| LupusDei1993 a întrebat:

De ce Biblia nu are informații utile ce ar avansa umanitatea dar de fapt o ține involuată prin mitologii, contradicții și răutate pură?

26 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Biblia are informatiile pe care Creatorul le considera utile pentru ca oamenii sa inteleaga de ce au fost creati, care e scopul existentei lor.

| LupusDei1993 explică (pentru ania):

Nu avem niciun scop predeterminat, scopul ti-l faci tu singur.

Răspuns utilizator avertizat
| Holiday a răspuns:

Unele carti sunt despe "Asa nu!", altele despre "Asa da!".
Din ambele poti invata ceva.
Biblia e din prima categorie.

| halogen001 a răspuns:

Biblia e asa cum e deoarece e scrisa de oameni primitivi, nestiutori, necinstiti si vicleni pentru care a minti e un lucru firesc pentru ca le permite sa insele si sa controleze naivii creduli si nestiutori. Biblia e scrisa pentru a prosti si nu e sursa de cunoastere sau de adevar.

| iurii75 a răspuns:

Puțin parafrazată întrebarea ta ar suna cam așa -" de ce pompierul într-o clădire în flăcări îi spune unei persoane doar unde este focarul și cum să iasă din clădire, dar nu-i spune nimic despre unde s-ar putea angaja la muncă că da câștige bine, să-i transmită niște cunoștințe ce l-ar ajuta in acest sens, s-a.m.d.

| Nilsson a răspuns:

Ca unul care citește regulat Biblia, unele cărți chiar de mai multe ori, îți spun fără dușmănie că ești total pe dinafară, a citi un articol de pe un site ateist nu înseamnă că ai citit Biblia.

https://youtu.be/WbY3A5u0XvA
https://youtu.be/f_v5TvnaNvE

| NotNamed a răspuns:

Pentru ca oamenii de acum 2000 de ani erau inferiori ca gandire si multe lucruri le interpretau gresit.

| DonEduardo a răspuns:

Ce rautate pura visezi?

| LupusDei1993 explică (pentru DonEduardo):

Genociduri, sclavie, eugenice, rasism, violuri ca pradă de război și iad ca pedeapsă infinită în Noul Testament.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aceasta carte atinge orice altceva dar nu rațiunea, pentru că nu aceasta a fost scopul ei de la început.

Sentimentul cel mai puternic, Iubirea.

| anonim_4396 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ma repet: Scopul scrierilor religioase a fost sa atinga inimi, nu trei randuri de creier.
Asta nu inseamna ca nu e știință ce scrie acolo, filosofia este si va fi considerată întotdeauna știință.

De aceea e fascinantă biblia, pentru că ascunde lucruri nestiute de intelepti, sau de cei care se cred unii.
Biblia "e grele" daca nu separi simbolistica de realitate.
Si asa cum ti-am mai zis, e concepută in asa fel ca un înțelept sa ramana prost in înțelepciunea lui Dumnezeu si un prost sa ramana înțelept in înțelepciunea lui Dumnezeu.

Si eu pot sa fac din ceva real o poveste, am nevoie doar de câteva figuri de stil, metafore ca sa ii derut pe mulți cu știință mea.

Cum sa nu, transpun realitatea mea într-un tablou ireal.
Doar un exemplu si apoi te las sa repeți materia:
Ispitirea Lui Isus.
Gandul rau a primit un alt nume, a capatat o alta forma si diavolul a fost creat prin transpunere.

Fiecare vede realitatea pe care o doreste, in limita capacității sale de intelegere, la sfarsit de tot vom vedea/sau nu vom vedea cine a avut dreptate.

Harry Potter nu sunt fapte reale, istorice, pe când Iisus a existat istoric.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Părintele Calistrat spune: Biblia, vechiul testament este greu de înțeles, și doar alți preoți bătrâni o înțeleg și știu. Dar noi mai mult mergem pe noul tastament, noul tastament nu este greu de înțeles și e mai recomandabil puțin știutorilor.

Și se mai spune: Oamenii puțin o pot cunoaște, iar diavoli perfect o cunosc.

| marinaru777 a răspuns:

Mai bine cauti in interiorul tau si aflii raspunul, omul in general vede paiul din ochiul aproapelui dar nu barna din ochiul lui.

Întrebări similare