| RazvanRfi a întrebat:

De ce considerați că Dumnezeul din religia voastră, Yahweh, este cu adevărat singurul Dumnezeu și nu alte zeități, precum Shiva sau Brahma? Cum explicați diferențele clare dintre experiențele voastre religioase și cele ale altora, cum ar fi cele ale budistilor, care nu cred într-un zeu personal? Dacă fiecare religie are viziuni și experiențe diferite despre divinitate, cum puteți fi siguri că Dumnezeul vostru este cel adevărat? Nu credeți că acest lucru ridică întrebări esențiale despre natura religiei și a credinței, despre cum interpretăm realitatea și despre ce înseamnă „adevărul" în contextul spiritual?

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Vezi tu majoritatea nu se întreabă nimic că sunt zombi, adormiți

| EestiSodalane a răspuns:

Simplu. Nu mă iau după "experiența mea religioasă" ci după analiza comparativă a religiei prin prisma istoriei și a filozofiei. Atât religiile cât și filozofiile sunt paradigme care pot fi comparate între ele. Ele răspund la problemele fundamentale filozofice înainte de metafizică în moduri diferite, unele mai satisfăcăfoare decât altele. Dpmdv Creștinismul dă cel mai satisfăcător răspuns nu doar comparat cu alte religii ci și comparat cu alte filozofii.

| RazvanRfi explică (pentru EestiSodalane):

Spui că te bazezi pe analiza comparativă a religiei și filozofiei, dar aceasta este tot o alegere subiectivă. Fiecare religie și filozofie are răspunsuri diferite, iar a spune că Creștinismul este cel „mai satisfăcător" este doar o preferință personală. De ce să presupunem că Creștinismul are răspunsuri corecte, când și alte religii, ca Hinduismul sau Budismul, oferă răspunsuri valide în propriile lor contexte? Dacă nu poți demonstra obiectiv că Dumnezeul creștin este „adevărat", nu este decât o iluzie că al tau este singurul răspuns corect. Diversitatea religioasă arată că adevărul nu poate fi impus de o tradiție.