Dar de ce au ateii prejudecati fata de cei care cred in Dumnezeu? De ex. "daca esti teist crezi ca pamantul e plat si ca Universul are doar 6000 de ani" etc.
Si tu esti ateu pentru orice zeitate in care nu crezi,asa ca curiozitate,cei drept cand vezi multi fanatici care vin cu argumente retardate sau manipulare emotionala,vezi ca sunt prosti,nu ai ce discuta cu ei,sunt fanatici, ei stiu totul, sunt mandri pe ceea ce stiu, ei nu vor cunoastere, stiinta, pentru ca deja stiu totul
Este adevarat, exista unele specimene blocate pe unele idei cu care nu ai ce vorbi. Dar acestia pot fi gasiti peste tot, si teisti si ateisti, nu exista o regula clara.
Pai, asa ceva ar viola valorile de bun simt a societatii moderne. In schimb, credinta in ceva supranatural nu incalca nimic, din punctul meu de vedere.
Eu singurul lucru pe care nu il inteleg, este de ce refuzi sa crezi in Dumnezeu, din simplu fapt ca in ziua de azi sunt dovezi mixte in orice domeniu, cu toate astea nu cred ca e relevant sa te urasc pe tine ca om pentru asta, iar din punct de vedere crestin eu chiar trebuie sa te ajut atunci cand tu treci printr-un necaz mare, pentru ca pana la urma suntem oameni iar iubirea fata de semeni nu ar trebui sa aiba bariere. Totusi sunt putin curios ce te-a determinat sa nu crezi, majoritatea oamenilor au ajuns sa nu creada din cauza unor drame sau a unor necazuri imense prin care au trecut.
Pentru ca sunt antrenati astfel. Cumva li se impune o anumita conduita, iar cei care nu se conformeaza acestei conduite sunt vazuti ca fiind contrare lui Dumnezeu, ca l-ar nega, ca pacatuiesc. Asta doar pentru ca nu se conformeaza majoritatii.
inflicted întreabă:
LikeARollingStone întreabă: