Cred ca fiecare om ar trebui sa aiba dreptul de a gandi singur.
Educatia nu inseamna spalare pe creier. Daca un copil nu se spala pe maini inainte de masa nu trebuie sa il hipnotizezi pentru a face asta. Pur si simplu ii explici de ce este recomandat sa se spele pe maini si il lasi pe el sa decida ce va face.
Oamenii trebuie sa se comporte civilizat deoarece cred in avantajele civilizatie, nu pentru ca au fost spalati pe creier. Nu vrem o tara de roboti care se comporta frumos pentru ca asa au fost programati, ci o tara de oameni liberi.
Iar eu cred cu tarie ca omul modern poate opta pentru civlizatie fara a fi indobitocit sau constrans in vreun fel.
Dar exista acesti primitivi care ma contrazic. (doi dintre ei si-au facut deja simtita prezenta)
Dupa mintea lor omul nu ar accepta nici in ruptul capului civilizatia, asa ca e nevoie sa i-o varam in cap prin orice mijloace.(Frica si dezinformare in principal)
La scoala? Sunt indoctrinati la putin timp de la nastere. Se numeste botez. Si prentru ca Dumnezeu e asa bun nu o sa iti lase copilul sa arda in iad pe vesnicie. DACA il botezi. Daca nu, o sa arda. Pentru ca e pacatos. Pentru ca acuma cateva mi de ani eva a muscat dintr-un mar si Dumnezeu I-a zis sa nu muste din marul acela. Si pentru ca a muscat toata populatia umana trebuie sa se boteze si sa cotizeze la biserica. Pentru ca orice suparare trece cand vine vorba de bani. ^_^
Înseamnă că statul român este pe mână cu biserica ortodoxă?! Altfel nu-mi explic ce treaba are religia cu școala; mai ales ca biserica ortodoxă are niste doctrine care vin in contradictie cu principiile biblice.
Ciudata este lumea aceasta păcătoasă. dintre care cel dintâi sunt eu.
Anumite principii promovate de religia din scoala sunt ok, fiind imprumutate de la alte religii.
Dar sa afirme ca Yahve sau Jehova este dumnezeul creator este prea de tot.
A fost doar un colonizator amarat care in 300 de ani a cucerit de 100 de ori mai putin teritoriu decat Alexandru cel Mare in 11 ani si a ucis de 100 de ori mai multi oameni.
Ai tai sant dobitoci? ai mei sant crestini,mai mult ori mai putin si multumesc Domnului sant in ordine,la fel ca toti ceilalti,dar dobitoci nu sant cu siguranta fiindca ii vad zi de zi,vorbesc cu ei, discutam discutii, avem tat feliul di activitati, relijioase {pupat moaste, platit contributii, liturghii mers in jenunchi in jurul bisericii, vrei sa-ti spun cati ani au toti si cu ce se ocupa? nu cred ca te intereseaza.pai iti doresc sanatate la dobitoci, daca sant la scoala si tie la fel.cat despre banii celorlalti, nu mai ave tu grija lor, ca de la primarii in sus pana la senat, parlament are cine sa aiba.biserica e mic copil si nu ne obliga la nimic.doar ne asteapta.
Indobitociti? Sunt alti destul. E bine ca invata asta, e bine ca stiu adevarul.
E rau faptul ca vor avea o conduita civilizata? E un plus in favoarea formarii lor, ca si oamenii de nadejde, civilizati si la locul lor.
Mass-media este corupta, stim asta deja.
,,Oameni de nadejde''ce-si julesc genunchii si coatele in jurul unor cladiri, si care-i imbogatesc pe popi! BRAVO! https://www.youtube.com/watch?v=b0q-NKtnGj8
Statul te fura vere..trezeste-te! Statul iti baga mana in buzunar cu japca. Biserica ti-a furat ceva vreodata? Ti-a impus sa platesti ceva?
@Biserica ti-a furat ceva vreodata? Ti-a impus sa platesti ceva? @
vorbesti serios? mai era un oras in ROmania care biserica obliga pe toti sa plateasca nu stiu ce taxa de rahat. sa numai zicem ca te fura jigodiile pe fata la nunti sau inmormantari.
Https://www.youtube.com/watch?v=VXzKWnB5SUc&feature=autoshare
De fapt in scoli nu se pra face religie si de fapt copchiii nu au nici o treaba cu religia sau biserica deci ce spui e nefondat
legile bisericii te invata de bine..sa nu furi, omori si alte cele.
oare de c ee plina lumea de c***e homosexuali, oameni si oamnei?
pentru ca a luat-o razna si vor sa fie ei cei mai cei..ca e deocratie si fiecare face ce vrea si nebunii sunt apreciati
Sunt indoctrinati, normal. in timpul orelor de religie, nu se predau religiile. li se spune doar despre ortodoxism ca sa nu mai afle si de alte alternative. e manipulare in masa.