| andreidu a întrebat:

De ce au renuntat romanii la vechile credinte?
Nu mai crede nimeni in Zalmoxis si au devenit sectanti, crezand in Iisus, datorita influentelor din vest.

Ce se intampla cu tara asta, infiltrata de secte?

32 răspunsuri:
| BlackSulphur a răspuns:

Asta ma intreb si eu... Asta se intrebau si paganii cand erau la taierea capului!

| Bogdana a răspuns:

Si tu ce certitudine ai ca Zalmoxis chiar a existat? De ce crezi in el?
Si de unde stii ca Isus nu a existat?

| nogomani a răspuns:

Niste oameni de nimic romanii astia, si-au pierdut valorile si identitatea nationala trecand la o religie "imprumutata" din orientul mijlociu.
Pana cand mai nebunilor, pana cand o sa il mai negati pe Zalmoxis?

| ada92 a răspuns:

Cine este acest Zalmoxis? nu am auzit de el

| EmaS a răspuns:

Alea ''e '' demodate! laughing

Răspuns utilizator avertizat
| ada92 a răspuns:

Exista un singur Dumnezeu, Isus este fiul lui Dumnezeu 1Corinteni 8:5-6 Căci, chiar dacă ar exista cei ce sunt numiţi „dumnezei", fie în cer, fie pe pământ, aşa cum şi există mulţi „dumnezei" şi mulţi „domni",  pentru noi există un singur Dumnezeu, Tatăl, de la care sunt toate lucrurile, şi noi pentru el, şi există un singur Domn, Isus Cristos, prin care sunt toate lucrurile, şi noi prin el.

| AnnaMaria27 a răspuns (pentru andreidu):

Daca crezi in Dumnezeu, nu inseamna neaparat ca esti sectant! straight face

| sunrises a răspuns:

Te doare pe tine de Zalmoxis cum ma doare pe mine de folcloru zalmoxian...

| RedheadOnTheRun a răspuns:

Vai de tine!

| RobySz98 a răspuns:

In sfarsit un om cu cap...te respect pentru credinta ta puternica

| marianvranceanul1 a răspuns:

Nu se mai crede in Zalmoxis de la sfarsitul Antichitatii.Dar sunt unele religii care continua sa fie raspandite de mii de ani:budismul, iudaismul, hidusii.

| marianvranceanul1 a răspuns:

Tu crezi in culte stravechi? Pai intreaba-te de ce nu mai cred grecii in Zeus, egiptenii in Ra, scandinavii in Thor, romanii in Marte.Dar tu crezi in religia geto-daca.\?

| unul1 a răspuns:

Pentru ca traditiile religioase ale daciilor s-au transmis pe cale orala si nu in scris.

| relian a răspuns:

Pt ca asa era la moda si inca este si apoi pentru ca poprul roman este cum este, tot ce este din afara este cool ce e de la noi e naspa.Si sarbatorile la fel au venit si au fost adoptate ca li se par romanilor nu stiu mai frumoase, ori ca suna altfel.Una e sa spui Zalmoxis si alta Isus.WOW isus auzi parca suna mai frumos.Sau Valentin's day wow pai cei aia sinziene sau mai stiu eu, lasa ca bagam astea din afara.Plus ca au fost aduse si de strainii care neau asuprit cu voia noastra asa ca romanii accepta orice.O da si pe maicasa pentru isus.Si ai dreptate astea sint secte, orice provine din afara teritoriului este sau ar fi trebuit considerata secta.Noi neam lepadat de traditiile noastre si neam dat cu dusmanu, ne-am vindut tara cum se spune.Dar asta nu e ceva nou.Pt o punga cu zahar si o sticla cu ulei romanii fac orice, asa ca ce rost mai are sa ne batem capu cu alte chestii.Si de vina sint guvernantii, si cei care au condus teritoriul asta inainte. Pina sa cucereasca Roma Dacia am avut conducatori adevarati, care erau apreciati de toata europa si asia. Dupa ce am fost cuceriti acei conducatori au fost eliminati si au fost promovati tradatorii, lenesii, hotii si asa mai departe care se pare conveneau intereselor cuceritorilor.Si uite asa de atunci pina azi numai conducatori din astia am avut, Si cine stie cit o sa mai aveam si de acum in colo.Adevaratii patrioti, conducatori sint disparuti sau fosile, iar daca mai exista cite unu nu are loc pe nicaeri este marginalizat, dat uitari si de cei care conduc si de catre populatie.

| nesuferit a răspuns (pentru Bogdana):

Isus a exista, fara indoiala, insa nu a fost niciodata un zeu, a fost muritor, un relgios fanatic,

| nesuferit a răspuns:

Mie imi raspunde zalmoxis, deci zeul tau dumnezeu e inexistent
Asta e rationamentul tau, recunosti ca e slab nu?

| RAY a răspuns:

Nu iahve

| RAY a răspuns:

De ce au renuntat romanii la vechile credinte?

nu au renuntat si au inclocuit zeii cu sfinti http://www.youtube.com/watch?v=yNSSRxcxcnE
si pe zalmozis cu isus, in iahve cred putini 13 milioane de persoane

Ce se intampla cu tara asta, infiltrata de secte?

asa tara asa oamenii

| Polonic1 a răspuns:

Credinta in Isus si D-zeu ne-a fost indusa dupa ce Dacia a fost cucerita de romani, adica prin jurul anului 106.

| nesuferit a răspuns:

As vrea sa te cred pe cuvant, insa trebuie sa demonstrezi. asta cu CHIAR SA INTAMPLAT ma lasa rece.constiinta nu are nici o treaba cu dumnezeu, tine subconstient

| nesuferit a răspuns:

Eu slab? te domin si fizic si mental cand vrei tu

| nesuferit a răspuns:

Te cred pe cuvant acun

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Diferenta dintre Dumnezeu si Zamolxis este ca: Dumnezeu este unicul creator pe cand Zamoxis este demon a lui Satan. Deaia nu in ii admit suveranitatea.

| Striker14 a răspuns (pentru andreidu):

Frate, eu nu cred in nimic, la ce nivel de prostie a ajuns credinta, mai bine sa nu crezi in nimic.