| TheAnonimBoiy a întrebat:

De ce credeti ca Lilit (eng. Lilith) a fost cenzurata din biblie? Credeti ca e adevarata, pana la urma este potential ca "naluca noptii"? In biblia cu traducere noua este prezent raspunsul, dar in traducerea cornilescu nu. De asemenea, in biblia evreiasca originala este mentionata. Daca vreti doar sa va flexati cu ateismul puteti sa treceti la urmatoarea intrebare, am nevoie de raspunsuri concrete.

8 răspunsuri:
| CostinAlamariu a răspuns:

Lilith nu a fost cenzurata din biblie fiindca n-a existat niciodata in Biblie.
E adevarat ca cuvantul "lilith" apare in Biblia ebraica, dar semnificatia era de bufnita sau pasare de noapte dupa cum au tradus si cei 70 de intelepti in versiunea Septuaginta (cea mai veche versiune de Biblie).

| TheAnonimBoiy explică (pentru CostinAlamariu):

Cunzurezi o informatie care a fost acolo...in biblia de azi nu se gaseste numele, doar in biblia originala.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru TheAnonimBoiy):

Fiindca dupa cum am spus deja, nu e un nume. E un cuvant, iar cuvintele bibliei ebraice au fost traduse. Cuvantul "lilith" se traduce in "pasare de noapte" asa cum cuvantul grecesc "Logos" a fost tradus in "Cuvantul".

| TheAnonimBoiy explică (pentru CostinAlamariu):

E un nume, nu un cuvant. Studiaza putin. Faptul ca acel nume are o insemnatate (ca toate numele de altfel) aia e altceva...dar e un nume cu o insemnatate ca toate celelalte

| CostinAlamariu a răspuns (pentru TheAnonimBoiy):

Da, e numele unui animal. Stiu ca exista multi oameni care cred ca e nu stiu ce spirit sau zeitate dar nu e. S-a si dovedit asta. Nu e vorba de nicio cenzura. Lilith e in acelasi timp o simpla pasare de noapte, probabil o bufnita sau un liliac, dar si un subiect mitologic din orientul mijlociu. Tu ar trebui sa studiezi treaba asta. Nu e una sau alta. Sunt oarecum amandoua, dar in biblie e vorba de pasarea de noapte pe care evreii de mai tarziu ai mitologizat-o. Nu exista in realitate niciun spirit numit "lilith" si mi se pare ca prea mult te intereseaza ceva ce in realitate e complet lipsit de importanta.

| badpanda a răspuns:

Lilith a fost prima sotie a lui Adam.
Dar fiind in faza experimentala ca vaccinul au aparut niste probleme si Dumnezeu a trebuit sa faca o versiune mai buna, sau asa a crezut El.

| TheAnonimBoiy explică (pentru badpanda):

Da, asa am auzit si eu. Ciudat, avand in vedere ca un Dumnezeu perfect a creeat ceva imperfect.

| h379m3973423 a răspuns:

Salut,
Am vorbit cu o persoană ce a studiat bibliologie. Un fanatic.
Nu există așa ceva ca "femeia Lilith", dar există 'incantații' ce pot chema demoni(ca să nu te las complet dezamăgit laughing).