Lumea poate fii privita si intr-un mod mai simplu.
Pana la urma lucrurile simple aduc fericire...cum putem iubi cu adevarat o viata asa complicata precum aia explicata de stiinta?
Un argument solid ar gi faptul ca s-a facut analiza ADN a unui giulgiu ce are imprimata fata lui Iisus cu sangele sau, iar din analiza a reiesit ca respectiva persoana nu avea informatie genetica de la tata, ci doar de la mama.
Dumnezeu a fost întotdeauna expresia necunoașterii umane. Când oamenii nu știau ce e trăznetul, au spus că Zeus sau Thor (dependent de geografie) provoacă trăznetele. Când nu știam că cerul nu e solid, credeam că cerul e „o tărie". Până să știm cum apar cutremurele (plăcile tectonice) credeam că zeii sunt furioși. Acum, Dumnezeu a ajuns să fie pus cel mult la originea universului pentru că nu știm exact ce a fost înainte de formarea universului, dar dacă istoria e un indicator, vor fi tot mai mici golurile în care va fi loc pentru Dumnezeu.
Pentru ca el este creatorul nostru care ne iubeste, dar ne iubeste doar cu protectie.
Mai adry2000? mas o spun si pentru altii; ma numai un prost poate cere dovezi si argum, ente ale credintei mele care oricum nu-l pot ajuta cu nimic.una; ca e prost si nu-l ajuta capul.se vede dupa postare.al doilea e necredincios si vrea dovezi ale existentei lui Dumnezeu.ma tu pari destept in comparatie cu altii.nu mai intreba asa ceva.
Credinta ta este oarba. tu crezi doar pentru ca si ceilalti cred. altceva, nu te mai intereseaza. daca lumea ar spune ca cerul este roz cu picatele verzi, asa ai zice si tu.
Ema cha, nu e deloc oarba credinta mea, fiindca stiu cine sant, de unde vin si incotor ma indrept.am un drum bine stabilit,cu inceput si capat.iar credinta mea in principiile divine,sau in decalog,am pus-o temelie vietii mele de om,de familist,si de parinte.pot spune ca am o casatorie solida construita pe credinta mea, o familie unita si fericita, si aici am meritele mele.cei din familie pe ale lor, si Dumnezeu bunul meritele lui as spune totale, fiindca de aia cred in el.iti doresc sa-ti dea si tie,soarta la fel, sau sa-ti faci tu cu propriile tale forte, la fel fara sa crezi in Dumnezeu, dar am mari indoieli.de ce? din cauza ca necrezand, nu aveti limite in face tot cea ce va place.si va plac multe nu-i asa? si noua ortodocsilor, ne plac.dar multi au simtul dreptei masuri si stiu ca; ce mult strica.betia,curvia,drogurile,bataia in familie, preacurvia. poate santem orbi amandoi.dar unul din noi tot mai zareste ceva cu stangul.si ala nu esti tu draguta.
Da, va inteleg, dar de unde va puteti convinge 100% adica Biblia CRED ca e
SFANTA dar poate nu este scrisa de unSfant ci de un simplu om! adica omul exista cu ajutorul lui Dumnezeu, adica creat DEODATA sau pana la urma din maimute? am mai Multe intrebari pe care Creierul meu vrea sa le desluseasca... si va rog nu va mai bateti joc, aici eu chiar vorbesc de o treaba serioasa.
Stiu ca pe TPU.ro sunt zeci de astfel de intrebari dar din niciuna nu m-am convins total...
Acum, serios, vreau mai multe raspunsuri prin care sa imi demonstrati cat de crestini si de credinciosi sunteti!
Dragul meu (sau draga mea), nimeni nu iti datoreaza nici o demonstratie de cat de crestin si credincios este. Iar tu chiar nu ai nevoie de asa ceva... De cele mai multe ori noi oamenii cautam scuze pentru propria viata, pentru a ne linisti o constiinta ilogic de incarcata.
De ce cred in Dumnezeu? Nu am alt motiv mai bun decat pentru ca L-am intalnit. Am experimentat puterea transformatoare a unei relatii cu Creatorul si am aflat ca nu sunt povesti de adormit copiii sau imagini ale unor batrani cu barba pictate pe peretii bisericilor.
El facut ceea ce nimeni altcineva nu a reusit vreodata: mi-a schimbat viata. Dintr-un semi-analfabet betiv, dependent de tutun, prins de viata de noapte si caracterizat de un egoism feroce El a facut un om nou, capabil sa daruiasca si sa ii ridice pe cei mai tristi dintre noi, spre deplina uimire a tuturor celor ce ma stiu. A ma intreba pe mine "de ce crezi in Dumnezeu" imi suna la fel de ciudat cum ti-ar suna tie intrebarea: "de ce crezi ca tatal tau (natural) exista?". Vor fi situatii in care cultura celor din jur o va depasi pe a mea (nu sunt putine). Atunci nu voi putea decat sa ii trimit sa discute cu acea "Putere" care mi-a schimbat viata, pentru ca diferentele sunt mult prea evidente ca sa nu fie luate in seama.
Totusi, pe masura ce am inceput sa studiez serios, am vazut ca ai nevoie de mai multa credinta pentru a NU crede in existenta Lui, decat pentru a crede, atat de mari sunt dilemele si lipsurile din cunoasterea noastra limitata. "Eu nu cred" nu exista. Fie crezi in Dumnezeu, fie crezi (pentru ca nu poate fi demonstrat (in alte teorii fanteziste dar care nu iti pot darui nimic din ceea ce implica viata crestina, speranta, liniste, lumina, perspectiva si principii sanatoase). Iar Biblia si-a demonstrat validitatea si autoritatea, in ciuda unei opozitii crancene de-a lungul secolelor, desi m-as limita la a ma referi la propria persoana, pentru moment.
O seara buna!
Dacă vrei cu adevărat să-ţi demonstrezi nişte lucruri, trebuie să mergi în locurile sfinte, în pelerinaje prin ţară să vizitezi Biserici, Mănăstiri şi să încerci să stai de vorbă cu oamenii consideraţi îmbunătăţiţi duhovniceşte.
Cel mai important să cercetezi cu cuget curat, fără prejudecăţi.
Tu eşti singurul care îşi poate dovedi ceva.
Nimeni nu trebuie să îţi demonstreze nimic deoarece, credinţa este o opţiune personală survenită în urma unor experienţe acumulate în nume propriu.
În sens strict teologic, omul dă socoteală, pentru faptele de credinţă, numai Lui Dumnezeu, altfel e riscul să se trufească şi să cadă în slavă deşartă dacă, se laudă altora.
Pentru ca simtim nevoia sa credem in ceva, tine de identitatea noastra ca oameni, ne place sa credem ca El exista, ca de la El purcede lumea si tot ce este in aceasta lume... ne place sa credem in minuni, ne place sa credem ca acolo sus e cineva care vegheaza asupra noastra
Da. Dar pana la urma de ce trebuie sa credem in ceva neaparat?! Adica Biserica poate este inchinata lui Dumnezeu zis de noi dar poate ea se inchina altui Zeu...
Cred in Dumnezeu pentru ca asa am fost invatat si pentru ca mi-am dat seama ca nu poti trece prin viata fara sa crezi in ceva.In plus nu te costa nimic sa crezi.Insa crezi in Dumnezeu nu in Biserica.Mare atentie la asta.
Intrebarea cati dintre noi mai cred in Dumnezeu? Din ce-am vazut pe aici scriindu-se, nu prea multi! Daca nu ne incredem Lui, atunci cui? Oamenilor care oricand te pot dezamagi
Daca tu existi, atunci si zana maseluta exista.
Zise travestitul cu o poza de fata la profil...
Zise gay-ul. Baietii mai au si prietene. Probabil ca singura prietena a ta e Cleverbot, de aia acuzi lumea aiurea
Anyway, nu trebuie sa te agiti asa tare cand esti in lipsa de argumente. Du-te si fa-ti un ceai si calmeaza-te
Ce n-as da sa te cunosc si sa iti sparg fata.
Usor ca faci riduri, nu te enerva, ok? Pune-te in pat si relaxeaza-te putin ca sa nu pocnesti. Pace
AleXisAleXis întreabă:
Mariela_1621 întreabă: