anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce ateii nu cred in puterea rugaciunii si in Dumnezeu nici dupa ce citesc cartea lui Iov din biblie? In toata biblia nu stiu o carte mai emotionanta si care sa-ti deschida ochii.

52 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Puteai sa-ti spui parerea despre acea carte si daca are vreun efect. Nu fac propaganda, nu sunt vrednic. Doar pun intrebari la care asteptam un raspuns decent si nu doar ca nu mai avem ce vorbi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ca religia e o invenție a omului e clar. Ca biblia e o carte care sustine acesta inventie e la fel de clar. Nu vad niciun motiv pentru care o persoana care se bazeaza pe logica si care nu are nicio dovada plauzibila ca dumnezeu si ființe fantastice si atotputernice exista sa isi schimbe parerea doar citind o poveste.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Repet faci propaganda, pastrazati basmele pentru tine

| slayer09 a răspuns:

Fiecare este liber sa aleaga in ce crede, unii Il gasesc pe Dumnezeu prin suferinte si minuni, iar altii prin suferinte Il condamna pe Dumnezeu, deci eu nu cred ca ateii nu cred in Dumnezeu, ci sunt contra Lui, ei in sinea lor, in constiinta aceea imbibata in informatii negative si rele cred ca exista, dar nu vor sa recunoasca, pentru ca vor sa se spele pe maini pentru viata asta pe care o au...este parerea mea.

| RAY a răspuns (pentru slayer09):

Asa cum tu esti contra lui zeus

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru slayer09):

Ura naste ura. Pacat ca se hranesc cu ea. Dam vina pe altii pentru suferintele noastre cand ar trebui sa vedem ce am gresit de am ajuns asa.

| slayer09 a răspuns (pentru RAY):

N-am nimic cu zeus, cu budha, fiecare cu alegerile lui, nu stiu cum e sa cred in ei, nu stiu ce imi poate oferi ei..nu stiu si nici nu ma intereseaza pentru ca eu stiu doar de Dumnezeul meu care stiu ca exista si e viu si ma ajuta, cum ma ajuta? prin luminare, intelepciune, si iubire. Imi da in momentele de cumpana exact ceea ce trebuie, unele probleme le rezolva chiar El, de la sine. Si cred in El pentru ca daca nu as crede, as fi mort cu sufletul si as avea si mi-as face la probleme de inima nu s-ar mai bucura, cum eram eu inainte. Deci alt Dumnezeu eu nu stiu, si nici nu vreau sa stiu din moment ce acesta ma aude si imi face viata fericita. Alegerea e a mea.

Eu am scris altceva tu ai raspuns pe langa subiect

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Voi chiar sunteti fanatici rau de tot

Daca asta vrei sa crezi asta e raspunsul pe care tu il accepti. Eu ti-am raspuns ca nu am nimic cu zeus, nu il cunosc nu stiu nimic despre el, ci doar din auzite, nu sunt contra lui, e treaba fiecaruia ce face cu alegerile sale.

Pai vezi asa si noi atei, agnostici, deisti, panteisti si restul de 5, 5 miliarde de persoane nu avem nimic cu zeul tau, care zeu al tau e impartit in 3 religi mari crestinismul este impartit in 6000 de secte, religi, culte

Imi spui ca nu ai nimic cu El, dar te iei de El ca are 3 religii ca nu stiu cate secte, deci ai ceva cu El. Nu prea esti sincer cu tine insuti

Pai e impartit in 3 religi mari, el are 3 religi? iahve nu a creat nici o religie,el are un singur popor cel evreu atat,, iisus nu a creat vreo religie, secta, cult, eu nu am nimic cu iahve din contra il citesc cu interes, as vrea sa vizitez si israel in viitor

Dumnezeu nu are nicio religie, religia este o initiere catre Dumnezeu. Este un mod de viata, ea te ajuta sa te unesti cu Dumnezeu, sa intelegi tainele Domnului, te invata, te duce mai aproape de Dumnezeu. Dar tu poti trai fara religie bine mersi, dar numai atunci cand esti desavarsit si stii cine este Dumnezeu, altfel te pierzi. Lasa-i pe altii sa te indrume catre Dumnezeu, nu o face de capul tau ca altfel vei inventa si tu o religie?

Dumnezeu asta are multe definiti,fiecare are definitia lui propie, de asta am si afirmat ca agnostici suntem cu toti, uni sunt agnostici teisti =cred,agnostici atei =nu cred, nimeni nu stie daca exista sau nu vreun creator,putere,dumnezeu,fiecare crede a el a nimerit lozul castigator,parerea mea daca exista un creator te va judeca dupa faptele tale dar asta nu inseamna sa nu iti pretuiesti viata iar daca nu exista e tot aia,crestini nu sunt oameni mai buni ca atei,mulsulmani,hindusi, agnostici,deisti,panteisti, apropo exista si crestinism ateist cica astia iau filozofia lui iisus si traiesc asa dar nu cred in divinitate, tot felul de gandiri,exista si ateismul budist, hindus =astia urmeaza invataturi atat, eu nu am spus ca invataturile lui iisus, mohamed, budda, krishnna sunt bune sau rele, reprezinta moralitatea de atunci si sunt si chesti bune in ele

Eu nu as inventa o religie,secta,cult, uni au incercat sa creeze biserica universala dar nu au reusit multe, fiecare are sistemul lui de valori, eu nu impun unui om cum sa gandeasca asa nici eu nu am nevoie ca alti sa imi impuna gandirea lor, fiecare poate avea un puzzele din urasul puzzele care se numeste adevar, nu spun sa fi ignorant si sa cercetezi, nu e ceva rau daca studiezi religile

Dap, fiecare are opinii si pareri diferite, fiecare poate Il vede diferit pe Dumnezeu, asta din cauza ca nu toti suntem la fel, si daca toti am fi la fel, am fi ca niste roboti. De aceea sunt si multe religii, pentru ca multi au diferite pareri despre religie si Dumnezeu, altii vor sa distruga religia si isi creeaza o religie sa inabuse credinta, dar in general nu religia e problema, nu budistii, nu agnosticii, nu ateii, niciuna din exteriorul nostru nu e problema, problema e in sufletele noastre, am uitat sa traim, sa ne bucuram frumos, sa iubim sa ajutam lumea si sa nu mai gandim urat despre oameni si alegerile lor, fiecare cu aleverile lui, trebuie' sa ii intelegem, noi ne dam cu parerea dar nu trebuie sa intram cu bocancii in credintele sau alegerile altora, prin iubire ii ajuti cu un sfat care pentru tine a functionat, daca il accepta e ok, daca nu, iarasi e ok. Noi trebuie sa ne schimbam, sa eliminam ura, dispretul, mandria din noi, si sa acceptam intelegerea si iubirea, si ai sa simti dulcegaria si bucuria si atunci IL vei afla pe Dumnezeu.

Eu dupa ce am scapat de moarte acum 2 ani mi-am dat seama ca sunt chesti mai importante decat materialismul,lacomia,ura, dispretul, mandria, faza e ca traim in capitalism iar capitalismul inseamna lacomie multa, hedonism, am ajuns sa fiu ca iisus un cinic sa nu imi doresc nimic material si doar sa iubesc ceea ce aveam, sa pun pret pe chesti mai putin materiale, faza e ca lacomia, materialismul zace in multi crestini din ziua de azi

Si budismul te invata ceva ca viata e suferinta, daca stai sa te gandesti si crestinismul vorbeste de purtarea cruci =fiecare are de dus o cruce, vorbim de suferinta inca din nastere pana la moarte

Te ajuta, eu de curand am inceput sa meditez, sa ascult muzica de relaxare, avem nevoie si sa ne descoperim nu sa fim hedoniști si lacomi

Pai foarte bine ca ai ajuns la concluzia asta, pentru ca asta trebuie in viata asta sa te desprinzi de tot ce inseamna materie, pentru ca toate sunt stricacioase, nimic nu ramane vesnic in lumea asta. Dumnezeu ti-a dat opotunitatea sa vezi ce inseamna adevarata traire, bucurie, si sa traiesti in iubire. Deci nu a cost intamplator ca era sa mori si nici ca ai reusit sa scapi de moarte. Deci deschide-ti mintea si inima si vei vedea (cu ochii mintii) mai multe lucruri frumoase lasate de Dumnezeu. Sunt multi crestini, preoti care nu prea au nimic cu Dumnezeu, dar tu nu iti mai bate capul cu ei, pentru ca in lume multe uscaciuni sunt, tu gandeste-te la tine, la sufletul tau cum sa il faci mai curat mai bun, mai iubitor

Foarte bine, ma bucur pentru tine, continua sa te descoperi si sa Il descoperi pe Dumnezeu si ai sa vezi ce frumos va fi