anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce cred crestinii in zeul evreilor? De ce nu cred in zeii stramosilor lor?

26 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Este acelasi Dumnezeu. Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov.

| nesuferit a răspuns:

Lumea are nevoie de un zeu, inca, iar dumnezeu este cel mai popular

| HueyFreeman a răspuns (pentru nesuferit):

Lumea nu are nevoie de un zeu. Lumea are nevoie sa nu ii fie teama sa gandeasca, are nevoie de evolutie, nu involutie.

| victoreanu a răspuns (pentru HueyFreeman):

Ateii nu sunt "lumea".
Reprezinta o infima parte din populatie( 1% in Romania) si cei mai multi sunt si prost educati.

| HueyFreeman a răspuns (pentru victoreanu):

Aham, si ti se pare ca am mentionat ceva de atei? Am zis lumea, nu ateii, iar lumea mea nu este Romania, lumea mea este intreaga planeta.

| danay72 a răspuns:

Pentru ca se bazeaza pe Biblie, iar Dumnezeul evreilor e Dumnezeul Atotputernic, chiar si istoria vorbeste despre acest lucru.Numele lui este Iehova si este Dumnezeul adevarat.

| tudus a răspuns:

Pentru ca zeii astia nu exista

| relian a răspuns:

Pt ca este mai cool de aia.Din acelasi motiv pentru care oamenii imbratiseaza alte sarbatori cum este si cea care deja vine acum intr-o zi doua.Omenilor la un moment dat li se pare ceva mai altfel ce au altii decit ce au ei si uite asa se ajunge la astfel de chestii.Si cu siguranta va disparea si aceasta religie numita biblia pentru ca deja oamenii sint satui sa auda mereu aceiasi placa care deja s-a cam uzat.Stii cum este nimeni nu mai folosest astazi discurile de vinilin.Omenii credeau fiecare in ce aveau, dar unia au asa ceva sa iti intre pe sub pile sa te vrajeasca sa te insele sa tot insiste sa accepti si povestile lor.Si uite asa au reusit evreii sa raspindeasca aceasta ciuma numita biblia peste tot.Dar ca orice ciuma are si un sfirsit si cred ca sf se apropie de ei, pentru ca deja au devenit agitati, nu mai stiu cum sa isi faca rost de clienti intr-o lume deja in crestere numeric si in care numarul religiilor nu sau inmultit.Insa numarul scade pe zi ce trece pentru ca asa cum am spus deja te saturi tot sa maninci mereu fasole cu ceapa.Iti mai vine pofta si de un copan de pui de o friptura de porc etc.Cine mai crede in zeul evreilor sint deja fanatici, indoctrinati de mici copii.

| milan9 a răspuns:

Lui Dumnezeu nu I se atribuie un singur nume, ci aproximativ 5000 de nume!

Cât privește Vechiul Testament, acesta redă fidel TOATE numele atribuite lui Dumnezeu! Astfel că, după calculele specialiştilor, în Vechiul Testament existau aproape 5000 de nume sau adresări referitoare la Dumnezeu!

Exemple de nume date lui Dumnezeu: - ELOHIM (apare de peste 2.570 de ori), EL ELION, EL ROI, EL SHADAI (cel puţin de 49 de ori), ADON, ADONAI (apare de 400 de ori), EL-ELOHE, EL (apare de 217 ori), ELOAH (apare de 57 de ori), EHIEH, ELION (cel puţin 30 de ori), ETC…!

Unul dintre aceste nume, Iahve, (greşit pronunţat Iehova - prin coroborarea în ebraică cu vocalele unui alt nume diferit: Adonai) apare de mai multe ori, dar DOAR ÎN VECHIUL TESTAMENT, alături de alte aproape 5000 de FELURI de adresare faţă de Dumnezeu, dintre care o mică parte a fost enumerată mai sus.

Pentru a da unitate de sens diferitelor adresări către divinitate, Apostolii, sub inspiraţie divină, căci altfel nu văd cum, au folosit în tot Noul Testament numele de Dumnezeu. Aceasta a fost alegerea apostolilor şi nu putem să nu avem încredere în cei care ne-au lăsat textele sacre…

În general un nume dat lui Dumnezeu este un mare compromis, întrucât nu este suficient, şi este imposibil ca 2-3 litere ale unui nume să cuprindă infinitul, absolutul "majestăţii" divine!

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Crestin vine de la Hristos nu de la Zamolxe

| HueyFreeman a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Aha, si de ce crezi in zeul unui popor care nu au avut nici cea mai mica legatura cu stramosii tai? Cand a fost ultima data cand Zamolxe a instigat la ura/razboi (sau chiar prima). Daca tu zici ca il urmezi pe Iisus, atunci de ce il pupi in fund pe Yehova?

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru HueyFreeman):

Nu-si are rost ultima fraza eu nu pup pe nimeni in fund

| M25M a răspuns:

"Pentru ca merita"

| dragos9234 a răspuns (pentru M25M):

Raspunsul tau imi aduce aminte de celebrul "Pai e de firma"
happy

| VadTot a răspuns:

Toate Religiile au dus mai mult la distrugerea lumii multe victime au facut razboaile dar si mai multe razboaie au fost din cauza religiilor Asa Ca unde este cel care ne a creat si de ce nu are grija de noi atita timp cat ne a creat si ne a lasat intr o bezna fara sens! Deci care zei Eu nu cred ca mai exista asa ceva! Cei mai importanti zei din ziua de azi sunt Euro si Dolarul Ei sunt cei doi zei care ne conduc cand spre bine cand spre rau laughingIn ultimii ani insa ne conduce dintr un rau in mai rau! ~~!

| Miauti a răspuns:

Pentru ca nici nu stiu care, cati, cine a fost zeii dacici. Nu mai zic de cei traci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca evrei si-au impus credinta cu forta si-au infectat lumea cu prostie.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Rautatea,sau reaua-vointa, ne intuneca totdeauna dreapta judecata. Afirmatia ta, ca sa fie dovada unei judecati, trebuie sa fie si explicata. Altfel, nu face decat sa degradeze conditia umana.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fiule,daca ai intelege religia si nu ai privi-o la suprafata, asa cum o faci, ai vedea ca in realitate D-zeu este Unul singur, indiferent cum il numim noi oamenii.Ne-am despartit,in decursul istoriei, in diverse culte reigioase, am venerat diversi zei, intrucat ne-am inteles gresit libertatea data de El, prin liberul-arbitru.

| HueyFreeman a răspuns (pentru anonim_4396):

Draga fiule, tu nu esti tatal meu. Nu imi zici mie ca inteleg gresit realitatea cand tu traiesti in bula ta roz. Sunt perfect capabil de a distinge realitatea de basm, iar liberul arbitru nu poate coexista cu o entitate atot-totala.

Ortodoxismul este politeist sau monoteist?

| anonim_4396 explică (pentru HueyFreeman):

Te rog sa fiu scuzat.Varsta mea si modul in care te-ai exprimat, ma fac sa cred ca discut cu un adolescent, care inca isi cauta certitudinile vietii.Acesta a fost sensul lui "fiule'.Dar aceasta greseala a mea, nu vad de ce te-a suparat asa de rau incat sa faci afirmatiile din raspunsul tau.Sa stii, domnul meu, ca si basmele au de multe ori un sambure de realitate.Totul este sa le intelegi sensul si originea.La fel se intampla si cu coexistenta liberului-arbitru.
Ortodoxismul este monoteist.Dar afirmatia poate fi inteleasa daca este completata cu intelegerea corecta a ce presupune monoteismul
Domul meu, eu nu doresc sa te retin mai mult.Am insa o singura rugaminte:in alte viitoare dialoguri, sa dam dovada de mai multa consideratie reciproca. Discutiile civilizate, duc sigur la rezultate mai bune.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca zeul evreilor este ''corect''.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fiindca,apostolii au fost trimisi la neamuri, ca sa-i invete si sa-i boteze pre dansii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dumnezeu nu este un zeu.

| HueyFreeman a răspuns (pentru anonim_4396):

Dumnezeu= Domnul zeu.

| Calininio a răspuns:

Stii de ce ungurii sunt vecini cu ardelenii? Ca asa merita. Asa si aici laughing