| RAY a întrebat:

De ce credeti ca ateismul este o religie,dogma,credinta,cult,secta, ideologie, stiinta?

Sunt curios de motive

Răspuns Câştigător
| Justme1997 a răspuns:

Ateismul înseamnă lipsa unei credințe deci nu are cum să fie o religie

44 răspunsuri:
| RAY explică (pentru danut):

Omule tu chiar delirezi la greu, nu ai nici o dovada macar recunoaste comportate ma matur ca ai o varsta, nici un copil de 5 ani nu se comporta asa cand i spui ca nu exista mos craciun, unu la mana ateismul nu inseamna cunoastere, vezi ca minti ateismul inseamna lipsa unei afirmati, desi scrii tampeni, ce aegument tampit dai si mai si razi aiurea

| danut a răspuns (pentru RAY):

Tu scrii tampenii si delirezi din plin, negarea ce este dasteptu tata.
NEGÁRE, negări, s. f. 1. Acțiunea de a nega și rezultatul ei; contestare, tăgăduire.
ex: daca negi existenta oxigenului CREZI ca acesta dispare sau tu nu mai respiri?
Faptul ca tu esti negi existenta lui Dumnezeu, a credintei in existenta Acestuia, adica A(teu), nu inseamna ca iesi din sfera CREDINTEI ci te situezi in opozitie cu principile acesteia DECI tot de CREDINTA tine, vrei nu vrei AGHIAZMA bei.

Ma tu esti fumat in dimineata asta? eu ti am spus ai vreo dovada da sau nu ce tot scrii aiureli acolo

Da tu ai "vreo" dovada intru contrariu?

Din nou scrii aiureli, eu sa am o dovada ))))))))))))))) eu care nu cred

| Inferno a răspuns (pentru danut):

Daca ai cauta in DEX sa vezi ce inseamna cuvantul "religie" ai constata ca spui o mare prostie.

"amandoua afirmatiile sunt bazate pe..CREDINTA deci este idisolubil o religie "

Amandoua afirmatiile sunt bazate pe credinta, corect. Dar de aici nu rezulta ca ar fi vorba de o religie.
Degeaba sun bazate pe credinta. Pentru a fi vorba de religie credinta trebuie sa fie ca "supranaturalul/sacrul/divinul" EXISTA.
"Religia este, la nivel de discurs, expresia simbolică a unei încrederi în existența unei realități absolute (Sacrul, Supremul, Dumnezeul) de care omul ar depinde."

Daca eu cred ca astea de mai sus exista, atunci da, e o "religie".

Daca eu cred ca astea de mai sus nu exista, atunci nu mai e o religie.
E foarte simplu.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Daca ai putea dovedi ca Dumnezeu nu exista atunci credinta ta ar fi valabila si nu ar fi o "religie" ci orice doresti tu, DAR atata timp cat nu poti separa cele doua fete ale unei realitati atunci credinata ta tine TOT de religie deoarece este doar o alta fateta a aceluiasi lucru. Simplu, nu?

Omule inseamna ca ai credinta fata de 6500 de zeii plus toate personajele imaginare in care nu crezi,sa dovedesti ca nu exista,cat de stupid suna si cat de irational,cel ce afirma trebuie sa dovedeasca asa functioneaza realitatea, plus ca poti dovedi ca nu exista cum? sa vedem ce afirma teismul nu exista dovezii, e ca la un caz de crima atata timp cat nu exista dovezi ca s-a intamplat crima aia cum naiba poti afirma ca s-a intamplat? tot ce afirma teismul =minuni,relevati,miracole,existenta unui zeu = nu exista dovezi in acest caz putem dovedi ca in prezent nu exista dovezi nu avem nevoie de credinta ca sa nu credem,cum naiba ar fi sa i credinta fata de fantome,spiridusi,zane,ateismul reflecta realitatea cel mai bine in prezent,in realitate nu exista miracole,minuni, nici zeii, stim si de ce omul crede in zeii, zeii find imaginatie umana, biblia fiind scrisa tot de oamenii nici o divinitate nu ar putea scrie o biblie atat de absurda si de irationala, crestinismul are 40000 de secte, fiecare se considera a fi singura care detine adevarul, sansa sa nimeresti secta potrivita e mica, asa si cu religia indiferent de cum crezi exista o sansa extrem de mare ca sa te inseli, deci toate nu emit nici o dovada

De unde ai scos 40.000 de secte in crestinism?

Https://en.wikipedia.org/......of_members

nu o fi 40000 dar sunt destule care se contrazic intre ele desi au acelasi biblie

The Center for the Study of Global Christianity at Gordon-Conwell Theological Seminary estimated 34, 000 denominations in 2000, rising to an estimated 43, 000 in 2012. These numbers have exploded from 1, 600 in the year 1900.

https://theway21stcentury.wordpress.com/......worldwide/

Numarate sunt 478 +- 1%. Deci este asa cum am spus eu (vezi mesajele anterioare) aproximativ 500 din care sunt cateva zeci secte ortodoxe (printre care si cea Romana care este considerata tot secta, asa cum este insiruita in lista). Contrazicerea nu vine de la Biblie ci la cat accepta fiecare din Cuvantul ei, unii 10% altii 40% pana la 100%.

Asta e ceva de genul daca eu vreau sa-mi finantez singur Biserica si o numesc Vasilica atunci mai apare inca o alta Biserica, nicidecum, daca am aceleasi principii ca Biserica mama fac parte din ea, nu devin o "secta" caci nu mi-am schimbat orientarea spirituala. O intelegere eronata cred.

Ma sunt destule si toate se pretind a fi singura care te trimite in rai si avand dogme diferite