| Exal a întrebat:

De ce ateii "studiază" divinitatea,mai ales creștinismul mai mult decât o fac alți creștini? Mi se pare ciudat că atâția atei sa se alăture discuțiilor ce tin de religie,si asta nu doar pe TPU si ci pe reddit sau alte siteuri.
Ceva îi face pur si simplu dependenți de asta din ce observ,tot intra in subiect ca si cum sunt interesați, dar totodată urasc asemenea noțiuni. e foarte ciudat.

10 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

„We can start the topic by conceding that, just as no modern expert on Plato is expected to be a Platonist (even of the Middle or Neo- sort), no Bible expert should be expected to accept the ideas it puts forth, far less believe in its god(s) or its divine origin."
—Philip R. Davies, Reading the Bible Intelligently

| doctorandus a răspuns:

„My wife is an expert, among many other things, in Chaucer. She doesn’t "believe" in Chaucer, although she loves the texts and finds them personally important. There are professors in the university who teach the history of communism; most of them are not communists. Others teach the philosophy of Plato; they are not necessarily Platonists. Others teach the history of 20th century Germany; they aren’t Nazis. Others teach criminology; they aren’t necessary mass murderers... And so a scholar of Buddhism is not necessarily Buddhist (the ones I know aren’t); a scholar of American fundamentalism is not necessarily an American fundamentalist (one of my colleagues in that field at UNC is an Israeli Jew); a scholar of the history of Catholicism is not necessarily Roman Catholic (another colleague of mine in that field is, again, somewhat oddly, another Israeli Jew); scholars of Islam are not necessarily Muslim (neither of my colleagues in that field are); etc etc."
—ehrmanblog.org

| RAY a răspuns:

Acum 30 minute | Mircea08 a răspuns:
Nu e ciudat deloc. Din punctul de vedere al crestinilor, un lucru este clar : - Cei care nu slujesc lui Dumnezeu, slujesc diavolului. Asa cum slujitorii lui Dumnezeu fac ce a invatat de la Dumnezeu, asa si slujitorii diavolului fac ce face diavolul, printre care si faptul ca nu lasa pe altii sa traiasca in pace

ce raspuns de tot rasul, daca ateii sunt condusi de diavol de ce le ar pasa de biblie, de ce ar cauta sa invete despre biblie, sa discute despre ea? dupa prostia ta ar insemna ca satana e un calugar in manastire care e sfant

| RAY a răspuns:

Daca crestini habar nu au de propia lor biblie macar cineva trebuie sa stie,si cred ca aia sunt atei,deisti,agnostici,panteisti,liber cugetatori,non religiosi, daca ateii ar fi cu satana nu ar studia biblia si nu le ar pasa de ia, cred ca e logic asta, dar cum multi crestini nu au habar de ea inseamna ca crestini sunt cu satana dupa ilogica lui mircea, Steregoi iar scrii tampeni, https://ro.wikipedia.org/wiki/Galileo_Galilei a afirmat ca pamantul se invarte in jurul soarelui, sa inteleg ca cei care isi pun creierul la treaba sunt posedati de satana, pacat ca intr o tara aflata in ue exista asemenea gandiri

| RAY a răspuns:

Https://www.tpu.ro/......eaza-aici/

mircea tu te consideri sfant ))))))) ce se cred sectancti, iisus spunea sectanctule eu am venit pentru cei pacatosi, cei din urma vor fi primi, nu uita sectanctule ca cei mai mari crestini au fost pagani la un moment dat

Răspuns utilizator avertizat
| Steregoi a răspuns:

Ca sa se razbune. Li se pare ca credinta le-a rapit o parte din copilarie. Mai pe scurt datorita emotiilor. Interesant este ca ei insisi considera emotiile ca ceva negativ. Galileo a fost ucis de inchizitia posedata de Satan. Ei vor sa se razbune pe credinta pe care o confunda cu religia cu fosta inchizitie. Ei pretind ca se distreaza cu asta dar eu cred ca e mai mult decat atat adica sunt implicate si motivele enumerate de mine aici in acest raspuns. Ei pretind ca sunt adeptii adevarului cand de fapt sunt condusi de emotii. happy

| Nilsson a răspuns:

Pentru ca se ghideaza dupa un principiu simplu: „Daca eu sunt pierdut sa fie si altii odata cum mine"

| Mircea08 a răspuns:

Nu e ciudat deloc. Din punctul de vedere al crestinilor, un lucru este clar : - Cei care nu slujesc lui Dumnezeu, slujesc diavolului. Asa cum slujitorii lui Dumnezeu fac ce a invatat de la Dumnezeu, asa si slujitorii diavolului fac ce face diavolul, printre care si faptul ca nu lasa pe altii sa traiasca in pace