| Lyndsey a întrebat:

De ce credeti ca Dumnezeu ingaduie producerea primei crime? >(Cain-Abel)

Răspuns Câştigător
| Jardelin a răspuns:

Bun raspuns, vinatorule! Dumnezeu ne da libertate totala si ingaduie si rau si suferinta pe acest pamint pentru ca, numai dintr-o astfel de lume se pot ridica suflete pure si autentice in credinta menite sa locuiasca in ceruri alaturi de El si care merita cu adevarat fericirea data de EL.

24 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Libertate. Altfel omul s-ar asemana fie cu un robot fie cu un sclav.

| danay72 a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu nu ii trateaza ca pe niste roboti pe oameni, am fost creati cu liberul arbitru.Dar, Dumnezeu nu l-a uitat pe Abel si cand va transforma pamantul intr-un paradis, il va invia.Ioan5:28,29,Isaia65:20-25

| SamSon a răspuns:

Iudeii sunt oameni mincinosi, si foarte sangerosi.

| RAY a răspuns:

Daca e sa gandesti corect nu in mod ipocrit ai vedea ca ala nu stia ca fratele lui va muri de unde putea sti asta daca nu a existat vreodata? cum ar fi sa ii spui la un copil de 4 ani sa arunce cu piatra in cineva ar realiza ce face nu cred, asa nici ala habar nu stia ce face in fine basme evreiesti

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Din cauza libertatii omului

| sublime89 a răspuns:

El ingaduie orice lucru rau. Nu vezi cate se intampla in jurul tau?

| Exilee a răspuns:

Nu stiu ce Biblie citesti dumneata, dar Cain din INVIDIE ( si ar trebui sa o alungam deoarece este ca o CIUMA pentru suflet) s-a ridicat asupra lui Abel si l-a omorat.
Cat despre pedeapsa lui Cain, aici nu ma pronunt. Nu suntem niciunul in amsur a de a ne amesteca in astfel de cai...

| Lyndsey explică (pentru Exilee):

Citesc Biblia. Daca nu stii raspunsul, nu raspunde "pe langa subiect".winking

| iurii75 a răspuns:

Şi cu ce se deosebeşte aceasta de toate crimele ce s-au săvârşit de atunci? (în afara faptului că era prima)
Întrebarea ta se rezumă mai degrabă la : - De ce permite Dumnezeu nedreptatea

| Lyndsey explică (pentru iurii75):

Atunci raspunde.
De ce vrei sa pui intr-o lumina proasta intrebarea mea? Daca nu stii sa raspunzi la o intrebare, nu pune alta.
Ideea era ca, daca nu se mai savarsea prima, POATE nu existau si celelalte. Atunci oamenii aveau o relatie mult mai apropiata de Dumnezeu si puteau comunica altfel cu El.

| iurii75 a răspuns (pentru Lyndsey):

Cauza nedreptăţilor şi crimelor nu este primul omor. Dacă Satan ar fi pus la îndoială puterea lui Dumnezeu se rezolva repede, dar la îndoială a fost pus dreptul Lui de a guverna oamenii. Satan a afirmat că oamenii n-au nevoie ca cineva să stabilească ce este bine şi ce nu, ei pot hotărâ şi singuri. A mai afirmat că nici un om nu-l slujeşte din iubire ci din interes, şi că nici un on nu va rămânea integru când se confruntă cu încercări. Pentru a rezolva aceste controverse Dumnezeu le-a permis oamenilor să se guverneze singuri o perioadă sub influenţa lui Satan. Istoria a confirmat adevărul că Nu poate omul care umblă nici măcar să-şi conducă paşii. (ieremia 10:23) ecleziast 8:9 Pe toate acestea le-am văzut şi mi-am îndreptat inima spre tot ce se face sub soare; este un timp când un om stăpâneşte peste alt om spre paguba lui.
Biblia arată că Dumnezeu va înlătura toate consecinţele răzvrătirii primilor oameni şi va îndeplini scopul pe care la avut cu privire la pământ.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Desigur, a inceput in Eden, afacerea cu moartea. De fapt cand Adam si Eva au pacatuit, a intrat moartea in ei, au vazut ca au gresit, s-au ascuns, au avut teama, s-au vazut goi, deja li s-a terminat relatia apropiata cu Dumnezeu. Deoarece, acceptand indemnul si oferta lui Satan, si-au dorit sa fie independenti fata de creator, sa nu mai fiie coordonati, dar spre nefericirea lor si a noastra, cel care era pus sa strajuie peste pamant, nu a dormit deloc, si i-a luat el sub aripa, ducandu-i din rau in mai rau. Asa ca caracterul perfect fiind odinioara, a ajuns sa fie schimbat in imperfectiune, si dupa cum au copiat caracterul celui rau, au dat dovada de calomnie, urmasii lui Adam, au dat dovada de minciuna, de violenta, de ura, de crima. Caci de fapt Satan a fost primul criminal, calomniator, mincinos, egoist. Si iata ce roade au avut si au si azi oamenii. De ce a permis Dumnezeu, ei au ales asa, nu Dumnezeu, nu el i-a instigat la violenta, egoism, invidie. Dar desigur Dumnezeu putea sa-i distruga pe primii raufacatori(Satan, Adam, Eva ). Dar oare de ce crezi ca nu i-a distrus imediat? Si de ce nu acreat altii? Nu? Ce Crezi?

| gingergirl1 a răspuns:

straight face Cum adica ingaduie? A fost alegerea lui nu a Lui Dumnezeu laughing

| Lyndsey explică (pentru gingergirl1):

Ei bine, odata ce vrei sa raspunzi la o intrebare a mea, nu imi ceri mie prin nu stiu ce intrebari, raspunsuri. Era o intrebare. Daca stii sa raspunzi bine, daca nu, la fel. Observ ca nu prea intelegi intrebarea...

| Zabbyel a răspuns:

Era si el curios cum evolueaza creatia lui happy gandeste / comporta / actioneaza
Cel mai bine cunosti inima lasand-o sa curga in cursul ei natural love struck [opinia mea]

| Jardelin a răspuns (pentru Zabbyel):

Bun raspuns, vinatorule! Dumnezeu ne da libertate totala si ingaduie si rau si suferinta pe acest pamint pentru ca, numai dintr-o astfel de lume se pot ridica suflete pure si autentice in credinta menite sa locuiasca in ceruri alaturi de El si care merita cu adevarat fericirea data de EL.

| Swan39 a răspuns:

Liberul arbitru e o scuză patetică pentru a justifica faptul că se întâmplă atâtea nedreptăţi şi lucruri îngrozitoare în lumea asta şi dumnezeu, iubitor, bun, atotştiutor, atotputernic cum e, nu face nimic. E ca şi cum ar zice: "Sunteţi complet liberi să faceţi ce vreţi, dar apoi vă voi pedepsi pentru asta" Mie îmi sună a dictatură ascunsă sub o mască de "democraţie".

| Jardelin a răspuns (pentru Swan39):

Si dupa mintea ta cum ar fi trebuit sa fie corect, ca sa nu mai zici ca e 'dictatura ascunsa sub masca de democratie"?

| Swan39 a răspuns (pentru Jardelin):

Şi ce vrei să-ţi zic acum? Ce aş face eu dacă aş fi dumnezeu? Sunt o nimeni în drum ca să-ţi pot răspunde la întrebare. Eu doar am făcut o observaţie, care de altfel e foarte evidentă, şi anume, că lucrurile nu stau deloc bine pe acest Pământ.
Ştiinţa vine cu explicaţii aducând dovezi reale, pe când religia vine cu amăgiri comfortante. Şi se pare că mulţi preferă aceste amăgiri, pentru că le este teamă, că na... adevărul doare. Nu numai că dumnezeu nu aduce nicio dovadă a existenţei sale, ba chiar dimpotrivă, eu văd o grămadă de dovezi care confirmă neexistenţa lui. E de ajuns doar să mă uit în jurul meu.

Ok, daca esti inteligenta si zici ca stiinta explica tot, spune-mi si mie cine a inventat INFORMATIA?

În nicun caz nu am spus că aş fi inteligentă (am spus şi mai sus, citez: "Sunt o nimeni în drum"). Informaţia nu a inventat-o nimeni, adică, de exemplu, informaţia cum că "Pământul se învârte în jurul Soarelui" e pur şi simplu un fapt real, care a fost descoperit, explicat şi demonstrat de către ştiinţă.

Informația din ADN, drăguță! Nimeni din lumea asta nu știe cine a compus (inventat) acea informație și cum a reușit sa o " îngrămădeasca" acolo!

Ok, scuză-mă că am înţeles greşit.
Nu cred că CINEVA a inventat/compus acea informaţie. Viaţa a evoluat într-un mod foarte complex, şi chiar dacă sunt lucruri care încă nu le putem explica, asta nu înseamnă că trebuie să mergem pe clasica idee cum că "aşa a făcut/vrut dumnezeu" cu scopul de a oferi un răspuns pentru ceea ce nu cunoaştem. Dacă priveşti înapoi, în istorie, oamenii mereu au avut această tendinţă de a oferi explicaţii supranaturale lucrurilor pe care nu le înţelegeau, până ce ştiinţa le-a "dărâmat" aceste credinţe false şi a venit cu explicaţii logice şi dovezi care să le confirme. Ar trebui să acceptăm ideea că nu putem cunoaşte totul (totuşi, mintea omului, oricât de complexă ar părea, e limitată), dar asta nu înseamnă că trebuie să inventăm un dumnezeu care să explice ceea ce noi încă nu putem şti.

| PatrickOscar a răspuns:

Din acelasi motiv pentru care a lasat libera alegere in om. De cand l-a creat l-a lasat sa aleaga, nu l-a fortat, de aceea a pacatuit si Eva si multi alti de la ea incoace.

| Zabaleta a răspuns:

Poate...