Religia este un mecanism psihologic prin care oamenii se amăgesc ca:
-exista viata despre moarte si nu se termina totul acolo
-esti protejat impotriva bolilor si a necazurilor daca te rogi
-cineva te iubeste si e alaturi de mine constant
Acesti oameni (adica religiosii) se folosesc de religie pentru a isi induce aceste lucruri.
Eu, ca persoana nereligioasa, imi este si mila, dar ma si amuza cand ii aud pe unii:
,, Ma rog sa iau nota mare la test"
,, Dumnezeu va fi mereu alaturi de mine"
,, Dumnezeu ma va pedepsi pentru asta"
,, In biblie scrie ca s-a creeat Adam si Eva, deci o sa urasc persoanele gay care nu mi-au facut nimic rău, fara vreun motiv dovedit sau valid"
In realitate, acest,, Dumnezeu" e doar o proiectie a mintii lor de care se folosesc pentru a accepta lucruri greu de acceptat:
-dupa ce mori, mori
-exista petsoane care sunt atrase de acelasi sex, iar asta e OK
-nimeni divin nu te apara de boli
-nu exista reguli impusd de vreo divinitate
Asta e parerea mea.
Daca POATE (cu accent pe poate) exista o forta care ne-a creat pe noi si infinitatea echilibrata si perfecta a universului, nu ne-a creat ca sa ii dam nimic la schimb, ci doar ca sa existam.
Ti-as raspunde la absolut toate afirmatiile, inclusiv citandu-ti asazisi crestini care spun:
,, Eu cred in Dumnezeu ca sa ajung undeva dupa moarte"
,, In biblie sunt reguli pe care trebuie sa le urmam"
,, Daca nu cred in dumnezeu ma voi imbolnavi"
Dar e clar ca nu ai vorbit cu un numar mare de persoane care se intituleaza crestini.
Si degeaba imi spui tu mie ce a zis iisus, ca eu n-am citit biblia si nici nu ma roade curiozitatea
Eu am vorbit doar cu persoane crestine care mi-au zis toate frazele enumerate.
Asa ca daca nu esti de acord cu ce am scris, poti sa ii invinuiesti pe crestini, nu pe mine, care doar am citat niste afirmatii.
Asa ca nu are rost sa imi pierd timpul cu tine. Fa ce consideri ds cuviinta.
Dar nu uita sa faci sport (daca stii ce zic)
Care stiinta o neaga? Aia in care ceva poate sa apara din nimic? Daca e pana intracolo, ateii neaga stiinta oentru ca ei cred ori ca totul a aparut din nimic, ori ca universul a existat din totdeauna, ambele fiind incorecte stiintific.
recedaniel3 întreabă: