Dumnezeu nu cere nimanui sa ucida. Din contra El ne indeamna sa iubim si pe vreasmasii nostrii.Sa binecuvantam pe cei ce ne blesteama.
Biblia te contrazice grav. Atat dumnezeu cat si isus cer uciderea anumitor oameni (documenteaza-te mai mult pe tema asta). Inteleg ca ai o religie personala si ca iei din biblie doar ce iti convine si ce seamana cu ce vrei sa crezi despre dumnezeu dar asta nu inseamna ca ce ai zis acum este corect. Daca ti-ai fi citit biblia ai fi stiut ca ce zic este adevarat. Acum incearca sa raspunzi si la intrebarea mea.
In Noul Testament Domnul Isus ne invata sa raspundem cu bine la rau.,, Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu ucizi; oricine va ucide va cădea sub pedeapsa judecăţii."
;
22 Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: „Prostule!" va cădea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: „Nebunule!" va cădea sub pedeapsa focului gheenei.,,
Omorati un oras intreg daca ati auzit ca exista necredinciosi in el chiar si animalele lor si distrugeti tot ce va iese in cale
Deuteronom 13 :13-16~
13,, Niste oameni rai au iesit din mijlocul tau, si au amagit pe locuitorii din cetatea lor zicînd:, Haidem si sa slujim altor dumnezei!`` -dumnezei pe cari tu nu -i cunosti
14sa faci cercetari, sa cauti si sa întrebi cu deamanuntul. Daca este adevarat, daca lucrul este întemeiat, daca urîciunea aceasta a fost facuta în mijlocul tau,
15atunci sa treci prin ascutisul sabiei pe locuitorii din cetatea aceea, s'o nimicesti cu desavîrsire împreuna cu tot ce va fi în ea, si sa -i treci chiar si vitele prin ascutisul sabiei.
16Sa strîngi toata prada în mijlocul pietei, si sa arzi de tot cu foc cetatea si toata prada ei, înaintea Domnului, Dumnezeului tau: sa ramîna pentru totdeauna un morman de darîmaturi, si nici o data sa nu fie zidita din nou.
Si in vechiul testament ce este scris oare?
apropo incep sa observ ca deja tu il consideri pe Iisus un zeu si ca ai credinta mai mare in el decat in Dumnezeu.Pai cum vine asta?
Isi pierzi timpul si eu il pierd degeaba uite cum gandesc crestinii http://teoria-evolutionista.blogspot.com/2012/04/biblia-in-context.html
Nu ma refer la masoni. Habar n-am ce reprezinta masonii si nu ma obosesc sa ma interesez deoarece nu-mi pasa. Dumnezeu nu omoara pe nime? Serios? Pune mana pe biblie si citeste-o.
Mare frectie ca esti teolog... Daca dumnezeu nu ucide pe nime de ce apar in biblie atatea crime facute de el si de ce porunceste sa fie ucise anumite categorii de oameni ( chestiile astea apar atat in NT cat si in VT)? Cat despre masoni, daca sunt un ordin secret tu cum stii ca exista, cum sunt organizati si ce fac? Daca nu ma intereseaza ceva de ce sa invat despre acel ceva? Observ ca treaba cu masonii este un fel de obsesie pentru majoritatea romanilor.
Pun intrebari din pura curiozitate. As pune intrebari legate si de alte religii care sunt mai interesante decat crestinismul dar nu cred sa sunt astfel de persoane aici, majoritatea fiind crestini si nu vreau raspunsuri cu copy paste din partea celor care nu cunosc subiectele respective. Cred ca si tie ti se pare normal nu?
Oh yea...tell us all about how you "got your hands on this info". Ffs, how funny. Dar nu cred ca are vreo legatura cu alea peste 1000000000000000 de videouri de acelasi gen de pe youtube, nu?
Iti asumi un risc major. AHAHAHAHHAHAHAHA.Iti spun eu un risc mai mare: sa stingi lumina inainte sa te asezi in pat.Chiar aveti impresia ca sunteti o rasa speciala? ca ati descoperit marea conspiratie? ca ati fi salvati ca ati vazut un video pe youtube care va spunea asta? Nici nu se merita spuse mai multe despre subiectul asta pueril (atunci cand este vorba despre ceva impotriva crestinismului).
One more question: de ce niciodata nu dati o explicatie pentru versetele alea de mai sus cu ucisul? Era Dumnezeu beat sau ala de a scris cartea respectiva?
Am fost si eu la teologie. Si in noul testament, isus cere uciderea anumitor oameni.
Dumnezeule, imi cer scuze, nu stiam ca vorbesc cu un schizofrenic. (you don't deserve salvation)
Schizofrenicul esti tu, n-am zis de altcineva. Iar raspunsul de mai sus era pentru acuzatiile tale puerile si conspiratiile tale retardate.
Cand cineva indiferent ca e vorba de prima sau a doua varianta, face fie bine fie rau din aceeasi religie, nu are cum sa fie religia adevarata pentru ca un crestin adevarat nu se lauda cand face bine si nu ucide, deci cei din religia adevarata nu ucid nici nu se duc sa lupte impotriva altora si nici nu fac fapte bune pentru a fi vazuti de alti ci sa fie vazuti de Dumnezeu, nu se lauda.Isaia2:2-4, Ioan13:34, 35.
DeProfundis99 întreabă: