| Cornel320 a întrebat:

De ce credeti ca ingaduie Dumnezeu ca in lume sa traiasca laolalta si oameni buni si omaneni rai?

11 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca El da soare si ploaie si peste cel bun si peste cel rau.Iar cel bun are ocazia sa fie si mai bun, sa isi formeze caracterul mai asemanator cu Domnul Isus.Asa inveti sa iubesti neconditionat sa raspunzi cu bine la rau.
,, Doi ingeri calatori s-au oprit sa-si petreaca noaptea in casa unei familii
instarite. Familia a fost rea si a refuzat sa-i lase pe ingeri! sa innopteze in camera de oaspeti. In schimb, le-a oferit o camaruta in subsol.
In timp ce isi faceau paturile, ingerul cel batran a vazut o gaura in perete si a reparat-o imediat.
Cand ingerul cel tanar l-a intrebat de ce, celalalt inger i-a raspuns: "Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi".
In noaptea urmatoare ingerii au ajuns sa se odihneasca in casa unui om
foarte sarac, dar foarte ospitalier, taran ce locuia impreuna cu sotia lui.
Dupa ce au impartit cu ei putina mancare ce o aveau, i-au lasat pe ingeri sa doarma in patul lor, unde se puteau odihni in voie.
Cand s-au trezit a doua
zi, ingerii i-au gasit pe taran si pe sotia lui plangand. Singura lor vaca
al carei lapte era singurul lor venit, murise pe camp.
Ingerul cel tanar s-a infuriat si l-a intrebat pe cel batran, cum se poate intampla un asemenea lucru?
"Primul om avea tot si totusi l-ai ajutat", a spus el.
"A doua familie avea atat de putin, dar era in stare sa imparta totul, si tu i-ai lasat vaca sa moara".
"Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi", i-a raspuns ingerul cel batran.
"Cand am stat in subsol am observat ca in gaura din perete era depozitat
aur. De vreme ce stapanul era obsedat de lacomie si! era incapabil sa-si
imparta bogatia cu altcineva, am astupat zidul ca sa nu o mai gaseasca.
Noaptea trecuta cand am dormit in patul familiei de tarani, ingerul mortii a
venit dupa sotia lui. I-am dat in schimb vaca.
Lucrurile nu sunt intotdeauna
ce par a fi. Uneori chiar asa se intampla cand lucrurile nu se desfasoara
asa cum ar trebui.
Daca ai credinta, e nevoie doar sa crezi ca orice intamplare este intotdeauna in avantajul tau. S-ar putea sa nu stii (sa nu afli de ce anume te-a pazit Dumnezeu)...
Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede...
Unii ne devin prieteni si stau aproape de noi...lasandu-si minunatele amprente asupra inimii noastre... si noi nu mai suntem aceiasi pentru ca ne-am facut un prieten bun!
Ieri a trecut. Maine este un mister. Astazi este un dar. De aceea se cheama prezent (de la present = dar)! Cred ca viata aceasta este deosebita,,...

| harciog a răspuns:

Pentru ca El n-are treaba nici cu bunatatea nici cu rautatea. Oamenii au aceeasi valoare egala in ochii lui.De simple creatii.

| hunterpainting a răspuns:

Pentru ca de cand au muscat adam si eva dn mar oamenii pot sa aleaga

| ateuNEGATIV a răspuns:

Eu nu cred in dumnezeu si daca ar exista nu ar lasa sa moara 30 de mililoane de persoane de foame, sa creeze anual virusii, microbii si inca cate lucrurii care ne fac rau dumnezeu e doar o explicatie simpla pentru persoanele ce traiau acum mii de ani gandeste ca atunci nu erau explicatile de azi si oamenii vreau cumva sa explice totul si uita asa sa ajuns la religii ps intra la mine pe profil si intra pe acel blog daca doresti sa afli mai multe despre stiinta

| temugin a răspuns:

Pe scurt, nu ca Ema S sau cum ii zice:
pentru ca oamenii aleg sa fie rai sau buni si Dumnezeu n-are nici o preferinta! intelegi?

| phantomitza a răspuns:

Pentru ca cu cat osanda noastra este mai mare cu atat rasplata noastra este mai mare, cu cat iti va fi mai greu sa te feresti de oameni rai si sa reusesti sa fii bun in continuare cu atata rau.vei avea rasplata mai mare.citeste biblia ca scrie acolobig grin

| lovitddefulger a răspuns:

De ce nu-l intrebi pe El?

| rasnoveanu a răspuns:

Iti spun eu dumnezeu a creat multe natii de oameni, printre ele se afla si oameni rai dar ei de fapt nu sunt rai in inima lui el poate are suflet. funda te rog

| TheBirdOfTheHermes a răspuns (pentru rasnoveanu):

Oare cât timp ți-a luat să te gândești la așa ceva?

| Humanist a răspuns:

Simplu : pentru ca dumenzeu nu exista! Sunt oameni morali, si imorali. Buni si rai.

| tarele99 a răspuns:

Pentru ca in biblie scrie ca toti oamenii ne sunt frati, fiindca Dumnezeu este tatal tuturor si trebuie sa ne iubim semenii chiar daca sunt diferiti de noi.