus Hristos, pe muntele Tabor la Schimbarea la fata, atunci mortul se poate si ruga. -Marcu 9, 4: "Şi li s-a arătat Ilie împreună cu Moise şi vorbeau cu Iisus."
Problema ta este ca intelegi cercetarea filosofica a lui Solomon drept adevar vesnic, pe cand singurul adevar vesnic este cel rostit de Mantuitorul Iisus Hristos: "Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in mine, chiar daca va muri, va trai". -Ioan 6:58
Ti-am mai spus ca Hristos este Dumnezeu si El este mai mare ca Eccleziastul!
De fapt si acesta din urma ajunge la concluzia: "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat. - Ecclesiastul 12:7
"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă" -Matei 10:28
Trupul moare, dar sufletul ramane viu!