Gen,nu e stupizenie sa spui ca zeul catolic si cel ortodox sunt doi zei diferiti, iar apoi adaugi zi zeul adventist (3),zeul protestantilor (4),etc?
vs
Practic,toate religiile crestine,fie ele mai corecte,mai false,nu conteaza,servesc pe acelasi Dumnezeu, doar ca fiecare religie in vede in mod diferit. Nu ma ascund nici sa zic ca zeul islamismului este tot Dumnezeu dar descris diferit.
singur ti-ai raspuns la intrebare.te-ai si contrazis singur,categoric ora de logica nu faci sau nu esti prezent,nu stii nici macar de dumnezeul crestin dar vorbesti de islam, spui ca cica e descris diferit dar e acelasi zeu de parca nu conteaza, asa poti spui si ca zeus e tot ca dumnezeu doar ca e descris diferit, spune unui protestant sau catolic sau ortodox ca cica nu conteaza, daca nu conta nu exista atatea religii si una singura, tu nici pe la istorie nu ai dat, crestini sau omorat intre ei mai tot timpul
Intr-adevar, raspunsul tau este foarte logic si la subiect.
. Partea proasta este ca niste obraznicaturi de copii care se dau aici cu studii superioare si cu cunostinte de tip copy-paste, nu urmaresc altceva decat sa jigneasca pe cei credinciosi. Acestia se dau drept atei, crezand ca ateii sunt adeptii stiintei, si ca au in spate de fapt invatatura stiintifica. Eu am ignorat multi dintre ei dar se pare ca isi fac mai multe conturi si apar ca mustele primavara.
TPU este un site in primul rand care inseamna a ajuta,asta e scopul acestui site,a ajuta,nu a face propaganda,nu a sta pe el si sa isi exprimi convingerile,nu,TPU nu este un blog,iar cei care jignesc exista regulament pentru ei, nu doar atei jignesc,la voi sectancti toti sunt atei care nu sunt de secta voastra,si eu ca catolic botezat sunt diavol pentru voi sectancti, stai tu sa vezi daca e reala povestea cum ajungi tu in iadul catolic =prima biserica crestina
Spuneai ca Biblia nu o poate intelege oricine - asa este, dar se refera la fii lui satan. Fii lui satan nu pot intelege Biblia pentru ca nu o suporta. Fii lui Dumnezeu sunt aceia care cauta sa inteleaga,
desigur ca si eu ca catolic botezat sunt fiul lui satana ca na nu sunt sectanct, nici crestini nu inteleg biblia la fel doar voi ati inteles al naibi astia se inselau de mii de ani =catolici, ortodoxi au aparut si astia acum cateva secole si cica ei inteleg biblia, amuzant de patetici sunteti
Asa ca e mult mai usor sa invati doar noul testament plus ca il si poti intelege. Daca citesti toata biblia nu intelegi nimic deoarece vechiul testament este o invatatura iar noul testament este cu totul si cu totul alta invatatura
sectantule cum naiba isi permiti sa scrii asa ceva cand iisus a scris ca nici un cuvant nu va pieri vreodata din vechea lege
Pai fiecare crede in zeul lui, sunt si religii cu oameni care cred in mai multi zei. Asta e. Cine are mintea deschisa isi da seama, cine nu, e fanatic d'asta religios.
Intr-un fel ai dreptate dar doar partial. Zeul tuturor crestinilor e acelasi si anume Isus. Dar nu poti sa zici ca Allah e si el acelasi cu al crestinilor fiindca nu e Isus ci ei spun ca e vorba de cel al evreilor care nu il recunosc pe Isus.
Ba da. Yehova este unul si acelasi in toate cele 3 religii avraamaice cu toate sectele lor.
Deci voi nu îl slujiți pe Yhwh?
Crestinii nu il slujesc pe YHWH ci trinitatea. Nici atat nu stii?
Yehova sau YHWH este acelasi intr-adevar doar ca crestinii nu il slujesc pe El ci trinitatea si pun accent mai mult pe Isus, asta am vrut eu sa spun.
Sunt doar doi dumnezei principali. Primul este Dumnezeul absolut creatorul tuturor ingerilor si al cerului si al Pamantului si care este reprezentantul binelui. Al doilea dumnezeu este Diavolul ( care ca inger a fost creat de primul Dumnezeu ) care este reprezentantul raului. Fiecare alt dumnezeu este subordonat si in unitate sau comuniune cu unul dintre cei doi dumnezei. Zeul inchipuit al haosului este in comuniune cu Diavolul. Dumnezeul Fiul Hristos este in unitate sau in comuniune cu Dumnezeul absolut. Dumnezeu Fiul Hristos este si el un inger sau primul inger creat de Dumnezeul absolut. Exista si dumnezei simbolici precum dumnezeul necredintei si al scepticismului adorat de necredinciosi sau atei. Ei se lauda cu acest dumnezeu chiar daca ei nu-l considera un dumnezeu.
Nu huli! Iisus Hristos este mai presus de ingeri! Iisus Hristos este Dumnezeu intrupat si Creatorul ingerilor si a toate cate s-au facut din cate s-au facut! Ioan 1, 1:"Dumnezeu era Cuvantul."; Ioan1, 3: "Toate prin El s-au facut; si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut." Ioan 1, 14:"Si Cuvantul S-a facut trup si S-a salasluit intre noi si am vazut slava Lui, slava ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar."
Evrei, cap1:
" 4 Facandu-Se cu atat mai presus de ingeri, cu cat a mostenit un nume mai deosebit decat ei.
5 Caci caruia dintre ingeri i-a zis Dumnezeu vreodata: "Fiul Meu esti Tu, Eu astazi Te-am nascut"; si iarasi: "Eu Ii voi fi Lui Tata si El Imi va fi Mie Fiu"?
6 Si iarasi, cand aduce in lume pe Cel intai nascut, El zice: "Si sa se inchine Lui toti ingerii lui Dumnezeu".
7 Si de ingeri zice: "Cel ce face pe ingerii Sai duhuri si pe slujitorii Sai para de foc";
8 Iar catre Fiul: "Tronul Tau, Dumnezeule, in veacul veacului; si toiagul dreptatii este toiagul imparatiei Tale.
13 Si caruia dintre ingeri a zis Dumnezeu vreodata: "Sezi de-a dreapta Mea pana cand voi pune pe vrajmasii tai asternut picioarelor Tale"?"
Coloseni 1:15 "Acesta este chipul lui Dumnezeu celui nevazut, mai intai nascut decat toata faptura.
16 Pentru ca intru El au fost facute toate, cele din ceruri si cele de pe pamant, cele vazute, si cele nevazute, fie tronuri, fie domnii, fie incepatorii, fie stapanii. Toate s-au facut prin El si pentru El."
Anatema sectei satanice iehoviste care te rataceste si te inseala!
Prin Hristos Dumnezeu Tatăl l-a făcut pe îngerul care ulterior a devenit Satan Diavolul. Prin Hristos Dumnezeu Tatăl a făcut restul îngerilor si apoi cerul si Pământul.
Depinde acum si cu ce atei ai stat de vorba daca ai bagi pe toti in aceeasi oala pentru ca daca ai stat de vorba cu un copil de 14 ani si te-ai contrazis cu el pe anumite subiecte atunci singur ti-ai dat bataie de cap. sa zic si de ce. Eu unu nu cred in biblie in biserici in dumnezeul asa cum e descris de ortodoxi catolici martori lu iehova penticonstali si celelalte religi. automat am fost catalogat ateu am fost pus intr-o categorie de oameni far sa o aleg eu da nu m-a deranjat si nu ma deranjeaza pentru ca am zis ca daca asa sunt numiti cei care nu cred in religi atunci asa sa fie. si acum cand cineva ma intreaba ce sunt zic ca ateu sau as putea sa zic ca sunt om fara nici o religie. sunt om la fel ca oricare alt om dar am observat ca credinciosi sunt deranjati cand un om sa zic ateu ai pune unele intrebari iar multi nici macar nu se mai obosesc sa le raspunda pentru ca numai cand aud ateu se gandesc la el cu scarab. il vad mai prejos ca el mai prost. Nu toti fac asta binenteles dar cei care au rabdare le raspund cu texte din biblie ceea ce mi se pare total gresit sai explici unui om care nu a citit biblia cu ceva de genu vezi de exemplu ai sa gasesti raspunsul in matei 15 cu 8 cu ce mai zic ei pe acolo. ce sa inteleaga acea persoana pentru ca stiti prea bine ca biblia ca sa o intelegi trebuie sa o citesti toata si nici atunci nu intelegi mai nimic pentru ca tot de la crestini am auzit ca nu oricine poate sa o inteleaga. ce vreau eu sa zic mai exact e ca un ateu poate sa se adreseze cu o intrebare la toti crestinii si poate sa va bage pe toti in aceeasi categorie de oameni pentru ca voi aveti reguli. aveti o biblie si credeti toti in dumnezeu. Difera religile voastre doar dupa nume si traditii dar e aceeasi poveste spusa altfel in schimb un ateu sau un necredincios nu are nici o carte cu reguli nici o biserica si nici nu are vreun stapan. zeu sau lider.un ateu adevarat nu o sa va intrebe niciodata de ce pentru ca el va intelege. o sa va intrebe doar in momentul cand renunta la religia care e pentru ca majoritatea ateilor pana sa devina atei s-au nascut intr-o familie credincioasa si chiar daca nu s-au nascut intr-o familie credincioasa au fost obligati la scoala sa invete religia. iar cel care incearca sa convinga un credincios sa devina ateu atunci ala are o problema personala cu religia. un credincios adevarat nu poate sa zica ca nu vrea sa raspunda unui ateu pentru ca el il intelege pentru ca tu ca credincios asta iti e datoria sa raspandesti numele lui dumnezeu si sa aduci pe drumul cel bun pacatosii nu sa ai ignore pentru ca tu te crezi mai documentat ca el. asa ca degeaba va contraziceti dc voi asa si voi asa.iar cand aveti nelamuriri despre atei intrebati dc unii atei si nu dc voi ateii ca noi nu suntem o secta. sper ca nu am jignit pe nimeni
Foarte corect ce ai scris! As vrea sa adaog doar cateva lucruri. Ateii sunt aceia care il neaga pe Dumnezeu nu aceia care nu fac parte din nici o religie. Eu de ex, nu fac parte din nici o religie dar sunt crestin. Invatatura pe care o am este cea din Evanghelie nu crea din diversele dogme religioase
Daca un ateu, sau un credincios care nu este inregimentat in nici o religie, vrea sa stie anumite lucruri pe care el considera ca nu le-a inteles, este normal ca ceilalti sa ii explice atat cat ei stiu. Partea proasta este ca niste obraznicaturi de copii care se dau aici cu studii superioare si cu cunostinte de tip copy-paste, nu urmaresc altceva decat sa jigneasca pe cei credinciosi. Acestia se dau drept atei, crezand ca ateii sunt adeptii stiintei, si ca au in spate de fapt invatatura stiintifica. Eu am ignorat multi dintre ei dar se pare ca isi fac mai multe conturi si apar ca mustele primavara.
Spuneai ca Biblia nu o poate intelege oricine - asa este, dar se refera la fii lui satan. Fii lui satan nu pot intelege Biblia pentru ca nu o suporta. Fii lui Dumnezeu sunt aceia care cauta sa inteleaga, iar cel ce cauta va gasi. Biblia este usor de inteles daca cineva stie urmatoarele : - Biblia este formata din doua testamente, cel vechi care a fost dat evreilor ca indreptar PANA LA VENIREA LUI IISUS, si noul testament, cel pe care Dumnezeu L-a dat prin Iisus, cel pe care Iisus si apostolii l-au propovaduit, cel care se numeste Evanghelie, si cel care de fapt este invatatura crestinilor. Crestin este acela care TRAIESTE conform invataturii SINGURULUI INVATATOR Iisus si care este Evanghelia.
Asa ca e mult mai usor sa invati doar noul testament plus ca il si poti intelege. Daca citesti toata biblia nu intelegi nimic deoarece vechiul testament este o invatatura iar noul testament este cu totul si cu totul alta invatatura
Pufuletmic întreabă: