Daca esti foarte indurerat si iti inchipui cum arati mort si cum vor plange cei care nu te-au apreciat, te ajuta. Dar daca te gandesti la moarte si iti inchpui ca nimeni nu va plange dupa tine, atunci asta te va distruge. Vezi? E relativ. Orice lucru poate fi pozitiv ori negativ, asa si gandul la moarte. Unele persoane, cum spui tu, nu mai pot indura, nu mai vad calea de impacare cu sine ori cu ceilalti si de aici se gandesc mai departe.
Eu zic sa nu prejudeci oamenii care ajung in aceasta situatie de a se sinucide. A-si curma viata in acest caz inseamna a-ti curma durerea, deceptia, suferinta, dezamagirea, durerea, deziluzia. Cand depresia loveste pe cineva poate sa fie el cel mai credincios om sau sa aiba cel mai puternic caracter fiind irelevant. Oamenii care se sinucid sunt curajosi pentru ca isi i-au ceea ce este cert adica viata fara sa aiba certitudinea ca dincolo de viata mai este ceva. Sa faci asta este curajos, chiar daca esti impins de depresie.
Oare nu se gandesc ca asa ii facem rau lui Dumnezeu? El ne-a creeat pentru ca ne iubeste si de ce sa-l intristam?- Daca tot vrei un raspuns sincer partea asta este idioata. El ne iubeste si tot EL ne aduce in pragul acesta al sinuciderii prin tot felul de teste, de incercari ca sa ne verficie taria credintei si tot El se supara cand nu mai putem rezista din cauza atator nenorociri care s-au abatut asupra noastra?
Dovedeste ca Dumnezeu te pune la incercari? E o acuzatia asa de nefondata. Si e urat sa dai vina pe cineva care nu se apara pe intelesul oamenilor si tu stii asta.Nici nu exista pe intelesul oamenilor, pe intelesul mintii care cauta intelesuri. Tu vezi incercari pentru ca imparti lucrurile, in cunoascute si necunoascute. Cine te impinge in necunoscut, sau sa inaintezi in cunoscut. Dracu! el te pune la incercari, dracu, adica natura ta.
Nu am cum sa dovedesc ceva care nu exista adica pe Dumnezeu, insa logica pe care si-a fondat argumentele este idioata, iar in teorie Dumnezeu ne testeaza in timpul vietii, pentru a ne verifica credinta si chiar ii ingaduie Diavolului sa ne tenteze pentru ca El sa vada daca vom cadea in pacat cu toate ca stie fiind omniscient, pentru detalii sau exemple sau argumente care imi intaresc afirmatiile vezi pilda lui Iov, care este cea mai pregnanta.
E o acuzatia asa de nefondata- Ei bine uite cum cand cineva care dovedeste absurdul unei situatii cum a fost ce mai de sus, folosind argumentul incercarii noastre de catre Dumnezeu, devine acuzatie nefondata, insa cand era folosita de crestini cu tot cu acea pilda a lui Iov se numea argument. Cam ciudat nu?
Daca te uiti bine nu l-am acuzat pe Dumnezeu, ci doar am dat un exemplu din datele pe care le cunosc din care reiese clar nonsensul, confuzul si absurdul.
Oameni se sinucid din cauza frici de ce va urma, din cauza viitorului, moarte fiind pasul dintre timp si vesnicie, nu mai exista viitor, find vesnica.
Unele persoane cred ca moartea le-ar putea ajuta sa depaseasca momentul critic in care se afla, dar nu se gandesc la consecinte si la ceea ce ramane in urma lor, viata este data de dumnezeu pentru a fi traita nu pentru a decide noi cand sa murim, o viata avem si trebuie sa o traim chiar daca cateodata trecem prin clipe grele si nu stim ce sa facem, eu cred ca orice persoana are rolul ei pe acest pamant si nu este bine sa faca asa ceva