Http://www.facebook.com/note.php?note_id=186743254670532&comments
5-ul e preferatul meu :D
Frica de moarte, incapacitatea de a intelege ca nu exista un scop, incapacitatea de a intelege ca nu trebuie ca ceva sa fie creat ca sa existe, indoctrinarea, etc...
Pentru ca exista!
Ioan 3:16
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Ioan 3:17-19
JUDECATA:
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
Praise the Lord!
http://www.youtube.com/......?/playlist
Buna! Eu sincer si din tot sufletul cred in Dumnezeu, dar daca nu sunt de acord cu toate bisericile si cu datul banilor la popi si faptul ca nu sunt de acord cu propaganda de la TV e alta chestie.
Ce te face sa crezi din tot sufletul in dumnezeu? Ce intelegi prin suflet?
Gândește-te că lumea este o operă de artă.
Cum poate exista o operă de artă fără artistul care a înfăptuit-o.
Rogu-te meditează la acestea.
Un raspuns intelept...
Natura a creat ea insasi o multitudine de opere de arta.Rogu-te mediteaza si la asta.
Dragul meu, însăși natura e o operă de artă.
In primul rand, umila mea parere este ca nu dai dovada de modestie, considerandu-te mai " invatat" decat cei care au initiat si dezvoltat evolutionismul, contrzicandu-i cu fermitate.Argumentu tau forte, cu faptul ca eu nefiind in stare sa creez viata dovedeste adevarul Creatiei, este valabil in dialogul dintre doi copii de pana la liceu.As vrea sa ti cont de faptul ca evolutia a inceput cu miliarde de ani in urma,pe langa care viata unui om,deci obisnuinta creierului de a face aprecieri,fara dovezi, este foarte relativa (mi-ar lua prea mult timp sa-ti dezvolt aceasta teorie).O sa-ti supun insa o singura judecata:daca presupun ca ai cunostinta de cate specii de vietati au existat,sau macar exista in prezent pe pamant, cunosti dimensiunile corabiei lui Noe si data cand a avut loc potopul, cum crezi ca au incaput cate o pereche din fiecare (ca sa nu mai punem la socoteala si hrana lor)? Sa vad, nu cum ma contrazici, ci cum imi demonstrezi adevarul afirmatiei biblice.
A cui?
A lui Dumnezeu.
Si D-zeu este opera cui? Pe baza aceleiasi logici pe care te-ai bazat pana acum, dovedeste-mi ca nu trebuie sa pun aceasta intrebare.
Lipsa de cunostinte, dragul meu, nu pot fi remediata intr-un astfel de dialog.Cred ca traim in lumi paralele.
Mai întâi mă voi baza pe ce spune Biblia : Dumnezeu este fără de-nceput și fără de sfârșit. Apoi voi pune o altă logică. O operă de artă fie că vorbim de o sculptură, sau o pictură, sau chiar de o carte nu e perfectă, mereu artistul va putea face mai mult și mai bine. Însă artistul trebuie să fie perfect, întrucât din el iese o lume apropiată perfecțiunii. Omul e opera lui Dumnezeu, și nu-i perfect, natura e opera lui Dumnezeu, dar nu-i perfectă.
Dumnezeu nu e opera nimănui ci e artistul suprem întrucât El e perfecțiunea și nu există ceva mai presus de perfecțiune. Însă există vorbe care spun că El ne-a pictat o nouă lume, o împărăție mult, mult mai aproape de perfecțiune, un tablou păstrat pentru ce-i vrednici să-L vadă și să se scalde în lumina Lui. Acest tablou este intitulat Împărăția Cerurilor.
Tu,la fel ca multi credinciosi,din dorinta de a contracara afirmatiile, uneori suburbane, ale celor ce se declara atei, faci greseli de logica elementara, sau folosesti 2 logici, ca in cazul de fata.Pe de alta parte confunzi instrumentele stiintei cu cele ale credintei.Credinta nu presupune adevar, nici macar aparent.Credinta este un proces de constiinta, care nu se bazeaza pe simturi.Credinta se poate modifica, presupun eu, numai atunci cand subconstientul intra in contradictie cu constientul.Este valabil pentru orice fel de credinta.
Toate afirmatiile tale se bazeaza pe o carte si pe faptul ca este adoptata de un mare numar de oameni. Istoria a dovedit insa ca nu conteaza numarul.La un moment toti au crezut ca pamantul este in centrul sistemului nostru planetar. Era o credinta, care s-a dovedit a fi falsa.Afirmatia nu a fost insa o alta credinta ci o dovada.
"Lipsa de cunostinte, dragul meu, nu pot fi remediata..."
Raspunsul tau dat unui crestin,cu alte cuvinte ai spus ca acest crestin este un incult, pentru ca lipsa cunostintelor (elementare intr-o discutie stiintifica) inseamna incultura stiintifica. SI atunci cand te intersectezi cu sute de ultilizatori crestini identici celui de mai sus, dar care nici nu vor sa "remedieze" acele "lipsuri de cunostinte", ca sa folosesc termenii tai, cea ce inseamna ignoranta. Cand mai mult de jumatate din utilizatori crestini cu care discuti pe TPU sunt pe modelul celui de mai sus, nu este corect sa punem intrebari ca cea pe care am pus-o? Caci ce este prostia daca nu refuzul de a fi inteligent, refuzul de a vedea realitatea, refuzul de a acumula cunostinte. Pentru mine aceasta e prostia. Si nu este normal sa ne punem anumite intrebari?
Se spune ca "tonul face muzica".Asa si in discutii, mai ales cand sunt in contradictoriu. Folosirea unor cuvinte si expresii care jignesc, nu numai ca nu iti permit sa-l lamuresti, sau macar sa-l determini sa-si puna unele intrebari, dar aproape intotdeauna il indarjesti sa te contrazica.Si cum, in general, furia si frustrarea, te fac sa nu mai judeci corect, se fac greselile de care-i acuzi pe unii.
Eu nu l-am jignit pe cel la care te referi.Toti avem lisuri in cunoasterea temeinica a lucrurilor despre care discutam.Nu inseamna insa ca nu trebuie sa mai abordam probleme respectiva. Daca suntem tratati numai ca "prosti", nimeni nu are de castigat. Eu am curmat discutia spunand ca traim in lumi paralele.Si cum paralele nu se intalnesc niciodata...
Vezi ca te contrazici singur!
Asta inseamna ca exista mai multi Dumnezei. deci Dumnezeul vostru nu e asa de puternic ca zeita Kali, decat Moartea.
De unde reiese acestea dacă am spus că Dumnezeu e Artistul Suprem și este Perfect
Vrei sa spui ca Dumenezeu nu e perfect si nici suprem? Crezi ca exista doar o singura opera de arta?
Pentru a nu risca o suspendare (la persoana mea) te voi ruga să citești răspunsul meu și răspunsul tău pentru a vedea cu ochii tăi ce bazaconii ai scris. Adică serios, eu scriu și tu scrii că eu am scris opusul a ceea ce scrisesem. Jecker mai ești...
Nu are de ce sa te suspende... tu ai confirmat ca
"... Cum poate exista o operă de artă fără artistul care a înfăptuit-o..."
Eu ti am zis '' daca exista o opera de arta si un artist inseamna ca poate exista x artisti si x opere de arta"
Iti arat un ceas de buzunar.Te intreb: "Cum a aparut acest ceas?". Tu imi zici:"Un om l-a creat".Iti arat un tramvai.Te intreb:"Cum a aparut acest tramvai?".Tu imi zici:"Mai multi oameni l-au creat.".Te intreb: Cum a aparut universul?( atatea tipuri de fructe,legume,animale,elemente chimice,legile fizicii, planete, materiale etc. unde fiecare are rolul sau, sunt perfect definite si structurate, fiecare depinde unul de celalalt.Tu ce imi raspunzi? Pai...ori imi spui de Big Bang ori de alta teorie in care totul a aparut de la sine fara mana unui creator.Eu nu cred in unele parti din religie, unele chestii sunt chiar aberante( create de biserica cu scopul de supunere, teama) dar ganditi-va la tot ce ne inconjoara, la originea lucrurilor si puneti-va intrebari, ocolind religia.
Intr-adevar aceasta intrebare mereu iese la suprafata atunci cand este dat un raspuns de genul raspunsului meu. Daca ai credinta si ai si o farama de "magie" in tine, poti sa crezi ca Dumnezeu a existat dintotdeaua. Daca tu crezi ca el a creat totul, sti ca acesta are puterea creatoare, si deci, ai credinta ca acesta a existat dintotdeauna el fiind o entitate cu puteri supranaturale.Acum fiecare cu ce crede. Dupa parerea mea discutiile pe tema asta sunt pentru a ne ocupa timpul, a ne dezvolta gandirea si a ne contrazice ideile, dar dupa moarte vom afla. Daca biblia are dreptate atunci cei ce nu au crezut au "cam incurcat-o", in timp ce crezatorii mai au o sansa.
Cum am mai zis: Eu nu cred in biblie.Nu cred ca vreun om, preot sau altcineva a stat de vorba cu Dumnezeu.Nu cred ca a zis el multe lucruri din cate speculeaza biblia.Cred ca toate astea au fost inventate de biserica pentru a controla populatia, imagineaza-ti daca nu le oferea oamenilor "Casa Domnului" cat haos era in prezent.Este extrem de mult haos si coruptie, dar imagineaza-ti fara.Asa ca prin actele religioase biserica mai pune limite populatiilor, iesindu-le profit frumusel, Patriarhia Romana fiind instituia care a castigat cei mai multi bani din tara in ultimii ani.
Fiindca natura noastra tanjeste dupa o astfel de relatie fiindca asa am fost creeati de la inceput. citeste Geneza cum era natura noastra inainte de a calca porunca data de Dumnezeu.
maryand12 întreabă:
Mariela_1621 întreabă:
NumePublic_3226 întreabă:
POPOVICS întreabă: