| Buresbista123 a întrebat:

De ce credeti ca in toate marile religii,Dumnezeu, oricum s ar numi el este barbat si nu femeie?

17 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Realmente raspunsul este acesta.
Https://www.youtube.com/watch?v=3kvFy_VUwfI
Cu placere.

| Filip23 a răspuns:

Mintea noastra este formata pe calapodul barbat/femeie, si nu putem sa intelegem o fiinta superioara, pentru care sexualitatea nu exista.

Insa de la tine, care ai si un ID de 2000 de ani, nu cere nimeni mult.

| Buresbista123 explică (pentru Filip23):

Filip al Macedoniei? tu esti prietene?

| LaLaura a răspuns:

Iti dau un raspuns pe care mi l-a spus un profesor la facultate.
In primul rand nu stii cum arata Dumnezeu, pentru ca ar fi oarecum cum ciudat sa fie de o anumita rasa, de exemplu cei negri s-ar infuria ( o parte) daca Dumnezeu ar fi alb si vice-versa. De aceea Dumnezeu nu are chip. Deci nu stii daca e femeie sau barbat pentru ca nu stii cum arata.
Dar profesorul mi-a explicat ca noi consideram ca e barbat deoarece in trecut femeia nu avea aceleasi drepturi ca un barbat, femeiea era inferioara barbatului, deci ar fi fost imposibil ca Dumnezeu sa fie o femeie, pentru ca nimeni nu asculta de ea.

| suffarstar a răspuns (pentru LaLaura):

Ce balarii poti spune,ca femeia e inferioara barbatului. Este evident ca religia de azi e o mizeria tocmai din cauza asta. In primul rand, textele biblice nu-i dau sex. Doar ca no, atunci cand plagiezi la greu si iti mai faci din asta o afacere, e imposibil sa plagiezi macar corect. Dumnezeu este un termen ce o inlocuit toate semnificatiile divine din textele acceptate. Yhwh este o tetragrama, Elohim inseamna cei 7 zei ai naturii etc. Biblia nu e sursa de incredere. Imagineaza-ti ca scrii un ziar din niste materiale gasite, materialele poate sunt autentice, dar tu ai un scop marsav de a manipula niste oameni intr-o anumita directie.

| LaLaura a răspuns (pentru suffarstar):

Am scris doar ce mi-a spus un profesor, nimic mai mult, și am spus asta la începutul răspunsului ( asta înseamnă că nu am plagiat nimic). Eu sunt ateu, nu sunt interesată dacă Dumnezeu este femeie sau bărbat și să fiu sinceră nici nu m-a interesat, nici când eram creștină convinsă.

| suffarstar a răspuns (pentru LaLaura):

Nu am spus ca ai plagiat nimic, ma refeream la total altceva. Da, am observat ca ai zis ceea ce ti-a spus un profesor. Am crezut ca esti crestina tocmai din cauza ca nu ti-ai expus o parere contrarie contrarie acelui profesor.

| LaLaura a răspuns (pentru suffarstar):

Nu am spus altă părere deoarece tind să cred în ceea ce a spus profesorul, mi se pare cam cea mai logică, dar poate logica mea e mai greșită și altul ar fi adevărul.

| IMPERO a răspuns:

Si totusi inainte erau si zeite.

| Dorugar a răspuns:

Pentru ca acele " Mari religii" nu sunt decat niste mari minciuni, bazate pe povesti ale unor oameni primitivi si semi-primitivi care nu aveau cunostiintele pe care le avem noi astazi si implicit nici nivelul de intelegere si de constientizare a realitatii pe care le avem noi astazi. Si astfel pentru acei barbari care se inchinau vacilor sau boilor sau se inchina si astazi Diavolului numindu-l Dumnezeu, femeia nu era decat ceva slab si lipsit de aparare intr-o lume brutala a unor bestii cu aspect uman, asa ca acest fel de a aprecia gresit valoarea unei femei vine din aceeasi antichitate ca si "marile religii" ale celor care cred totul a proasta fara sa stie sau sa inteleaga nimic!
Prin urmare raspunsul este ca si Dumnezeu trebuia sa fie mare si puternic ca un adevarat barbat, in timp ce femeia a ramas si astazi sa fie dicriminata ca slaba si doar ca un obiect al placerii barbatilor, asta in lumea celor care doar CRED fara sa stia sau sa inteleaga nimic!

| Buresbista123 explică:

Pentru ca toate is false si au fost scrise intr o perioada cand barbatii erau niste mitocani misogini, ceea ce se intampla in unele parti ale globului si astazi, sa nu mai zic de faptul ca drepturile femeilor si emanciparea lor a inceput de abia in secolul 20

| Buresbista123 explică (pentru Buresbista123):

Ti as da funda dar nu pot

| Memecy a răspuns:

Multe religii au fost făcute la comandă politcă, să poată manipula mai eficient masele. Femeile ce să zică? Cum bine ziceai ele abia în secolul 20 s-au emancipat.
Doar marii iluminaţi ce au mai încercat să scoată la iveală câte ceva.
Multe simboluri care întruchipează divinitatea feminiă au fost trecute imedeat sub sintagma "satanism", păgân etc.

| dana12848 a răspuns:

Chipurile barbat...dar nu totii cred

| Buresbista123 explică (pentru dana12848):

E nevoie de doar un i...

| dana12848 a răspuns (pentru Buresbista123):

Astaa e problema taa?laughing

| Buresbista123 explică (pentru dana12848):

Nu e o problema pentru mine, ar trebui sa fie pentru tine

Întrebări similare