| WR104 a întrebat:

De ce cred atat de mult in Dumnezeu acesti duhovnici cu barba pana in pamant, niste oameni care daca ii privesti ai putea spune ca sunt plini de intelepciune.
Ce anume poate impinge un om sa renunte la viata lui pentru a se dedica total fizic si psihic bisericii?

Răspuns Câştigător
| zoeZoe a răspuns:

Unii au chemarea asta de mici, sunt priviti mai ciudat pentru ca sunt asa de interiorizati si se simt foarte bine in bisierica.
Altii au revelatii mai tarziu, iar a treia categorie cred ca sunt cei care isi cauta un refugiu din cauza unor nefericiri personale.

15 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Numai atunci cand Il intalnesti cu adevarat pe Dumnezeu toate celelalte lucruri palesc isi pierd valoare. Devi un om nou iti schimbi atitudinea, vorbirea, ordinea prioritatilor, faptele, modul de viata. Atunci vei spune asa cum a spus Apostolul Pavel,, Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos.,,

| Inferno a răspuns:

Stii,nebunul si inteleptul se aseamana in multe privinte.

| RAY a răspuns:

Sunt persoane care se regasesc acolo, asa cum sunt hindusi care stau in pustiu, sau budisti

| Mădă0611 a răspuns:

Indoctrinarea, aici intra atatea lucruri ca am putea vorbi zile intregi (fapt --> explicatia lor --> explicatia logica/stiintifica).
Ei vad totul inger - demon, absolut tot, asa ca daca pe unii ii sperie oamenii rai, pe ei ii sperie demonii, suferinta, iadul, si comparand viata asta cu eternitatea, merita sa suferi o nanosecunda pentru ca mai tarziu sa fii in pace. Multi se calugaresc dupa ce au avut probleme, au pacatuit mult, i-a mustrat constiinta, au inceput sa aiba probleme si au pus totul pe seama lui dumnezeu, pedeapsa divina, sau daca au avut in familie oameni "pacatosi".

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Credinta puternica in viata vesnica, cati atei ai vazut in aceeasi situatie?

| dragos9234 a răspuns:

Cine stie...
Poate chiar l-au intalnit pe dumnezeu
Poate din cauza indoctrinarii din copilarie
.

| AlexeHellsing a răspuns:

Ei l-au cunoscut pe Domnul prin nevoințe.
Aceștia sunt oamenii care la vremea tinereților lor, era luați de proști de către ateii comunismului, iar acum, dacă s-ar lua la vorbă cu Iustin Pârvu de exemplu, i-ar da ignore... laughing

| NAdrian a răspuns:

Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa.(Evrei 13:7)

| HowdidIgethere a răspuns:

Pentru noi e complicat, greu de inteles sa renunti la tot ce straluceste in lume. Poate ca au inteles ca degustarea placerilor inseamna o viata controlata, cu automatisme din care nu poti iesi chiar daca vrei, poate ca apropierea, chiar si pentru putin timp de Dumnezeu, le-a deschis alta perspectiva. Intr-un vechi sondaj de opinie despre telurile vietii, la care americanii au raspuns "cariera si comunicarea", niste orientali au zis "sa nu iti dezamagesti familia si societatea". Poate ei vor sa nu il dezamageasca pe Dumnezeu.

| adinaciosescu a răspuns:

Sunt oameni piosi care au un har dumnezeesc.Acestia sunt pustnicii, care in mod deliberat isi inchina viata si trairea divinitatii.Inima lor e plina doar de iubire catre D-zeu.Sunt feriti de "murdaria"cotidiana, si isi petrec viata in rugaciune.Cauza? Unii asa simt, altii au luat contact cu lumea si nu au putut accepta ceea ce se intampla...Din pacate oamenii piosi sunt tot mai putini, iar in biserici regasim tot mai multi preoti cu barba lunga, care de fapt nu au nimic de a face cu smerenia decat ca au facut o afacere din propovaduirea cuvantului bisericesc.Prea multi farisei in randul lor.Din pacate asta e realitatea.Curand vor disparea si acei batrani pustnici...

| tasmania a răspuns:

Cam asa cred ca se intrebau si imparatii persecutori ai primelor veacuri; imparatii si subalternii lor, care ii priveau si-i ascultau pe crestini fara sa-i vada si fara sa-i auda. Zice Apostolul: "Cine ma va desparti de dragostea lui Hristos?". Cand ai gustat din Hristos, lumea nu mai e aceeasi - intrevezi noi intelesuri ale creatiei.

| ChuckNorris42 a răspuns:

Heh..multi dintre acei barbosi intelepti nu cred. Asta-i si ideea. Profita de cei prosti.

| minahrs a răspuns:

Pai chiar sunt plini de intelepciune. Din cauza asta au ales sa isi dedice intreaga viata lui Hristos.

| dobratitus a răspuns:

Parerea mea e ca, acesti duhovnici nu sant dupa voia lui D-zeu, de exemplu Isus era printre oameni, nu cersea, se ruga pentru oameni si ii vindeca fara bani.Nici unde in Bibile nu scrie ca trebuie sa renunti la viata, sa te izolezi, etc.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru dobratitus):

Iisus a facut post negru si s-a izolat de toti timp de 40 de zile.Deci,care- problema? Spre exemplul Sf.Nectarie Taumaturgul.Sunt recunoscut faptele pe care le facea in timpul vietii.Deci nicaieri nu scrie ca pustnicii nu intalnesc oamenii.